Mijn vraag is hoe kan ik mijn visum Non immigrant O-A omzetten naar Mariage visum? Wij zijn 17 jaar gehuwd in België en verblijven regelmatig in Thailand voor langere periodes. Ben hier altijd met een O-A geweest en zou dat willen veranderen. Ik heb ook mijn 800.000 baht in de Bangkok bank.

Lees verder…

Ik woon al meer dan 7 jaar in Thailand, op hetzelfde adres. 5 jaar getrouwd voor de wet met een Thaise dame. Nog steeds begrijp ik niet wat non immigrant AO visum betekend, wat ben ik nu? Ik heb een married visum. Mijn jaarvisum verloopt binnenkort, wat heb ik nu voor papieren nodig voor mijn nieuwe jaarvisum?

Lees verder…

Thailand visumvraag: Een visum voor gehuwden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 september 2019

Na 12 jaar wettelijk samenwonen met Thaise vriendin in België ben ik dit jaar gehuwd in België. Aangezien ik volgend jaar op pensioen ga zou ik graag de juiste informatie willen vinden om een visum voor gehuwden aan te vragen. Hoe dit legaliseren voor Thailand en waar?

Lees verder…

Visum voor Thailand: vraag over het Thai Marriage visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
22 juni 2019

Ik heb een vraag betreffende Thai Marriage visum. Ik heb nu eenNON-O Retirement visum, deze verloop op 18 juni 2020. Eind dit jaar willen mijn vriendin en ik trouwen. Mijn vraag is kan ik dan een visum aanvragen op basis van een huwelijk of moet ik wachten tot 18 juni 2020? Ik zou deze keer ook een affidavit voor income gebruiken, hoe gaat die omschakeling te werk?

Lees verder…

Aanvraag jaarverlening Non-O Thai wife in kantoor Buriram. Vandaag 14/05/19 de jaarverlenging aangevraagd bij het kantoor in Buriram. Einddatum vorige verlenging: 3/06/2019. Under consideration tot 3/07/2019 (= datum van ophaling).

Lees verder…

Extension of visa based on Thai marriage – kantoor Phetchabun. De extension verloopt op 28 mei. Dit is de 2e keer dat ik het aanvraag dus maar op tijd begonnen. Eerst naar de amphur om een nieuw certificaat te halen dat we nog steeds getrouwd zijn. Dit is binnen 10 minuten klaar.

Lees verder…

Ik ben getrouwd met een Thaise vrouw en wil volgend jaar met een Thai marriage visum naar Thailand. Dit kan je geloof ik alleen in Den Haag aanvragen? Maar wat ik mij afvraag, moet ik de huwelijksdocumenten laten vertalen en legaliseren of kan ik deze in het Thais indienen?

Lees verder…

Is het mogelijk om een huwelijksvisum (type “O” dus) aan te vragen in Laos of Cambodia? Of kan dit enkel in het thuisland?

Lees verder…

Visum voor Thailand: Thai Marriage Visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
16 februari 2019

Is de eis nu wel of niet gewijzigd? Dit ivm ijn aanvraag in 2020. De oude eis was 400.000 Baht op de rekening OF een inkomen van 40.000 Baht per maand. Is dat nu wel of niet officieel gewijzigd in 400.000 Baht op de rekening EN een inkomen van 40.000 Baht per maand?

Lees verder…

Voor Thailand geldt een visumplicht. Dit wil zeggen dat iedere buitenlander onderhevig is aan deze visumplicht (op uitzonderingen komen we later nog wel terug).

Lees verder…

Graag deel ik mijn ervaring van vandaag op het immigratiekantoor Jomtien. Gewapend met kopieën van paspoort, id vrouw, blauwe boekje, foto’s in en buiten mijn huis, plattegrond van de route naar mijn huis, afschriften bankverklaringen (12 overzichten maandelijkse overschrijving pensioengeld via Kasikorn internat dpt), ben ik met vrouw en een getuige (kennis) bij immigratie geweest in verband met marriage visum extension.

Lees verder…

Het is de bedoeling om jullie in de toekomst beter en sneller te voorzien van allerlei info m.b.t. alles wat met immigratie te maken heeft. We gaan dit doen d.m.v. een “TB Immigratie infobrief”. Deze “TB Immigratie infobrief” heeft geen vaste verschijningsdatum, maar zal verschijnen indien er info beschikbaar is.

Lees verder…

Verlenging van marriage visum, moet mij vrouw mee?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 augustus 2018

Een vraag over het marriage visum. Vorig jaar toen ik het marriage visum aanvroeg moest mijn vrouw meekomen naar het immigration kantoor. Ik moet binnenkort er weer heen om te verlengen. Moet ik mijn vrouw dan weer meenemen of kan ik de verlenging alleen regelen?

Lees verder…

Verlopen Thais marriage visa en naar Singapore

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 juli 2018

Mijn marriage visa verloopt op 25 augustus a.s. Bij de verlengingsaanvraag krijg ik dus een stempel “under considiration” in mijn paspoort met een looptijd van 30 dagen. Nu zou ik van 14 t/m 16 september graag naar Singapore willen om de Formule 1 race bij te wonen. Volgens mij kan ik zolang ik under considiration ben geen re-entry verkrijgen en ben dus enigszins bang om de geldigheid van mijn visa te verliezen als ik het land verlaat.

Lees verder…

Lezersvraag: Trouwen in Thailand en mijn visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 mei 2018

Volgende week ga ik weer naar Thailand en mijn Thaise vriendin en ik willen dan gaan trouwen. De benodigde papieren vanuit Nederland heb ik al klaar. Ik kom Thailand binnen op een visa on arrival (30 dagen dus). Net na aankomst zal ik de Nederlandse ambassade in Bangkok bezoeken om de papieren en vertalingen in orde te maken. Zodra dit in orde is gaan we naar de lokale Amphur om het huwelijk wettig te maken. Maar nu is mijn vraag, kan dit gewoon met een 30 dagen visa, of moet ik hiervoor een ander visum hebben?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website