Jaarlijkse verlenging (retirement) op Koh Samui. Bij mijn negentig dagen melding even gevraagd wat er nodig is aan formulieren daar dit nog al eens veranderd. Op Samui krijg je dan een A4 met daarop vermeld alles wat nodig is, hieraan vastgeniet het TM7 (application form.) en het STM.2 (Form of visa extension condition) formulier.

Lees verder…

Op 24 juli een retourvlucht (retour op 1 augustus 2019) geboekt BKK-BRU-BKK met Etihad Airways, 21.500 Baht voor het ticket, rechtstreeks op Etihad.com geboekt. Mijn vlucht vertrok om 18.25 vanuit Suvarnabhumi, aangezien ik nog een Re-entry moest regelen op de luchthaven was ik daar rond 14.00 uur, wat helemaal niet nodig bleek te zijn.

Lees verder…

Op 24 juli een retourvlucht (retour op 1 augustus 2019) geboekt BKK-BRU-BKK met Etihad Airways, 21.500 Baht voor het ticket, rechtstreeks op Etihad.com geboekt. Mijn vlucht vertrok om 18.25 vanuit Suvarnabhumi, aangezien ik nog een Re-entry moest regelen op de luchthaven was ik daar rond 14.00 uur, wat helemaal niet nodig bleek te zijn.

Lees verder…

Vandaag, donderdag 8 augustus 2019 met vrouw en schoondochter naar het Immigratiebureau van Aranyaprathet geweest voor een extension of stay op basis van huwelijk met een Thaise vrouw. Mijn laatste extension was op basis van Retirement. Dit heeft een wijziging van de einddatum van de laatste extension tot gevolg. Die wordt met een stempel gewijzigd van oorspronkelijk 15 augustus naar 8 augustus. Een andere stempel met een einddatum 7 september en de tekst application is under consideration.

Lees verder…

Gisteren naar immigratie geweest in Khon Kaen voor mijn jaar verlenging, volgende documenten waren nodig:

Lees verder…

Aanvraag 365 dagen verblijf Thailand. Op 23 juli naar Immigratie Pattya geweest Jomtien. Soi 5. Thuis, 365 dagen formulier ingevuld en papieren in orde gemaakt. Kopie paspoort en benodigde pagina’s o.a. arrival/depart card. Kopie geel huisboek en Id-card. Inkomstenverklaring Oostenrijks consulaat, 1.450 Baht (verleden jaar 1.630 Baht). Pasfoto bijgevoegd.

Lees verder…

Ik heb van de Nederlandse ambassade in Bangkok een visumondersteuningsbrief met voldoende inkomsten ontvangen. Deze werd helaas niet geaccepteerd in Buriram. Daar is een Thaise bankrekening de expliciete eis.

Lees verder…

Ik heb van de Nederlandse ambassade in Bangkok een visumondersteuningsbrief met voldoende inkomsten ontvangen. Deze werd helaas niet geaccepteerd in Buriram. Daar is een Thaise bankrekening de expliciete eis.

Lees verder…

Immigratie Chaeng Wattana, retirement extension (mijn ervaring). Was gisteren, maandag 15/07, in Chaeng Wattana Bangkok, om mijn Retirement extension te vernieuwen. Om 09.30 uur gearriveerd, om 11.15 uur stond ik terug buiten met mijn nieuwe extensie voor 1 jaar.

Lees verder…

Bezoek aan Immigration adres melding en info verlengen verblijfsperiode O-A. Vandaag 12 juli 2019 bezoek aan Immigration Rayong voor 90 dagen adresmelding en stellen vraag verlenging. Even wachten, paar mensen voor mij, toen minuutje werk en klaar. Vraag gesteld, is er iets verandert in verband met mijn aanstaande aanvraag in augustus tot verlenging van de verblijfsperiode van mijn O-A Visa met 1 jaar?

Lees verder…

Op het Oostenrijks Consulaat in Pattaya is nog steeds een inkomensverklaring te verkrijgen(en word nog steeds aanvaard door de Thaise immigratie) voor de extention op basis “retirement”. Voor de extention op basis “Thai wife” levert het Oostenrijks consulaat geen inkomensverklaring af, dit heb ik persoonlijk gaan vragen.

Lees verder…

In de zeer informatieve infobrieven van Ronny staat bij de beschrijvingen van de non immigrant en de tourist visa dat de geldigheidstermijn van het visum kan worden afgeleid van de data achter “date of issue” en “enter before”. Bij mijn laatst verstrekte visa (zowel non immigrant als tourist) blijkt de geldigheid iets anders aangegeven. Nu staat er “valid from” en “valid until”. De datum, aangegeven achter “valid from” is overigens de datum dat het visum is uitgegeven, dus gelijk aan de vroeger vermelde datum “date of issue”.

Lees verder…

Gisteren was ik op Immigration in Maptaphut (Rayong) waar ik een aanwezige officier verzocht mij informatie te verstrekken over het verlengen van een retirement visa, ziehier het relaas.

Lees verder…

Er werd niet gekeken of de laatste jaarverlenging vóór of na de nieuwe regelgeving van 1 maart was. De mijne was overigens 05-03-2019. Het ging zoals het al jaren gaat bij de 90 dagen melding. Men neemt de oude 90 dagen melding, doet iets op de computer en print de nieuwste 90 dagen melding uit. Er wordt niet gevraagd ook maar iets in te vullen. Er werd niets gezegd over de nieuwe regels met betrekking tot de 800.000 THB, die ik gebruik.

Lees verder…

Misschien val ik in herhaling (dit is niet mijn bedoeling). Vandaag maandag 17 juni naar Jomtien gegaan voor verlenging Retirement visum. Ik had alle nodige fotocopies bij mij maar helaas dit was niet voldoende.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website