Vandaag bood ik mij  aan bij de immigratie te Sakon Nakhon. Ik deed de verlenging op basis van het combinatie systeem. Het verschil tussen de 800.000 baht en mijn pensioen jaarbedrag liet ik 3 maanden op voorhand op de bankrekening staan.

Lees verder…

Ik ben vandaag 18 april voor mijn 90 dagen geweest in Jomtien, Mijn 90 dagen was tot 20 april maar ik wilde de drukte morgen vermijden met Songkran, vandaar dat ik vandaag ging en het was zeer rustig om 10 uur ‘s morgens, ik stond na 15 minuten terug buiten. Wat ik nu een beetje raar vind is dat ik tot 16 juli gekregen heb.

Lees verder…

Ervaring deze week jaarverlenging visum in Roi-Et. Afgelopen dinsdag 17 april naar immigratie in Roi-Et geweest voor de jaarverlenging visum (

Lees verder…

Voor diegene die minstens 50 jaar zijn bestaat er een visum dat hun toelaat een jaar ononderbroken in Thailand te verblijven. Het is het Non-immigrant “O-A” Multiple entry visum. “O” komt van “Others”(andere). De “A” komt van “Approved” (toegestaan).

Lees verder…

Voor diegene die minstens 50 jaar zijn bestaat er een visum dat hun toelaat een jaar ononderbroken in Thailand te verblijven. Het is het Non-immigrant “O-A” Multiple entry visum. “O” komt van “Others”(andere). De “A” komt van “Approved” (toegestaan).

Lees verder…

Non immigrant retirement visa in Hua Hin. Wachttijd inbegrepen had ik het gevraagde visum na 1,5 uur.

Lees verder…

Melding: Wil Betreft: Immigration Chiang Mai Eerste aanvraag jaarvisum, vanuit Non Immigrant O (gehaald in A’dam) in Chiang Mai Immigratie, mijn ervaring (10 april 2019): Van de info van Ronny een paar weken geleden alles verzameld en kopieën gemaakt, t/m de plattegrond van (huur) huis, ID verhuurder enz., bankboekje (op zelfde dag statement bij BKK bank gehaald, Bht 100). Dus nadat ik bij de bank was geweest, naar Immigratie CM, was er om 10.00 uur; …

Lees verder…

Ik was gisteren (9 april 2019) bij de Immigration van Khon Kaen voor mijn 90 dagen melding. De 90 dagen melding verliep vlekkeloos. Omdat er enige onduidelijkheid bestaat over de door KhonKaen Immigration te hanteren regels even het volgende.

Lees verder…

Weer teleurstelling rijker, ging voor verlenging Visa Na Chachoensao immigratie. Alle copy en andere papieren goed nagekeken, dus alles klopte. Moest even wachten, maar snel aan de beurt. De dame van Immigratie begint te praten met verschillende mensen dan bekijkt ze de papieren, keurig de brief erbij met de copy extra van het pensioen Aow en partner pensioen.

Lees verder…

Vrijdag 5-4 mijn stoute schoenen aangetrokken en een poging gedaan mijn visa extention te bekomen bij de immigratiedienst te Nakhon Phanom. Ben 67 jaar en gehuwd met mijn Thaise schone en woon al ruim 10 jaar in Nakhon Phanom.Ben wettelijk gehuwd maar vraag voor het gemak altijd een non immigrant visa extention op basis van retirement, dus de dure optie maar minder poespas. Het ging de afgelopen jaren altijd vrij soepel en snel.

Lees verder…

Mijn eerste aanvraag voor een jaarvisum op basis van Retirement, Immigratieoffice Nakhon Ratchasima (Korat). Op 13/4 ( = Songkran) verviel mijn non-immigrant O visum dus ik vertrek donderdagochtend 4/4 richting Immigration Korat en ga eerst bij mijn plaatselijk Kasikorn filiaal om een bewijs (100฿) dat de +800.000 ฿ al sinds meer dan 3 maanden op mijn rekening staat + copies van mijn bankboek.

Lees verder…

Vanmorgen op pad gegaan voor mijn extension. Eerst naar de bank voor bankverklaring en om een update van mijn bankboekje te maken. Stond na 15 minuten weer buiten en toen naar Immigration hier in Khon Kaen. Ook hier was ik gelijk aan de beurt.

Lees verder…

Verlenging tourist visa -ter info. Mijn touristvisum verloopt op 18 april. Met de sluitingsdagen van Songkran in het vooruitzicht ben ik vandaag 4 april bij immigration in Jomtien gaan vragen vanaf hoeveel dagen op voorhand ik mij mag aanbieden om een verlenging aan te vragen. Het antwoord was: vanaf 30 dagen tevoren.

Lees verder…

Vanmorgen 3-4-2019 naar Jomtien voor mijn jaarlijkse verlening van de retirement visum, welke verloopt op 5 mei a.s.

Lees verder…

Hoewel dit onderstaande niet op mij van toepassing is, met mijn zes maanden Nederland , zes maanden Thailand verblijf ongeveer. Lees ik toch de nieuwe regels rondom langer verblijf in Thailand. Voorbeeld bedoelt voor lange tijd willen blijven zonder voldoende contanten en toch in Thailand willen verblijven. De eis voor verkrijgen van een lang verblijf zijn, 65.000 baht per maand vanuit buitenland naar Thailand over te maken en dit kunnen aantonen op je bankboekje, update een dag voor de vereiste aanvraag.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website