Ik ben 57 jaar en wil graag 6 maanden per jaar in Thailand wonen. Welk visum moet ik tegenwoordig hebben?

Lees verder…

Naar aanleiding van de verzekeringsproblematiek voor visumhouders OA ben ik me gaan verdiepen in wat de vlotste mogelijkheid zou zijn om van die miserie af te komen. Ik ben namelijk een 70-plusser, bezit meerdere jaren een OA visum en blijf zoals vele anderen permanent in Thailand, vlieg dus nooit terug naar België, dit om meerdere redenen.

Lees verder…

Mijn vrouw heeft een Thaise ID card en een Nederlands paspoort, ze verblijft in Thailand op basis van een non immigrant O visum met een jaarverlenging. Nu wil ze voorlopig niet meer terug naar Nederland, maar wel graag van het gedoe met de verlengingen af.

Lees verder…

Graag wil ik mijn ervaring delen met andere lezers van dit blog. Vorig jaar heb ik een jaarverlenging gekregen in Chiang Mai op basis van Non Immigrant O visum, leeftijd 50+ en een Affidavit van de Belgische Ambassade te Bangkok om mijn inkomen van meer dan 65.000 baht te bevestigen.

Lees verder…

Ik ben een Belg en verblijf in Thailand met een non immigrant O visum. Verlengd met een jaar stempel geldig tot 14 januari 2020. Ik moet dus in de loop van december een nieuwe stempel gaan halen bij immigratie. Mijn paspoort is geldig tot 30 juni 2021. Is deze periode lang genoeg om een stempel te krijgen?

Lees verder…

Voor een non-immigration -o multi entry nieuwe aanvraag is daar een verzekering bij een staatsziekenhuis voldoende?

Lees verder…

Thailand visumvraag: 30 dagen Thailand en visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
11 oktober 2019

Als lezer heb ik een vraag. Ik ga 30 dagen naar Thailand en 30 dagen naar de Filipijnen. Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Lees verder…

Op 8 november 2019 verloopt mijn jaarvisum O. Mijn vraag: hoeveel dagen van te voren kan ik deze verlengen lees 30 dagen maar ook 45 in diverse dossiers.

Lees verder…

Wij vertrekken half november naar Hua Hin, tot eind maart en twijfelen tussen een multi of single entry non-immigrant 0 visum. Met een multi entry kunnen we de periode van 4,5 maanden comfortabel overbruggen, met één uitstapje naar een ander land. Maar lukt dat ook met een single entry non-immigrant 0 visum?

Lees verder…

Ik wil een NON-O visum met Multiple Entry aanvragen in Den Haag op basis van huwelijk in Thailand. Ik kan nergens vinden of voor het bewijs van huwelijk het originele huwelijks certificaat nodig is? Ik heb op dit moment alleen een kopie van de voorkant in bezit en bij de ambassade zijn ze te druk om mijn vraag te beantwoorden.

Lees verder…

Thailand visumvraag: Non immigrant O visum, als je bent afgekeurd?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 september 2019

Op de site van het Thaise consulaat in Amsterdam staat dat er voor het verkrijgen van een Non-Immigrantvisum type O je met pensioen moet zijn. Er staat letterlijk “U kunt dit visum aanvragen als u vijftig jaar of ouder bent en aantoonbaar met pensioen/aow bent.” Ik ben al jaren 100% afgekeurd en ook boven de 50, ben ik dan volgens de wet met pensioen? En zo ja, hoe toon ik dat aan?

Lees verder…

Ik ben getrouwd met een Thaise vrouw en ik wil eind van volgend jaar gaan emigreren naar Thailand. Ik wil gebruik maken van een jaarvisum. Ik zal dan zorg dragen dat ik 800.000 baht op mijn bankrekening heb staan. Ik heb begrepen dat dit 3 maanden voor aanvraag visum op mijn bankrekening moet staan. Ik heb de volgende vragen.

Lees verder…

Thailand visumvraag: 3 maanden visum aanvragen in Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 augustus 2019

Ik wil graag een 3 maanden visum aanvragen in Nederland, ik ga in december naar Thailand. Ik ben 63 jaar. Waar moet ik daarvoor zijn en wat heb ik nodig?

Lees verder…

Visum voor Thailand: Verlengen van mijn visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
21 augustus 2019

Ik weet dat er al veel is gepubliceerd over allerlei visa, maar ik heb toch nog een vraag. Ik ben in het bezit van een multiple entry non immigrant jaarvisum. Dit verloopt medio februari 2020. Aangezien ik onder andere van december t/m februari in Thailand ben zou ik graag willen weten of ik dit bij immigratie met een jaar kan verlengen. En wat hebben ze dan allemaal nodig (inkomen, spaarrekeningen?) en wat zijn dan de kosten?

Lees verder…

Ik mag geen werkzaamheden verrichten, dus daarom dacht ik, ik ga een Non Immigrant, categorie O Visum halen. Nu heb ik hier op het forum gezocht en ook op Google, maar ik kan er maar niet achter komen wat ik aan een maandelijks inkomen, liggende gelden heb ik niet meer, moet hebben. Ik heb en schrijven bij de Nederlandse Ambassade gehaald begin dit jaar waarop bevestigd wordt dat ik € 1.450 per maand aan AOW en Pensioen heb. Maar is dit genoeg? Dat is vraag 1 en tevens de hoofdvraag.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website