Ko Wua Ta Lap island in Mu Ko Ang Thong National Park, Surat Thani,

Op deze pagina over Thailand reizen, informeren wij je over diverse mogelijkheden om het ‘Land van de glimlach’ te ontdekken.

Zoef per tuktuk door Bangkok, ga met een gids op zoek naar wilde olifanten in de jungle, slaap in een drijvend huisje op de River Kwai en ontspan op een longtailboot tijdens het eilandhoppen.

Proef lokale snacks en exotisch fruit op een traditionele Thaise treinmarkt of combineer een levendig en wat rustiger eiland door met een traditioneel houten zeiljacht langs verborgen baaien van Ko Samui naar Ko Phagnan te varen.

Wil je op een unieke plek met de lokale bevolking op pad? Bezoek dan onze Anurak lodge waar je verblijft in de groene jungle midden in Khao Sok nationaal park. Een local neemt je mee de rivier op en vanuit je kano ga je op zoek naar aapjes en tropische vogels.

Wanneer je in Bangkok de eerste dag je hotel uitstapt, proef je meteen de sfeer van Azië. Overal is bedrijvigheid en leven. De kruidige geuren op straat lokken je naar de eetkraampjes waar je de lekkerste sateetjes eet en vrolijk gekleurde tuktuk’s brengen je graag naar één van de vele tempels. In het bergachtige noorden wandel je met een ervaren gids langs groene velden en tijdens een kookcursus leer je zelf een Thaise curry maken. In het zuiden slaap je op een drijvend huisje tussen rotsen die hoog uit het helder blauwe water uitsteken. Plof neer in je strandstoel en relax met je voeten in het spierwitte zand. Vergeet je snorkel niet voor het spotten van kleurrijke vissen.

Pakketreis of strandvakantie naar Thailand

Een pakketreis is een reis die je bij een reisorganisatie (touroperator) boekt. De reis bestaat meestal uit een aantal onderdelen:

 • Vlucht naar Thailand.
 • Transfer van de luchthaven in Bangkok naar je accommodatie.
 • Accommodatie (hotel, appartement, bungalow).
 • Excursies.

De Thailand reizen die een reisorganisatie aanbiedt zijn vaak vastgelegd in een reisbrochure. Uit het aanbod van de reisorganisator kunt u een Thailand reis kiezen.

Je kunt een pakketreis op verschillende manieren boeken:

 • Bij een reisbureau.
 • Je kunt ook zelf een reis naar Thailand boeken via internet, post of telefoon. Wanneer je via internet een reis boekt, moet je een bevestiging krijgen van jouw boeking. Meestal krijg je die per e-mail. Let dus wel op dat u het goede e-mailadres invult bij uw boeking.

Samengestelde reis naar Thailand

Een samengestelde reis naar Thailand is een reis waarbij je zelf de reis regelt. Je koopt een vliegticket en je boekt zelf je hotel. Je regelt ook zelf het vervoer van Bangkok Airport naar je hotel. Deze methode wordt steeds populairder.

Je kunt op verschillende manieren een vliegticket naar Thailand boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Boek je alleen een vliegticket? Dan gelden de regels van de luchtvaartmaatschappij. Daarin staat bijvoorbeeld of je de vertrekdatum nog kunt veranderen. Bij goedkopere tickets kan dit vaak niet. Je krijgt meestal geen papieren ticket meer, maar een e-ticket. Dat is een ticket dat via internet is geboekt.

Photo APS / Shutterstock.com

Bij een e-ticket heeft de luchtvaartmaatschappij al jouw gegevens in de computer staan. Wanneer je dan gaat inchecken, hoef je alleen nog maar uw paspoort of identiteitskaart te laten zien. Wanneer je een vliegticket naar Bangkok boekt, geldt de Reclamecode Reisaanbiedingen. Hierin staat dat het voor jou duidelijk moet zijn wat de extra kosten en toeslagen zijn voor een vliegticket.

Een accommodatie is een hotel, een appartement of een bungalow. Wanneer je een accommodatie in Thailand hebt geboekt, heb je een overeenkomst de eigenaar van de accommodatie. Deze overeenkomst is bindend. Dit betekent dat beide partijen zich aan de afspraken van deze overeenkomst moeten houden. Je kunt een accommodatie in Thailand boeken via een reisbureau of via internet. Wanneer je zelf via internet een accommodatie boekt in Thailand krijg je een bevestiging per e-mail.

Reisverzekering

Vergeet ook niet om een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten en repatriëring af te sluiten. Hoewel de staatsziekenhuizen in Thailand erg goedkoop zijn, geldt dat niet voor de privéklinieken zoals Bangkok Hospital. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten zorgt er voor dat je achteraf niet duizenden euro’s moet bijbetalen na een opname in een privé-kliniek in Thailand. Ook is het zo dat Thaise ziekenhuizen soms van te voren een garantstelling willen hebben dat jij de rekening kan betalen. Daar kan je reisverzekeraar voor zorgen.

Thanit Weerawan / Shutterstock.com

Aankomst in Thailand

De meeste reizigers naar Thailand komen aan op Suvarnabhumi Airport, aan de zuidoostkant van Bangkok. De luchthaven Suvarnabhumi vindt je ten zuidoosten van Bangkok, richting de badplaats Pattaya. Het is de belangrijkste hub van Zuidoost Azië. Vanaf Amsterdam vliegen twee vliegmaatschappijen non-stop naar Bangkok: EVA Airways en KLM. Je kunt ook vertrekken vanaf Brussel in België of Düsseldorf in Duitsland.

