Vliegtickets Thailand, hier lees je informatie over het boeken van een goedkope vliegticket naar Bangkok (BKK). Lees de tips van Thailandexperts.

Er zijn verschillende manieren om vliegtickets naar Thailand te boeken, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vliegticket via een traditioneel reisbureau, of vliegtickets online boeken via een website of app.

Als u kiest voor het boeken van vliegtickets via een reisbureau, heeft u de mogelijkheid om persoonlijk advies te vragen aan een medewerker. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen naar de beste route of de beste periode om naar Thailand te reizen, of advies vragen over aanvullende diensten zoals hotels of huurauto’s. Dit kan vooral handig zijn als u niet bekend bent met Thailand of als u specifieke wensen heeft.

Een andere optie is het online boeken van vliegtickets naar Thailand. Dit kan gemakkelijk en snel via een website of app, en biedt vaak ook de mogelijkheid om goedkope vliegtickets te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van aanbiedingen of last-minute deals, of vliegtickets vergelijken om de beste prijs te vinden.

In het algemeen hangt het er van af wat u zoekt in vliegtickets naar Thailand. Of u nu kiest voor het boeken via een reisbureau of online, er zijn talloze opties.

Vertrek uit Nederland, België of Duitsland

Je kunt natuurlijk vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, maar er zijn ook alternatieven. Soms ook een stuk goedkoper. Een rechtstreekse vlucht kan vanaf Amsterdam met KLM en EVA Air (China Airlines vliegt niet meer rechtstreeks). Vanaf Düsseldorf of Brussel vertrekken kan natuurlijk ook.

Suvarnabhumi International Airport

Een rechtstreekse vlucht naar de Internationale luchthaven bij Bangkok duurt tussen de tien en twaalf uur. Suvarnabhumi (dat spreek je uit als: “Soo-wan-na-boom”) International Airport is sinds 2006 de nieuwe internationale luchthaven van Thailand. Deze toegangspoort tot het kosmopolitische hart van Bangkok ligt ongeveer 36 kilometer ten oosten van het centrum. Onder normale verkeersomstandigheden ben je met de taxi of shuttlebus in 45 minuten in het centrum van Bangkok. Nog sneller gaat het met de Airport Rail Link. Dat is een snelle spoorlijn naar Bangkok. Lees hier alles over het vervoer van Suvarnabhumi airport naar het centrum van Bangkok: www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/bangkok-airport/

Rechtstreekse vlucht of met tussenstop (overstap)

Een rechtstreekse vlucht is comfortabel maar een vlucht met een overstap is soms goedkoper. Wanneer een overstap voor jou een reële optie is dan heb je veel meer keuze uit verschillende luchtvaartmaatschappijen en de kans op een goedkope vliegticket. De onderstaande vliegmaatschappijen vertrekken vanaf  Schiphol, Brussel of Düsseldorf met een tussenstop, naar Bangkok:

 • Finnair met een tussenstop in Helsinki.
 • Emirates met een tussenstop in Dubai.
 • Egyptair met een tussenstop in Cairo.
 • Aeroflot met een tussenstop in Moskou.
 • Cathay Pacific met een tussenstop in Hong Kong.
 • Etihad met een tussenstop in Abu Dhabi.
 • Malysia Airlines met een tussenstop in Kuala Lumpur.
 • Singapore Airlines met een tussenstop in Singapore.
 • Turkish Airlines met een tussenstop in Istanbul
 • Thai Airways met een tussenstop in Frankfurt (of rechtstreeks vanaf Brussel)
 • Lufthansa met een tussenstop in Frankfurt
 • Quantas Airways met een tussenstop in Londen
 • British Airways met een tussenstop in Londen

Let op de wachttijd van je stopover. Die kan erg lang zijn. Voor de mensen die geen ervaring hebben met een tussenstop, je hoeft niet met je koffers te zeulen. Die worden van het ene vliegtuig in het andere geladen.

Periode van vliegen

In de zomerperiode (juli en augustus) zijn lijndienstvluchten naar Thailand somsl goedkoper omdat er minder zakelijke reizigers zijn. April en mei ook een voordelige periode. Wanneer luchtvaartmaatschappijen de winter- en zomerdiensten bekend maken, kan je voordelig een ticket scoren. Bij vliegtickets geldt het principe, hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de ticket. Uit onderzoek blijkt dat het meest ideale moment 54 of 104 dagen voor vertrek is. Wees daarnaast flexibel met je vertrekdata. Soms kan drie dagen eerder of later vertrekken, veel goedkoper zijn.

