Kort Thais nieuws – 31 december

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
31 december 2011

Dinsdag besloot de regering een schuld van 1,14 biljoen baht, erfenis van de financiële crisis van 1997, door te schuiven naar de Bank of Thailand; gisteren krabbelde ze al terug

Lees verder…

Het regenseizoen begint volgend jaar eerder dan gebruikelijk en het gaat gepaard met zware regenval als gevolg van La Nina, voorspelt de Meteorological Department. Vermoedelijk kunnen weer overstromingen worden verwacht. Ook in de maanden januari tot april zijn regens te verwachten.

Lees verder…

Pattaya heeft meer: The Vinyard Silverlake

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 december 2011

Pattaya staat bij velen bekend vanwege het sekstoerisme op Walkingstreet. Mensen die daar voor komen zullen zich minder interesseren voor dit artikel over “Pattaye has more” Pas weer een leuk stuk gelezen van iemand die ook van Pattaya houd en dat doen wij ook. Ja, Pattaya heeft rottige dingen, zoals iedere grotere stad ( zeker een badplaats), maar heeft ook heel veel leuke dingen; velen komen om te feesten. Maar de stad heeft ook een andere kant

Lees verder…

Waarom blijven Thaise boeren arm?

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
30 december 2011

Waarom is het nog altijd slecht gesteld met de Thaise boer, ondanks het feit dat Thailand al heel lang de grootste exporteur ter wereld is van rijst?

Lees verder…

De regering ligt op ramkoers met de Bank of Thailand (BoT) over een schuld van 1,14 biljoen baht, erfenis van de financiële crisis van 1997.

Lees verder…

Driemaal was ook scheepsrecht voor Arisman Pongruangrong, de roodhemdleider die 18 maanden voortvluchtig was en zich begin december aangaf.

Lees verder…

De betere ziekenhuizen in Thailand zijn in particuliere handen. Hun winstoogmerk gaat doorgaans gepaard met uitstekende zorg, maar niet altijd gaat daarbij de kost voor de baat uit, zo bewijst het nieuwe Bangkok Hospital in Hua Hin.

Lees verder…

Het jaar zag er in het begin zo overzichtelijk uit

Door Hans Bos
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
29 december 2011

Voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat. Als ik geweten had wat me dit jaar boven het hoofd hing, had ik 2011 het liefst overgeslagen. En het zag er zo overzichtelijk uit…

Lees verder…

Een dertigjarige Nieuw-Zeelander is om het leven gekomen nadat hij seks had met twee hoertjes in Thailand. De man was in Phuket om de dood van zijn vriend te herdenken, die zeven jaar geleden op tweede kerstdag het leven liet bij de gruwelijke tsunami.

Lees verder…

Video: Chiang Mai, de roos van Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: ,
28 december 2011

Een maand geleden heb ik Chiang Mai voor het eerst bezocht, en viel meteen als een blok voor de stad. En zoals alle verliefden doen, proberen ze de wereld te overtuigen hoe mooi en fijn het onderwerp van hun affectie is. Ik ben niet anders. Kijk deze video eens en zie waarop en waarom ik verliefd ben geworden.

Lees verder…

Parlementslid Khanchit Thapsuwan (Democraten), die wordt verdacht van de moord op de president van de Samut Sakhon Provincial Administration Organisation, heeft zich dinsdag gemeld bij de politie.

Lees verder…

Pattaya herdenkt koning Taksin

Door Gringo
Geplaatst in Geschiedenis
Tags: , ,
28 december 2011

Op het voorplein van het stadhuis in Pattaya staat een standbeeld van Koning Taksin. Elk jaar op 28 december wordt deze succesvolle krijgsheer herdacht als de grondlegger van de stad.

Lees verder…

Bangkok, economische zones en dicht bevolkte gebieden zullen in de toekomst gespaard blijven van overstromingen. Maar bepaalde landbouwgebieden kunnen niet beschermd worden.

Lees verder…

Bangkok Post heeft de Thaise burger uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2011 vanwege de vrijwillige hulp die door burgers en personeel van bedrijven werd geboden bij het vullen van zandzakken, verspreiden van noodpakketten en informatie verspreiden over de overstromingen.

Lees verder…

Welke religie heeft uw voorkeur?

Door Gringo
Geplaatst in Column
Tags: , , ,
26 december 2011

Eergisteren kreeg ik een “kerstboodschap” van een vriend uit Schotland. De boodschap bestond alleen uit 32 afbeeldingen van posters, die het atheïsme propageerden.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website