Khao Nor Mountain, Nakhon Sawan 

Voor de avontuurlijk ingestelde wandelaars heb ik een leuke tip: een bezoek aan Wat Khao Nor in Nakhon Sawan. Ja, een tempel! Maar niet zomaar een tempel, want bij een bezoek hoort een beklimming van de berg Khao Nor.

Khao Nor is een prachtige, kalkstenen klif en berg, ongeveer 45 km ten noordwesten van de stad Nakhon Sawan. De route naar de top van de berg is mooi aangelegd met afwisselend steile trappen, rotsachtige paden en ladders. Ik las ergens, dat er wel 300 traptreden zouden zijn, maar ik denk zelf, dat het er veel meer zijn. Om de top te bereiken is men ongeveer 30 à 40 minuten onderweg. Langer, als je niet erg fit bent en af en toe een pauze neemt.

Op internet vindt u meerdere websites, die een bezoek aanprijzen en bijzonderheden verstrekken, maar kwam op de website van Pattaya Unplugged een mooie video tegen. In die video ziet u twee mannen en een vrouw de berg beklimmen om dan aan te top te genieten van het adembenemende uitzicht aan de top, waarbij de mate van hoogtevrees terloops wordt getest, prachtige beelden ook gemaakt met een drone en tenslotte ook de niet eenvoudige afdaling.

Zie hieronder de video, die mij als kijker de indruk gaf met de drie mensen naar boven mee te klimmen. Ook ik was een beetje moe, toen we boven aankwamen, ha ha!

Video: Beklimming van Khao Nor in Nakhon Sawan

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website