Er is geen specifieke periode waarin vliegtickets naar Bangkok altijd goedkoper zijn, aangezien de prijzen van vliegtickets afhangen van verschillende factoren. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van goedkope vliegtickets als u flexibel bent met betrekking tot reisdata of vertrekplaats, of als u vliegtickets vergelijkt en zo de beste prijs vindt.

Een algemene tip is om vliegtickets naar Bangkok zo vroeg mogelijk te boeken, omdat de prijzen vaak stijgen naarmate de reis dichterbij komt. Ook kunt u profiteren van aanbiedingen of last-minute deals, die vaak te vinden zijn op websites of in apps die gespecialiseerd zijn in het vergelijken van vliegtickets.

Verder kunt u ook rekening houden met de reisperiode. Zo zijn vliegtickets naar Bangkok vaak duurder tijdens de hoogseizoenen, zoals bijvoorbeeld in de zomer of tijdens feestdagen, en zijn ze goedkoper tijdens de laagseizoenen. Houd hier rekening mee bij het boeken van uw vliegtickets om te profiteren van de beste prijzen.

Kortom, er is geen specifieke periode waarin vliegtickets naar Bangkok altijd goedkoper zijn. Zoek in plaats daarvan naar goedkope vliegtickets door flexibel te zijn met betrekking tot reisdata en vertrekplaats, en door vliegtickets te vergelijken en aanbiedingen en last-minute deals te zoeken. Zo kunt u profiteren van de beste prijzen voor uw vliegtickets naar Bangkok.

Luchtvaartmaatschappij

Wees niet terughoudend om een keer, met een voor jou onbekende vliegmaatschappij, naar Bangkok te vliegen. Voor lange afstandsvluchten worden altijd grote en moderne vliegtuigen ingezet.

Vliegticket vergelijkers

Er zijn veel websites die vliegtickets aanbieden. Maak daar gebruik van. Het is niet zo dat de tarieven van vliegtickets overal gelijk zijn. Bekende websites hebben soms exclusieve deals met maatschappijen. Het loont dus om meerdere websites te bezoeken. Beperk je niet alleen tot Nederlandse websites. Kijk ook naar de tarieven van Duitse, Belgische en internationale websites die tickets aanbieden.

Bijkomende variabele kosten

Per 1 april 2007 is het verplicht de vliegticketprijzen als “all-in” weer te geven. Dit betekent dat alle vaste kosten zoals luchthavenbelasting en toeslagen in de getoonde prijzen moeten zijn opgenomen. Variabele kosten afhankelijk van boeking of betalingsmethoden, kunnen nog wel apart berekend worden. Zo zijn er ticketaanbieders die forse extra kosten in rekening brengen zoals administratiekosten, dossierkosten, creditcardkosten en nog meer van dit soort vage toeslagen. Dit loopt meestal flink op tot wel € 60,- aan extra kosten per ticket.

Vliegticket aanbiedingen naar Bangkok

De volgende luchtvaartmaatschappijen hebben regelmatig aanbiedingen of vaste lage vliegtarieven, ze vertrekken vanaf diverse luchthavens zoals Amsterdam, Brussel en Düsseldorf:

 • Emirates met een tussenstop in Dubai, vanaf: € 550,-
 • Ethiad met een tussenstop in Abu Dhab, vanaf € 550,-
 • KLM rechtsreeks van Amsterdam naar Bangkok, vanaf € 650,-

De meest recente aanbiedingen zie je hier: www.thailandblog.nl/goedkope-vliegtickets/

Vragen en antwoorden over vliegtickets naar Thailand

Waarom plaatsen jullie vliegticket aanbiedingen naar Thailand op het blog? Krijgen jullie daar geld voor?
Nee, wij krijgen daar geen geld of gratis vliegtickets voor. Het is een service aan onze lezers. Niet iedereen is handig met zoeken op internet of heeft tijd om de aanbiedingen te volgen. De redactie van Thailandblog doet dat wel en gunt haar lezers een voordeeltje. Wij hopen dat door de lage ticketprijzen er nog meer Nederlanders en Belgen het prachtige Thailand gaan bezoeken.

