Thailand is bijzonder populair onder Nederlandse toeristen. Wanneer je daar als toerist één of meer vakanties heb doorgebracht dan spreken velen de wens uit daar langer te willen verblijven, er te overwinteren, er (semi-) permanent te wonen of er zelfs een woning te willen kopen.

Wetgeving rondom een huis kopen

Vaak krijgen wij de vraag of men een huis volledig kan bezitten als buitenlander in Thailand. Het antwoord hierop is ja! Men kan een huis 100% bezitten. Echter kan men de grond niet op eigen naam registreren. Wel kan men de grond waarop het huis staat leasen of te wel pachten. Deze lease kun je op het kadaster, hier “landoffice”, officieel laten registreren voor een periode van 30 jaar. In het aankoop contract moet men door een advocaat laten vastleggen dat de lease tussentijds opnieuw geregistreerd kan worden voor een nieuwe periode van 30 jaar. Dit is belangrijk als men bijvoorbeeld het huis verkoopt of vererft. Als men dit opneemt in het contract, wordt het in feite een eeuwig durende lease.

Appartement kopen op eigen naam

Als buitenlander heeft men wel de mogelijkheid om een appartement rechtstreeks op eigen naam te registreren. Voorwaarde is wel dat van alle appartementen in het complex minimaal 51% op naam staat van Thaise rechtspersonen. Belangrijk is hier dat het geld voor de aankoop uit het buitenland komt.

Oprichten van een Thaise Co Ltd voor het kopen van een huis

Daarnaast is er de mogelijkheid om het land in een Thaise firma te zetten. Echter dient ten minste 51% van de aandelen in handen van een Thaise partij te zijn. In de praktijk is gebleken dat deze constructie nog steeds mogelijk is, maar wordt ontmoedigt door de Thaise overheid. Er zijn een paar honderd duizend van dit soort firma’s, die mits ze goed geauditeerd zijn, met rust gelaten worden.

Het kopen van een woning met zo’n Co Ltd constructie is zeer aantrekkelijk omdat er geen overdrachtskosten zijn op het landoffice. Echter is het wel heel belangrijk dat er een “Due Dilligence” onderzoek moet worden gedaan door een lokale advocaat. Houd er rekening mee dat Thaise banken geen hypotheek verstrekken aan buitenlanders.

10 redenen om een huis te kopen in Thailand

  1. Woningen in Thailand zijn nog betaalbaar, hier kun je nog een huis kopen voor een prijs waar je in Nederland alleen maar van kunt dromen.
  2. Een van de snelst groeiende economie in Zuidoost-Azie, waardoor je kunt rekenen op een gestage waardevermeerdering van het huis.
  3. Thailand is populair bij toeristen en overwinteraars waardoor het eigen huis ook voor verhuur ingezet kan worden.
  4. Thailand biedt lucratieve mogelijkheden om het eigen huis op basis van ‘longterm’ te verhuren.
  5. Thailand is een modern Zuidoost-Azië land met alle voorzieningen die daar bijhoren zoals goede medische zorg, modern winkelaanbod en goede internationale scholen.
  6. Thailand is een veilig land waar het goed toeven is en goed bereikbaar.
  7. Je kunt in Thailand goedkoop leven daar het prijsniveau er erg laag is.
  8. Thailand heeft een prachtige natuur en een heerlijk klimaat.
  9. Het land biedt vele toeristische en recreatieve mogelijkheden zoals golfen.
  10. Door de Boeddhistische cultuur heeft men veel respect voor de mede-mens, met name voor ouderen en minder-valieden.

De voorgaande redenen hebben er voor gezorgd dat mijn familie en ik al 15 jaar met veel plezier in Hua Hin, Thailand wonen. Mijn naam is Arnold Ruijs en ik kom uit Nijmegen.

Waarom heb ik gezkozen om in Hua Hin te wonen? Omdat Hua Hin een van de meest diverse plaatsjes is in Zuidoost-Azie. Het is er schoon, veilig, lekker klimaat en zoveel restaraunts als je kunt bedenken. Je hebt hier prachtige winkelcentra, hagelwitte stranden en 10 spectaculaire golfbanen!

Hua Hin heeft ook een van de beste ziekenhuizen in Azie; Bangkok Hospital. In de afgelopen 15 jaar heb ik mijzelf gespecialiseerd in de onroerend goed business hier in Hua Hin. Mijn bedrijf heet Arnold Property. Ik heb met eigen ogen gezien hoe Hua Hin uitgroeide van een klein slaperig vissersdorpje tot de luxe beach resort destination die het vandaag de dag is.

Arnold Property is de makelaar voor als je opzoek bent naar een koop- of huur woning, condo of land. Door de jaren heen heb ik een goed inzicht gekregen van de lokale en regionale markt. Ik kan het huis vinden waar je altijd van gedroomt hebt, voor een droomprijs!

Ik leid je stap voor stap door het gehele koopproces heen om te zorgen dat alles naar wens verloopt. Vanaf het moment dat ik je ophaal bij het hotel, het laten zien van de desbetreffende properties tot aan checken van het koopcontract; op mij persoonlijke betrokkenheid en aandacht kan je rekenen! Naast Nederlands en Engels, spreek ik ook vloeiend Duits.

Neem eens een kijkje op onze website en check out de video’s van sommige properties die ik gemaakt heb! Naast video’s van prachtige villas en condo’s, maak ik ook kookvideo’s (recept voor bitterballen en frikandellen. Daarnaast heb ik ook andere interessante videos gepost over de Nightmarket en Banyan golfclub in Hua Hin.

Voor meer informatie kan je mij altijd mailen of kom een keer langs voor een kopje koffie op mijn kantoor in Hua Hin!

Met vriendelijk groet,

Arnold Ruijs

www.arnold-property.com

Tel: +66 (0) 87 806 8416, +66 (0) 32 900 292

E-mail: arnold@arnold-property.com

Adres: 10/391 Phetkasem Road, Hua Hin, Prachuab Khiri Khan, Thailand

Facebook:@arnoldpropertyhuahin

Youtube: Arnold Property Hua Hin


Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website