Vliegtijd naar Bangkok

De vliegtijd voor een non-stop vlucht vanuit Amsterdam naar Bangkok bedraagt tussen 10 en 12 uur. De vliegtuigen vertrekken uit Amsterdam in de middag of avond, je komt dan de volgende ochtend of middag in Bangkok aan.

Ruslan Kokarev / Shutterstock.com

Vervoer naar Bangkok vanaf luchthaven

Na de aankomst op Suvarnabhumi Airport ga je van de 2e naar de 1e verdieping van het luchthavengebouw. De eerste verdieping is bestemd voor het openbaar vervoer. Er zijn veel mogelijkheden om van de luchthaven naar Bangkok te reizen, zoals:

 • Taxi meter
 • Luchthaven limousines
 • Airport express bus (Shuttle bus)
 • Stadsbus
 • Minibusjes (Public Van)
 • Airport Link (trein)
 • Intercity bussen BorKhorSor (voor andere bestemmingen dan Bangkok)
 • Huurauto
 • Niet officiële taxi’s

Ook is het mogelijk om vanaf Suvarnabhumi Airport naar andere plaatsen te reizen met de Intercity bus (bijvoorbeeld naar Pattaya, Jomtien, Udonthani, Nongkhai, Chonburi, Chanburi, Trad of Bankla). Lees het artikel: Vervoer vanaf Suvarnabhumi Airport.

Mooiste eilanden Thailand: Koh Lanta

Handig om te weten

Bagage kwijt? De ‘Lost and Found’-balie in de aankomsthal is 7 dagen per week 24 uur geopend. Op Suvarnabhumi zijn gratis bagagekarretjes beschikbaar in de vertrek- en aankomsthallen. Thailand kent een vertrekbelasting van 700 Thaise Baht op internationale vluchten. Deze is opgenomen in de ticketprijs. Voor binnenlandse vluchten geldt tevens een vertrekbelasting, die is ook inbegrepen in de prijs van het vliegticket. Op de luchthaven bevinden zich geldautomaten die creditcards en bankpassen accepteren. Ook kan je er euro’s wisselen voor Thaise Baht bij één van de wisselkantoren.

Bereikbaarheid Thailand vanuit omliggende landen

Thailand is ook over land goed bereikbaar. Zo is er een treinverbinding tussen Singapore en Bangkok. Reizigers kunnen desgewenst tussenstops maken in onder meer Kuala Lumpur en de grote Thaise steden in het zuiden. Vanuit Thailand kan je ook reizen naar omringende landen zoals Laos, Cambodja en Myanmar (Birma).

Thailand reizen

Reizen in Thailand is gemakkelijk en goedkoop. Zelfs de verste uithoeken van Thailand zijn met openbaar vervoer te bereiken (soms wel met lange reistijden en vaak overstappen). U kunt natuurlijk ook het vliegtuig nemen of een auto ( evt. met chauffeur) huren.

Autohuur

Reizigers met een geldig internationaal rijbewijs kunnen een auto huren. De meeste verkeersborden staan in het Engels aangegeven en er zijn op veel plaatsen Engelstalige kaarten verkrijgbaar.

Brommer- en motorhuur

In de toeristische plaatsen is het mogelijk een motorfiets of scooter te huren. Voor alle types moet je in het bezit zijn van een internationaal motorrijbewijs. Prijzen variëren, afhankelijk van plaats van verhuur en bedrijf. Voorzichtigheid is geboden, omdat de kwaliteit van de wegen en het gedrag van de Thaise weggebruikers voor verhoogde risico’s zorgen. Daarnaast ben je vaak niet verzekerd of zijn verzekeringsbepalingen onduidelijk. Het dragen van een helm is verplicht in Thailand.

Bus

De meeste bussen vertrekken om het halve of het hele uur. Bangkok telt drie busterminals, die elk de verbinding onderhouden met een bepaalde regio. De noord/noord-oostelijke busterminal ligt aan Kamphaeng Phet 2 Road. De zuidelijke busterminal ligt aan Boromratchonnani Road. Voor de oostelijke bestemmingen moet je naar Sukhumvit Road ter hoogte van Ekkamai.

Trein

Treinreizen gaat prima in Thailand. Er zijn verbinden tussen de belangrijke steden in het zuiden, het noorden en noordoosten met Bangkok. De zuidelijke route stelt reizigers in staat per trein naar Maleisië en Singapore te reizen. Binnenlandse treinen hebben een 1e, 2e en 3e klasse. De langzamere treinen kennen alleen 3e klas. Treinkaartjes kunnen drie maanden tevoren worden gekocht bij de grote stations

Vliegtuig

Thai Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt naar de meeste grote bestemmingen in het Thailand. Bangkok Airways vliegt vanaf Suvarnabhumi International Airport op de toeristische plaatsen in Thailand en omringende landen. Ook in Thailand vind je de nodige low cost airlines zoals AirAsia en Nok Air.

Lees meer over Thailand reizen op Thailandblog.nl

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website