Vraagsteller: Jack

Mijn instelling is om op 5 oktober samen met mijn Thaise vrouw voor een maand of 8 naar Thailand te gaan. Op 6 september een nieuw visum Non-immigrant O Visa (90 days stay) mutiple entry aangevraagd omdat het visum dat ik nog heb op 10 oktober verloopt.

Ik heb dat visum al gebruikt en heb om weer 90 dagen te krijgen eind februari een borderrun gedaan via Cambodja wij wonen daar namelijk vlakbij. En dit wil ik met het nieuwe visum weer doen, even tot toevoeging ik heb bij het gevraagde reisplan ook aangegeven zoals bij het eerder visum dat ik naar Cambodja ga.

Nu zullen er veel zeggen waarom neem je geen jaarvisum? Dit doe ik niet omdat mijn vrouw en ik elk jaar ongeveer 4 tot 5 maanden in Nederland zullen verblijven.

Vandaag check ik mijn status van mijn nieuwe aanvraag bij E-visa en daar staat vermeld Request Interview, houd dit nu in dat ik een gesprek krijg met de ambassade? en zo ja heeft dit iemand eerder ervaren?


Reactie RonnyLatYa

1. Wat ik zie, is dat je een nieuw visum aanvraagt voor het andere verlopen is. De geldigheidsperiode van je vorige Non-immigrant O Multiple Entry loopt nog tot 10 oktober, maar je wil met een nieuw Non-immigrant O Multiple entry al vertrekken op 5 oktober.

2. In principe geeft de ambassade geen nieuw visum af als het andere nog geldig is. Om dat te doen moet het vorige eerst geannuleerd worden. Dat doen ze niet zomaar. Ik denk dat daar misschien het probleem ligt.

3. De vermelding “Request interview” moet je niet letterlijk nemen denk ik en ik vermoed dan ook niet dat ze je persoonlijk gaan laten komen voor een interview. Ik denk eerder dat iemand die status gezet heeft om de medewerkers aan te geven dat er bijkomende informatie moet gevraagd worden. Misschien krijg je nog een mail met bijkomende vragen.

4. Maar dat is maar een persoonlijke mening, want het is de eerste maal dat ik hoor van die vermelding bij het aanvragen van een Thai E-visa. Ik zou gewoon zelf contact met de ambassade opnemen en hun vragen wat nu de bedoeling is van die vermelding.

5. Je schrijft “Nu zullen er veel zeggen waarom neem je geen jaar visum dit doe ik niet omdat mijn vrouw en ik elk jaar ongeveer 4 tot 5 maanden in Nederland zullen verblijven.” Het is niet omdat je 4 tot 5 maand of zelfs langer in Nederland verblijft dat je geen jaarverlenging zou mogen aanvragen. Er is bij een jaarverlenging geen verplichting om een bepaalde duur in Thailand te verblijven.

Om je jaarverlenging aan te vragen moet je wel aan de eisen van die jaarverlenging voldoen natuurlijk, maar indien zo blijf je zo lang of zo kort als je wil. Voordeel is dat je dan geen visum meer moet aanvragen in de toekomst en ben je ook van die “borderruns” af. Enkel aan je re-entry denken als je Thailand verlaat. Maar goed, dat is je eigen beslissing en daar doe je mee wat je wil. Ik bedoel maar dat 4 tot 5 maanden in Nederland verblijven geen reden is om geen jaarverlenging aan te vragen.

Je had dan zelfs nu ook geen visum moeten aanvragen want nog geldig tot 10 oktober om binnen te komen. Die 90 dagen die je bekomt kan je dan al verlengen met een jaar.

6. Als er lezers zijn die ook de status “Request interview” hebben gekregen en wat toen volgde kunnen dit altijd laten weten.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Visa vraag”. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website