Tja, niemand ontsnapt aan de jaarlijkse rompslomp voor een verlenging van het visum. Allereerst naar de Oostenrijkse consul, nu ook Duitse consul, en voor bijna 1500 baht en overlegging van mijn jaaropgaven 2018 werd mij het belangrijke inkomsten document verstrekt. Enige dagen later op naar Jomtien soi 5 waar een alleraardigst kleine man mij controleert en van commentaar voorziet wat allemaal nodig in, en dat deels in het Nederlands!

Lees verder…

Maandelijks schrijf ik méér dan 65.000 THB (pensioenuitkering) over van onze gezamenlijke rekening bij ING Bank België naar een spaarrekening op mijn persoonlijke naam bij KASIKORNBANK. Het saldo van deze spaarrekening bedraagt langer dan drie maanden méér dan 800.000 THB. Is ter staving bij mijn “jaarverlenging” alleen door de Belgische ambassade gelegaliseerd Affidavit voldoende of moet bankbrief voor 800.000 THB op rekening ook nog? Eén van de twee is volgens mij voldoende?

Lees verder…

Jaarverlenging op basis van retirement in Aranyaprathet/Sakaew. De afgelopen 3 jaar vroeg ik een verlenging aan, waarbij het voldoende was dat ik d.m.v. een inkomensverklaring c.q. visumondersteuningsbrief van de ambassade aantoonde dat ik maandelijks minimaal 65.000 baht aan inkomsten had. September j.l. las ik tot mijn verrassing op TB dat bezoekers aan de immigration in Aranyaprathet onlangs daarnaast ook nog een Thaise bank moesten hebben en aan moesten tonen dat de maandelijkse bedragen uit het buitenland kwamen.

Lees verder…

Mijn eerste aanvraag met renewal. Health insurance werd niet geaccepteerd. Had de nodige nieuwe documenten vanmorgen per email binnen gekregen, inclusief insurance certificate for alien to apply for non immigrant o-a, zowel in het Thais als Engels. Deze afgegeven aan de desbetreffende ambtenaar maar werd niet geaccepteerd omdat ik niet in hun systeem stond met een Health Insurance. Zij controleren dit ter plekke. De betreffende maatschappij moest mij eerst in hun systeem aanmelden.

Lees verder…

Verlenging retirement visa Samut Sakhon. Nodige documenten waren in orde. Tijdens controle documenten, een nieuw papier voor extension of stay moeten invullen. Papier ondertekend voor kennisname van de straffen in geval van overstay. En eveneens een papier voor kennisname dat ik volgend jaar enkel nog een afschrift van de bank nodig heb dat elke maand het bedrag van minimum 65.000 baht op mijn Thaise rekening gestort wordt. Geen affidavit meer nodig bevestigde de immigratie beambte.

Lees verder…

Zoals ik twee weken geleden al aangaf, zou ik mijn verblijf in Thailand willen verlengen met een jaar extentie en was ik voor inlichtingen naar het immigratiekantoor in Kaemphang Phet geweest om te vragen welke papieren ik allemaal nodig had. Het vervolg verliep als volgt.

Lees verder…

Update Extension of stay bij immigratie Ubon Ratchathani. Vandaag naar immigratiebureel Ubon Ratchathani geweest voor “extension of stay retirement”. Mijn situatie is dat ik een visum non-immigrant “O” bezit met extension of stay retirement eerder verkregen op basis van inkomsten.

Lees verder…

Vandaag 19-11-2019 naar het Goverment complex Chaengwatthana voor verlenging retirement. Vroeg opgestaan voor een laag queue nummer. Om 08.20 uur binnen en tegen 10.00 uur aan de beurt voor documenten check.

Lees verder…

Ik ga voor de allereerste keer een jaarverlenging aanvragen. Ben daarvoor naar het bureau van de immigratie geweest in Kaemphang Phet om inlichtingen. Ten eerste om te weten wat ik daar allemaal moet inleveren (in vergelijking tot de lijst die ik hier op Thailandblog tegenkom) en om even kort kennis te maken (sfeer proeven), want ik heb nog tijd tot 27 december voor mijn verblijfsperiode afloopt.

Lees verder…

Ik ben opzoek naar mogelijkheden voor mijn schoonouders die beiden in Bangkok verblijven, ze hebben een NON-IMM O visum. Ze hebben getracht een jaarverlenging te verkrijgen en dat is helaas niet gelukt aangezien ze een ondersteuningsbrief van de ambassade nodig hebben met een maandelijkse inkomen van 65.000 thb. Het inkomen is ruim 85.000 thb maar wordt dan gedeeld door twee personen aangezien getrouwd, met één brief zou hoogstwaarschijnlijk niet de gewenste jaar verlenging verkregen worden voor twee personen.

Lees verder…

Thailand visumvraag: Jaarverlenging of is er een alternatief?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 oktober 2019

Ik heb weer een vraag, ik kom er niet uit. Heb een jaarvisum en deze verloopt 31 december 2019. Gisteren heb ik mijn 90 dagen melding gedaan. Dus moet ik eind december voor een jaarvisum, maar ik wil eind maart terug naar Nederland en ben niet van plan meer naar Thailand te gaan. Vind een jaar visum dan niet nodig.

Lees verder…

Graag wil ik mijn ervaring delen met andere lezers van dit blog. Vorig jaar heb ik een jaarverlenging gekregen in Chiang Mai op basis van Non Immigrant O visum, leeftijd 50+ en een Affidavit van de Belgische Ambassade te Bangkok om mijn inkomen van meer dan 65.000 baht te bevestigen.

Lees verder…

Op 28 oktober naar Immigration Buriram geweest voor mijn eerste officiele jaarverlenging op basis van retirement en maandinkomen, de vorige had ik gekregen door Thailand te verlaten en weer binnen te komen. apart, je krijgt dan een verblijfsperiode van 1 jaar zonder ook maar 1 vraag omtrent inkomen of andere formulieren, dan kan het wel, maar ok.

Lees verder…

Ik ben een Belg en verblijf in Thailand met een non immigrant O visum. Verlengd met een jaar stempel geldig tot 14 januari 2020. Ik moet dus in de loop van december een nieuwe stempel gaan halen bij immigratie. Mijn paspoort is geldig tot 30 juni 2021. Is deze periode lang genoeg om een stempel te krijgen?

Lees verder…

Op 3 oktober j.l. naar immigration in Udon gegaan voor een jaarverlenging van mijn verblijfsperiode.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website