Wat Benchamabopitr Dusitvanaram Bangkok

Welkom op de pagina met Reistips Thailand. Thailand is een prachtig land, dat vinden ook de 120.000 Nederlanders die ieder jaar het Thaise Koninkrijk bezoeken. Thailand is niet alleen een populaire reisbestemming voor Nederlanders. Jaarlijks bezoeken 30 miljoen buitenlanders het land van de glimlach.

Reistips voor een heerlijke vakantie

Hoe meer je van Thailand weet, hoe leuker je vakantie kan worden. De redactie van Thailandblog.nl geeft je een aantal reistips. Ook zullen we verwijzen naar artikelen die wij al eerder geschreven hebben en interessant voor je kunnen zijn.

Reistips inzake je voorbereiding

Bepaal of je voor een georganiseerde reis kiest of zelf een vliegticket koopt. Een aantal toeristen kiest er voor om de eerste keer een georganiseerde rondreis te maken. Het voordeel is dat je dan veel van Thailand te zien krijgt. Een aantal tips:

 • Wil je een goedkope vliegticket? Lees onze tips.
 • Kies de juiste reisperiode. Houdt rekening met hoog- laagseizoen in verband met de kosten van hotels.
 • Thailand kent een regenseizoen, dit heeft voor- en nadelen. Wees daarvan bewust.
 • Op nationale feestdagen zijn overheidsinstellingen gesloten. Op Boeddha-dagen is er geen alcohol verkrijgbaar.
 • Kies de juiste accommodatie. Lees onze tips voor het boeken van hotels in Thailand.

Reistips na aankomst in Bangkok

Wanneer je niet georganiseerd reist moet je zelf voor vervoer naar je hotel zorgen. Na de aankomst op Suvarnabhumi Airport ga je van de 2e naar de 1e verdieping in het luchthavengebouw. De eerste verdieping is bestemd voor het openbaar vervoer.

Er zijn veel mogelijkheden om van de luchthaven naar Bangkok te reizen, zoals:

 • Taxi meter
 • Luchthaven limousines
 • Airport express bus (Shuttle bus)
 • Stadsbus
 • Minibusjes (Public Van)
 • Airport Link (trein)
 • Intercity bussen BorKhorSor (voor andere bestemmingen dan Bangkok)
 • Huurauto
 • Niet officiële taxi’s

Ook is het mogelijk om vanaf Suvarnabhumi Airport naar andere plaatsen te reizen met de Intercity bus (bijvoorbeeld naar Pattaya, Jomtien, Udonthani, Nongkhai, Chonburi, Chanburi, Trad of Bankla). Lees het artikel: Vervoer vanaf Suvarnabhumi Airport.

Craig S. Schuler / Shutterstock.com

Reistips om je  snel, veilig en goedkoop in Bangkok te verplaatsen

De snelste en meest comfortabele manier on je in Bangkok te verplaatsen is de BTS Skytrain. De Skytrain is een soort bovengrondse metro. Lees hier alles over de BTS Skytrain.

Reistips voor vakantiegangers: ‘Wat wel en wat niet’

Ga je binnenkort naar Thailand op vakantie? Zorg dan dat je in ieder geval dat je de onderstaande ‘tips’ goed doorgelezen hebt. Je enigszins aanpassen aan de Thaise gebruiken en cultuur wordt door de Thai erg op prijs gesteld. De beroemde glimlach zal nog groter worden en de sierlijke buiging dieper. Thaise mensen hechten zeer aan traditionele gebruiken die onderdeel uitmaken van de eeuwenoude Thaise cultuur.

 • Thai geloven dat het hoofd het meest heilige deel vormt van het lichaam. Raak dat dus bij Thai nooit aan.
 • De voeten beschouwen Thai als het meest onreine lichaamsdeel. Leg dus nooit voeten (al dan niet met schoenen) op tafel en gebruik voeten ook nooit om mee te wijzen. Met je voeten richting een Boeddhabeeld gaan zitten is erg onbeleefd.
 • Trek schoenen altijd uit bij het betreden van tempels en Thaise huizen, draag gepaste kleding bij tempelbezoek, dus geen teenslippers, korte broeken of blote schouders. Op het Thaise platteland gelden soms lossere kledingvoorschriften. Bij de Grand Palace in Bangkok krijgen bezoekers met ongepaste kleding een ‘leenbroek’ of ‘leenjurk’ uitgereikt.
 • Thai geven bij begroeting geen hand, maar maken een ‘wai’. Dat wil zeggen, een buiging met de handpalmen tegen elkaar, onder de kin. De hoger geplaatste buigt minder diep dan de lagere. Toeristen hoeven geen Wai te maken, een vriendelijk knikje en een glimlach is genoeg
 • De Koninklijke familie heeft in Thailand een bijzondere status. Leden zijn zeer geliefd en kwaadspreken of grappen over het koningshuis kan zelfs gevangenisstraf uitlokken.
 • Uitingen van wederzijdse affectie worden in Thailand niet gewaardeerd. Kussen in het openbaar is ‘not done’; hand vasthouden is geen probleem.
 • Topless zonnebaden is niet toegestaan en wordt door Thai niet op prijs gesteld.
 • Thai zijn vrij direct in hun vraagstelling. Ze willen alles weten van de ‘farang’, de blanke buitenlander, inclusief salaris en burgerlijke staat.
 • De woorden ‘mai pen rai’ zijn in het Thai erg belangrijk. De betekenis luidt: ‘het geeft niet’.

Reistips voor Bangkok

Krung Thep zeggen de Thai tegen Bangkok. Dat betekent ‘Stad van de Engelen’. Een bijzondere stad. Zelden zie je zo’n groot contrast tussen arm en rijk. Een gigantische metropool die behoort tot de belangrijkste en meest exotische steden van Zuidoost-Azië. Zorg dat ook jouw bezoek aan Bangkok onvergetelijk zal worden. Hoe? Wij helpen je alvast om de 10 beste Bangkok tips voor je op te sommen.

Reistips Thailandblog: pas op voor oplichting

Waar ter wereld je ook op vakantie gaat je hebt overal oplichters die het voorzien hebben op toeristen. Zo ook in Thailand. Dit artikel geeft inzicht in de meest voorkomende vormen van oplichterij in Thailand. Het is vooral bedoeld als tip om de argeloze toerist te waarschuwen. Lees hier de meest voorkomende oplichtingtrucs.

Reistips voor de mooiste stranden in Thailand

Thailand staat bekend als een vakantiebestemming met de mooiste stranden ter wereld. Maar met zoveel keuze en verschillende soorten stranden is het niet gemakkelijk om er één uit te kiezen, vandaar deze top10. De beste strandlocaties staan in dit artikel opgesomd. Ieder strand heeft zijn eigen karakter en bijzonderheden. Sommige stranden zijn erg druk anderen weer bijzonder rustig. Lees onze tips voor de mooiste stranden.

Deze pagina met Reistips Thailand zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe reistips.

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website