Mijn eerste aanvraag met renewal. Health insurance werd niet geaccepteerd. Had de nodige nieuwe documenten vanmorgen per email binnen gekregen, inclusief insurance certificate for alien to apply for non immigrant o-a, zowel in het Thais als Engels. Deze afgegeven aan de desbetreffende ambtenaar maar werd niet geaccepteerd omdat ik niet in hun systeem stond met een Health Insurance. Zij controleren dit ter plekke. De betreffende maatschappij moest mij eerst in hun systeem aanmelden.

Lees verder…

Verlenging retirement visa Samut Sakhon. Nodige documenten waren in orde. Tijdens controle documenten, een nieuw papier voor extension of stay moeten invullen. Papier ondertekend voor kennisname van de straffen in geval van overstay. En eveneens een papier voor kennisname dat ik volgend jaar enkel nog een afschrift van de bank nodig heb dat elke maand het bedrag van minimum 65.000 baht op mijn Thaise rekening gestort wordt. Geen affidavit meer nodig bevestigde de immigratie beambte.

Lees verder…

Zoals ik twee weken geleden al aangaf, zou ik mijn verblijf in Thailand willen verlengen met een jaar extentie en was ik voor inlichtingen naar het immigratiekantoor in Kaemphang Phet geweest om te vragen welke papieren ik allemaal nodig had. Het vervolg verliep als volgt.

Lees verder…

TM30 opmerking bij Immigration Jomtien- Pattaya. Na terugkomst uit Belgie op 12 november ben ik binnen 24 uur na aankomst in mijn verblijfplaats naar immigration Jomtien geweest betreffende TM30. Daar kreeg ik te horen dat ik nu bij terugkomst uit buitenland de volgende keer niet meer moest gaan rapporteren met TM30 dat ik terug was.

Lees verder…

Update Extension of stay bij immigratie Ubon Ratchathani. Vandaag naar immigratiebureel Ubon Ratchathani geweest voor “extension of stay retirement”. Mijn situatie is dat ik een visum non-immigrant “O” bezit met extension of stay retirement eerder verkregen op basis van inkomsten.

Lees verder…

Vandaag 19-11-2019 naar het Goverment complex Chaengwatthana voor verlenging retirement. Vroeg opgestaan voor een laag queue nummer. Om 08.20 uur binnen en tegen 10.00 uur aan de beurt voor documenten check.

Lees verder…

Ik ga voor de allereerste keer een jaarverlenging aanvragen. Ben daarvoor naar het bureau van de immigratie geweest in Kaemphang Phet om inlichtingen. Ten eerste om te weten wat ik daar allemaal moet inleveren (in vergelijking tot de lijst die ik hier op Thailandblog tegenkom) en om even kort kennis te maken (sfeer proeven), want ik heb nog tijd tot 27 december voor mijn verblijfsperiode afloopt.

Lees verder…

Verlenging ” Thai wife visum”. Vandaag 13-11 naar Changwattana road in Bangkok geweest om mijn visum met einddatum 14-11 te verlengen. Het had nog wat voeten in de aarde om alles op tijd bij elkaar te hebben want ik was in de veronderstelling dat het pas de 19de zou verlopen.

Lees verder…

Al ruim 5 jaar woon ik in Chiang Khong. Altijd naar het immigration office voor mijn 90 dagen of verlenging jaar visum. Nu wordt ik gisteren gebeld of ik even naar het immigratie office kon komen voor de uitleg van een app. Met deze app kan ik mijn 90 dagen 14 dagen van tevoren zelf regelen. Geen papier werk meer alleen een printje maken voor in het paspoort.

Lees verder…

Vandaag bij de Thaise ambassade geweest om visum aan te vragen voor verblijf van 3 maanden in Thailand. Na een paar jaar wist ik gelukkig de papieren die ik nodig had voor de aanvraag. Maar het viel mij op hoeveel irritatie er was bij de mensen die niet de juiste papieren bij zich hadden en vooral dat je contant moet betalen en er geen pinapparaat aanwezig was.

Lees verder…

Op 05-11 -2019 bij het emigratiekantoor Changmai, mijn jaar visum laten verlengen. Had bij mij, inkomstenverklaring van de Nederlandse ambassade + alle kopieën van mijn paspoort. Moest nog 2 formulieren tekenen, hebben ze tevens uitgerekend of het voldoende was. Toen foto gemaakt door hun. Ongeveer 1 uur gewacht en kon mijn paspoort op halen. Was daar om 09.45 uur en op 11.15 uur stond ik weer buiten.

Lees verder…

GROOT GOED NIEUWS? Ik had contact met een buro dat voor Visa Jaarverlengingen de werkzaamheden verricht. De vraag met betrekking tot een verplichte zorgpolis voor alle Visa O-A is door hen beantwoord. Deze eis is door Immigration afgelast/ingetrokken voor bestaande Visa O-A Retirement en geldt alleen voor nieuw aangevraagde Visa O-A.

Lees verder…

Graag wil ik mijn ervaring delen met andere lezers van dit blog. Vorig jaar heb ik een jaarverlenging gekregen in Chiang Mai op basis van Non Immigrant O visum, leeftijd 50+ en een Affidavit van de Belgische Ambassade te Bangkok om mijn inkomen van meer dan 65.000 baht te bevestigen.

Lees verder…

Op 28 oktober naar Immigration Buriram geweest voor mijn eerste officiele jaarverlenging op basis van retirement en maandinkomen, de vorige had ik gekregen door Thailand te verlaten en weer binnen te komen. apart, je krijgt dan een verblijfsperiode van 1 jaar zonder ook maar 1 vraag omtrent inkomen of andere formulieren, dan kan het wel, maar ok.

Lees verder…

Vandaag naar immigratie geweest in Khon Kaen voor controle dat er nog steeds 800.000 baht op mijn rekening staat. Voorleggen van paspoort en kopie van eerste bladzijde en kopie visum stempel, bankboek met up date van vandaag + kopie van eerste en laatste geupdate bladzijde.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website