Thailand staat bekend als een vakantiebestemming met de mooiste stranden ter wereld. Maar met zoveel keuze en verschillende soorten stranden is het niet gemakkelijk om er één uit te kiezen, vandaar deze top 10.

De beste strandlocaties staan hieronder opgesomd. Ieder strand heeft zijn eigen karakter en bijzonderheden. Sommige stranden zijn erg druk anderen weer bijzonder rustig. Ook jouw droomstrand zal er vast en zeker tussen staan.

Tien mooiste stranden

1. Patong Beach, Phuket
2. Railey Beach, Krabi
3. Maya Bay, Koh Phi Phi Ley
4. Hua Hin Beach, Hua Hin
5. Kata Beach, Phuket
6. Lamai Beach, Koh Samui
7. Sairee Beach, Koh Tao
8. White Sand Beach, Koh Chang
9. Haad Rin, Koh Pha Ngan
10. Koh Mun Nork

Patong Beach, Phuket – Joey Santini / Shutterstock.com

Patong Beach, Phuket; groot en populair

Het grootste strand op het eiland Phuket is tevens het meest populaire strand. Met een brede kustlijn, zacht wit zand en warm zeewater is het heerlijk toeven. Neem bijvoorbeeld een ontspannende massage op het strand. Op loopafstand van het strand vindt je hotels, restaurants en winkels. Je hier vervelen is onmogelijk. Het bruisende nachtleven trekt feestend publiek. De jetski’s zorgen ook voor het nodige volume en leven in de brouwerij. Als je echter op zoek bent naar rust en stilte dan kan je beter een ander strand kiezen.

Railey Beach, Krabi; rust en avontuur

Hoewel het eigenlijk tot het vaste land behoord is Railey Beach alleen per boot bereikbaar. Dit strand geeft je het gevoel dat je op een onbewoond eiland zit, in plaats van op één van de meest populaire stranden van Thailand. Helder blauw water, eilandjes aan de horizon en majestueuze kliffen rondom het kleine strand. Het is er meestal rustig, behalve tijdens het hoogseizoen.
Je kunt er wandelen, klimmen, zwemmen en snorkelen, verder is er niet veel te doen. Neem daarom ook een goed boek mee, geniet van de prachtige natuur en je zult je volkomen ontspannen voelen.

Maya Bay, Koh Phi Phi Ley

Maya Bay, Koh Phi Phi Ley; adembenemend mooi

Dit kleine stukje zandstrand is het ultieme strand van Thailand. Het uitzicht en de omgeving is werkelijk prachtig. Het strand is gelegen in een kleine baai en omgeven door hoge kalkstenen kliffen. Maya Bay kan alleen overdag bezocht worden per boot, want er zijn geen accommodaties. Het is tijdens het hoogseizoen erg druk met toeristen, maar de sublieme schoonheid maakt in dit verband veel goed.

Hua Hin Beach, Hua Hin; praktisch en kindvriendelijk

Dit strand aan de Golf van Siam is immens populair bij de lokale bevolking en toeristen uit alle landen. Het strand is breed en vlak, er is ook genoeg te beleven. Het strand van Hua Hin is gemakkelijk bereikbaar vanuit Bangkok. Het strand verloopt langzaam in de zee dus je wordt niet verrast door diepe stukken. Hierdoor is het wat minder geschikt als je van zwemmen houdt, maar wel weer prima geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Kata Beach, Phuket

Kata Beach, Phuket; relaxed

Wanneer je geen zin in de drukte van Patong Beach is dit strand een goed keuze. Het is er rustig en relaxed. Dit strand in het zuiden van Phuket heeft alles wat de stranden van dit eiland zo populair maakt. Palmbomen, warm zeewater en een mooi landschap. Er zijn geen grote hotels of winkelcentra die het zicht beperken of ontsieren. Tijdens het laagseizoen kunnen de golven op dit strand erg krachtig zijn. Hierdoor is het ook een geweldige plek om te surfen, daarentegen is het niet geschikt voor mensen met jonge kinderen.

Lamai Beach, Koh Samui; de perfecte balans

Het eiland Koh Samui heeft vele prachtige stranden. Maar ben je op zoek naar de perfecte balans van vertier, niet te druk en een mooi uitzicht dan is Lamai Beach een aanrader. Je kunt er prima zwemmen en er is genoeg te doen als je even niet in het water wilt liggen. Wanneer de nacht begint zorgen de bars en restaurants dat Lamai Beach wordt omgetoverd tot een partystrand.

Sairee Beach, Koh Tao

Sairee Beach, Koh Tao; ontdekken en chillen

Een paradijs om te duiken en snorkelen. Maar Koh Tao is meer dan dat. Steeds meer bezoekers ontdekken Ko Tao als de ‘place to be’ om lekker te chillen en te relaxen. Het lange witte zandstrand van ruim een mijl biedt een prachtig uitzicht op de kleine eilandjes aan de horizon. Ko Tao’s is ook populair om de vele goedkope accommodaties en restaurants. De dichtstbijzijnde luchthaven is in Samui, je kunt er alleen naar toe met een veerboot, hierdoor blijft het strand relatief rustig.

White Sand Beach, Koh Chang; niet uitsluitend voor backpackers

Dit prachtige stuk strand aan de westkant van het eiland is omzoomd met bomen en kokospalmen. Met op de achtergrond de glooiing van heuvels. Hoewel Ko Chang nog steeds beschouwd wordt als een backpacker eiland, zijn er ook voldoende luxe accommodaties voor de veeleisende en verwende toerist.

Haad Rin, Koh Pha Ngan; party beach

Hoe mooi het strand Haad Rin ook is, het is uitsluitend bekend van de wereldberoemde Full Moon Party! Eén keer per maand veranderd het strand gedurende de nacht in een uitbundig feest van veel drank, dans en muziek. De party sfeer is nog wel aanwezig, maar ook als je op zoek bent naar een rustig strand kan je hier prima verblijven. Overdag is het strand rustig. Het zachte goudkleurig zand, de mooie glooiende kust en het feit dat je er goed kunt zwemmen, maken het een topstrand. De natuur in de omgeving van Haad Rin is uitzonderlijk mooi. Het eiland Koh Pha Ngan heeft dan ook nog meer fascinerende stranden. Er zijn zelfs strandhutten op het strand, waar je kunt overnachten. Dan kan je ‘s ochtends zo de zee in lopen. Genoeg accommodaties om te slapen en te eten dus. Het is hier rustig en ontspannen, het massatoerisme heeft hier nog niet zijn intrede gedaan.

Koh Mun Nork; onbewoond eiland

Koh Mun Nork; onbewoond eiland

Dit kleine, privé-eiland in het noordelijke deel van de Golf van Siam is een waarlijk paradijs. Ben je op zoek naar een ‘onbewoond eiland ervaring’ dan moet je hier naar toe. Het witte zandstrand is uitsluitend omgeven door palmbomen, niets meer en niets minder. Er is slechts één resort op het eiland. Dat gegeven en het feit dat je er uitsluitend kunt komen door vanaf het vasteland, 45 minuten met de veerboot te varen, zorgen ervoor dat je hier helemaal tot rust kunt komen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website