Thailand is bijzonder populair onder Nederlandse toeristen. Wanneer je daar als toerist één of meer vakanties heb doorgebracht dan spreken velen de wens uit daar langer te willen verblijven, er te overwinteren, er (semi-) permanent te wonen of er zelfs een woning te willen kopen.

Wetgeving rondom een huis kopen

Vaak krijgen wij de vraag of men een huis volledig kan bezitten als buitenlander in Thailand. Het antwoord hierop is ja! Men kan een huis 100% bezitten. Echter kan men de grond niet op eigen naam registreren. Wel kan men de grond waarop het huis staat leasen of te wel pachten. Deze lease kun je op het kadaster, hier “landoffice”, officieel laten registreren voor een periode van 30 jaar. In het aankoop contract moet men door een advocaat laten vastleggen dat de lease tussentijds opnieuw geregistreerd kan worden voor een nieuwe periode van 30 jaar. Dit is belangrijk als men bijvoorbeeld het huis verkoopt of vererft. Als men dit opneemt in het contract, wordt het in feite een eeuwig durende lease.

Appartement kopen op eigen naam

Als buitenlander heeft men wel de mogelijkheid om een appartement rechtstreeks op eigen naam te registreren. Voorwaarde is wel dat van alle appartementen in het complex minimaal 51% op naam staat van Thaise rechtspersonen. Belangrijk is hier dat het geld voor de aankoop uit het buitenland komt.

Oprichten van een Thaise Co Ltd voor het kopen van een huis

Daarnaast is er de mogelijkheid om het land in een Thaise firma te zetten. Echter dient ten minste 51% van de aandelen in handen van een Thaise partij te zijn. In de praktijk is gebleken dat deze constructie nog steeds mogelijk is, maar wordt ontmoedigt door de Thaise overheid. Er zijn een paar honderd duizend van dit soort firma’s, die mits ze goed geauditeerd zijn, met rust gelaten worden.

Het kopen van een woning met zo’n Co Ltd constructie is zeer aantrekkelijk omdat er geen overdrachtskosten zijn op het landoffice. Echter is het wel heel belangrijk dat er een “Due Dilligence” onderzoek moet worden gedaan door een lokale advocaat. Houd er rekening mee dat Thaise banken geen hypotheek verstrekken aan buitenlanders.

10 redenen om een huis te kopen in Thailand

  1. Woningen in Thailand zijn nog betaalbaar, hier kun je nog een huis kopen voor een prijs waar je in Nederland alleen maar van kunt dromen.
  2. Een van de snelst groeiende economie in Zuidoost-Azie, waardoor je kunt rekenen op een gestage waardevermeerdering van het huis.
  3. Thailand is populair bij toeristen en overwinteraars waardoor het eigen huis ook voor verhuur ingezet kan worden.
  4. Thailand biedt lucratieve mogelijkheden om het eigen huis op basis van ‘longterm’ te verhuren.
  5. Thailand is een modern land met alle voorzieningen die daar bijhoren zoals goede medische zorg, modern winkelaanbod en goede internationale scholen.
  6. Thailand is een veilig land waar en goed bereikbaar.
  7. Je kunt in Thailand goedkoop leven, het prijsniveau is laag.
  8. Thailand heeft een prachtige natuur en een heerlijk klimaat.
  9. Het land biedt vele toeristische en recreatieve mogelijkheden zoals golfen en watersport.
  10. Door de Boeddhistische cultuur heeft men veel respect voor de medemens, met name voor ouderen en mindervaliden.

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website