Je ziet vaak aanbiedingen op Thailandblog die je ook bij TicketSpy tegenkomt, werken jullie daar mee samen?
Nee, er is geen formele samenwerking. Wel hebben wij toestemming om de aanbiedingen naar Thailand van TicketSpy op Thailandblog te vermelden. Je kunt natuurlijk ook zelf kijken op de website van TicketSpy of lid worden van hun nieuwsbrief.

In bijna alle gevallen tonen jullie aanbiedingen van Nederland/België naar Bangkok. Maar ik woon in Thailand en ben juist geïnteresseerd in aanbiedingen vanaf Bangkok naar Europa. Waarom zie ik die zo weinig?
Simpelweg omdat er bijna geen aanbiedingen van Bangkok naar Europa zijn. Een dergelijke route is een totaal andere markt voor luchtvaartmaatschappijen. Er is minder concurrentie en degene die vanaf Bangkok naar Europa vliegen, zijn meestal ook bereid om een hogere prijs voor een ticket te betalen. Reden genoeg voor luchtvaartmaatschappijen om niet met aanbiedingen te strooien.

Ik zie wel eens vliegticketprijzen op Thailandblog staan die erg laag zijn, gaat het dan om een enkele reis?
Nee, wij vermelden altijd de prijzen van een retourticket. Mocht het gaan om een enkele reis dan staat dat er duidelijk bij vermeld.

Laatst zag ik een vliegticket aanbieding op Thailandblog, maar via een andere luchtvaartmaatschappij zag ik een betere aanbieding, hoe kan dat?
Wij pretenderen niet dat wij een overzicht hebben van alle goedkope vliegtickets naar Bangkok. Daarnaast veranderen de prijzen continu. Je doet er dus verstandig aan om zelf ook even wat te shoppen en te vergelijken op internet.

Hebben jullie nog goede tips hoe ik een goedkope ticket naar Thailand kan scoren?
Ja, natuurlijk hebben wij goede tips voor jou:

 • Kijk ook naar het aanbod van vliegmaatschappijen met een overstap, zoals Finnair, Norwegian, Etihad, Emirates, etc.
 • Met de België route via Antwerpen met KLM (vertrek Schiphol) kun je zo maar € 300 op een ticket besparen.
 • Kijk naar de zogenaamde Open-jaw tickets, deze zijn vaak een stuk goedkoper. Bij een Open-jaw ticket is de luchthaven van vertrek niet dezelfde als die van aankomst. Je vertrekt bijvoorbeeld vanaf Amsterdam en landt op de terugreis in Düsseldorf.
 • Vertrekken vanaf andere luchthavens zoals in Duitsland of België kan goedkoper zijn.
 • Let goed op de bekendmaking van de nieuwe winter- en zomerdienstregeling van airlines, meestal gaat die gepaard met aanbiedingen.
 • Je ticket vroeg boeken is soms goedkoper. Uit onderzoek blijkt dat het meest ideale moment 54 of 104 dagen voor vertrek is.
 • Wees niet te star met de vertrekperiode. Varieer en kijk of er prijsverschillen zijn.
 • Probeer eens een andere luchtvaartmaatschappij wanneer deze een goedkope vlucht aanbiedt.
 • Let ook op de bijkomende kosten van de ticketbroker waar je boekt, anders ben je nog duur uit.
 • Word lid van de nieuwsbrief van diverse luchtvaartmaatschappijen. Actietarieven worden altijd het eerst via de email aan vaste klanten bekendgemaakt.
 • Als je een voordelige aanbieding ziet, boek dan direct je ticket. Voor je het weet ben je te laat. Soms zijn er maar een beperkt aantal tickets voor een actietarief beschikbaar.
 • Verwijder cookies op je computer en verberg je IP-adres via een proxy-server. Luchtvaartmaatschappijen herkennen anders terugkerende bezoekers op hun website en tonen dan vaak een hogere ticketprijs.
 • Gebruik een vliegticket metazoekmachine zoals Skyscanner.nl of Kayak.nl. Zo kun je gemakkelijk prijzen vergelijken. Bij Skyscanner kun je ook een prijs-alert instellen.

Veel succes met het vinden van een goedkope vliegticket naar Thailand!

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website