Dinsdag is de officiële nota verschenen waarin staat dat buitenlanders die een Non-immigrant “O-A” visum aanvragen, vanaf 31 oktober verplicht een ziektekostenverzekering dienen af te sluiten.

Lees verder…

In de nabije toekomst wil ik het grootste deel van het jaar in Thailand verblijven, maximum 8 maanden per jaar, want dat is wettelijk het maximum als je ingeschreven wilt blijven staan in Nederland. Ik wil mij ook niet laten uitschrijven uit Nederland dit i.v.m. gezondheid/ziektekostenverzekering en de A.O.W. opbouw tot 67.3 jaar. Ik ben 61 jaar, en financieel is alles goed op orde.

Lees verder…

Visum voor Thailand: Jaarverlenging en (multiple) re-entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 augustus 2019

Mijn vraag betreft jaarverlenging N.I.-O visum (single entry)/retirement en re-entry. De Thaise website geeft ook de mogelijkheid aan van multiple re-entry.

Lees verder…

Ik heb een ‘non-immigrant O Multiple visa’ (gehuwd met Thai), enter before 3/10/19. Nu wil ik terug naar Thailand eind september 2019 tot eind maart 2020. Krijg ik op de ambassade een nieuwe visa, alhoewel de oude nog een week geldig is? Of zijn er andere mogelijkheden?
Bedankt voor jullie wijs advies.

Lees verder…

Ik heb een non immigrant O.multiple entry visa voor 1 jaar. Ik ga naar Immigration voor mijn 90 dagen stempel en daar zegt men dat ik met deze visa na 90 dagen het land moet verlaten. Ik krijg daar dus GEEN 90 dagen stempel. Bij het opnieuw binnenkomen zou ik dan opnieuw 90 dagen krijgen. Ik moet dus een “visarun” doen.

Lees verder…

Ik heb een Non-Imm O Multi visum tot 28 oktober 2019. Mijn eerstvolgende 90 dagen melding is 24 april 2019. Ik vertrek echter uit Thailand op 17 april 2019 om over enkele maanden terug te keren. Heb ik het goed begrepen dat ik dan opnieuw 90 dagen krijg bij binnenkomst op de airport? Ook heb ik iets gelezen overeen Re-entry formulieren of heb ik daar niets mee te maken?

Lees verder…

Ik heb een vraag over mijn visum. Ga elk jaar voor 6 maanden naar Thailand, vraag dan ook een O visum aan (ben 75 jaar oud) daarbij neem ik dan ook een multy entry, ik denk dan zit ik altijd goed. Evenwel zal ik in dat half jaar Thailand niet verlaten. Nou is mijn vraag: als ik een single entry neem hoef ik dan niet elke 90 dagen het land uit, maar kan ik dan bij de immigratiedienst de 90 dagen verlening krijgen?

Lees verder…

Als ik in januari 2020 naar Chiang Mai ga, wil ik daar in alle rust een geschikt appartement gaan zoeken om daarna een huurcontract te tekenen, waarna ik in alle rust een een Thaise bankrekening kan openen en dan 800.000 Bath op die rekening te storten. Ik wil daar de tijd voor nemen en niets overhaast doen.

Lees verder…

Ik heb een vraag over het multiple entry Schengen visa C van een Thaise collega in combinatie met een nieuw paspoort en een nieuw visum (multiple entry).

Lees verder…

Kan ik een borderrun doen in Myawaddy?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
27 augustus 2018

Ik ga van november tot maart naar mijn vriendin in Kamphaeng Phet, niet ver van Birma. Ik heb een toeristenvisum met multiple entry. Ik moet dus na 60 dagen even een borderrun doen. Nu is Myawaddy via de 12, de dichtstbijzijnde grensovergang. Maar kan ik daar terecht voor de borderrun? Heeft iemand daar ervaring mee?

Lees verder…

Ik ben 46 jaar en zzp-er en zoek naar mogelijkheid om aan een 6 maand multiply entry visum te komen momenteel in Nederland of desnoods Antwerpen. Ik ben dus niet in loondienst, heb geen vaste werkgever en heb geen vaste maandelijkse inkomsten maar… wel een sufficient bedrag op de spaarrekening.

Lees verder…

Voor mijn vriendin hebben wij voor de tweede keer een Schengenvisum aangevraagd en deze is goedgekeurd. Nu is het zo dat haar visum geldig is vanaf 27-5-2018 t/m 10-8-2018 de duur van het verblijf is 60 dagen. We gaan naar Nederland van 30 mei t/m 30 juni. Nu is mijn vraag: kan ze met dit visum eind juli/begin augustus nog een keer gaan? Het type visum is C en het aantal binnenkomsten MULT.

Lees verder…

Mijn vrouw heeft nu een Schengenvisum voor 5 jaar gekregen. Moet ze iedere keer als ze naar Nederland komt, toch de papieren meenemen dat ik garant sta of niet?

Lees verder…

Mijn vriendin heeft een multiple entry visum gekregen en ik heb daar nog een vraag over. Ik begrijp dat er bij elke geplande reis naar Nederland weer een reisverzekering moet worden afgesloten, maar hoe zit dat met het garantstelling formulier? Moet ik deze bij elke reis weer opnieuw aanleveren?

Lees verder…

Ik heb een vraag over het visum van mijn Thaise vriend. Hij heeft een Schengenvisum met geldigheidsdatum van 6 juni 2016 tot 6 juni 2017; multiple entries en max. 90 dagen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website