Ik wil volgend jaar voor een maand of 4/5 maar niet langer dan 6 maanden naar Thailand. Ik heb de volgende vragen. Bestaat er een visum voor een half jaar?

Lees verder…

Kan iemand mij meer informatie geven over een Visum C om wettelijk te kunnen samenwonen met mijn Thaise vriendin in België? Op mijn gemeentehuis zeggen ze dat ik beter een toeristenvisum aanvraag en dan in België een aanvraag doe voor wettelijk samenwonen, zij beweren op het gemeentehuis dat je dit niet kan aanvragen in Thailand.

Lees verder…

Ik wil graag van december tot begin maart naar Koh Samui in totaal 95 dagen. Na het nalezen van het visum dossier ben ik tot de conclusie gekomen dat dit alleen kan door een 60 dagen visum aan te vragen, dit eenmalig met 30 dagen te verlengen en vlak voor het einde van mijn verblijf een borderrun (bijvoorbeeld via Satun) te doen om zo aan de 95 dagen te komen.

Lees verder…

Ik ben op zoek naar de juiste procedure voor het verkrijgen van een visum voor mijn toekomstige Thaise echtgenote. Ik lees veel over dit en dat maar heb nog nergens een duidelijke en verstaanbare procedure gezien. Hebben jullie een flow beschikbaar?

Lees verder…

Ik heb veel gelezen bij jullie wat betreft een Non O Immigrant visa. Mijn vraag is nu, ik ben getrouwd met een Filippijnse vrouw, zij is 40 jaar jong, ik heb een retired visa en we zijn getrouwd voor de Thaise wet. Gelden dan dezelfde voorschriften en documenten als dat je getrouwd bent met een Thaise?

Lees verder…

Vorig jaar is mijn Thaise vriendin naar Nederland gekomen met China Southern Airlines. Geen probleem ook de transfer in Guangzhou verliep gladjes. Vanmorgen zou zij mij weer bezoeken dit keer met Xiamen airlines via de plaats Xiamen. Echter, zij belde mij geheel overstuur, vanuit Bangkok, dat zij niet mee mocht. Als je via Xiaman naar Nederland vliegt heb je als Thaise vrouw een visa voor China nodig dus zij kon niet mee! Wat een ramp!

Lees verder…

Wij zijn al voor een paar keer 1 en 2 maanden in Thailand geweest nu willen we voor 4 tot 6 maanden naar Thailand. We werken beide niet meer mijn man is 64 en is met een levensloopregeling dus heeft nog steeds een loonstrook die heeft hij tot aan zijn AOW en ABP pensioen. dat is nog afwachten waarschijnlijk oktober 2021 op 67 jarige leeftijd. (i.v.m. het gesteggel over de AOW leeftijd).

Lees verder…

Op reis gaan is voorbereiden. Zoals zorgen dat je paspoort geldig is, een reisverzekering afsluiten, eventueel een visum aanvragen en ook er voor zorgdragen dat je voldoende geld bij je hebt, anders kan je voor een onaangename verrassing komen te staan.

Lees verder…

“Medical Certificate” voor een visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 maart 2019

Ik wil binnenkort een non immigrant o-a me visum aanvragen op de Thaise ambassade van Den Haag. Een van de formulieren is “Medical Certificate”. Ik heb deze reeds gekopieerd en aan mijn huisarts gevraagd om in te vullen en te tekenen. Deze gaf aan dat men de benodigde testen niet kan uitvoeren. Waar kan/wil men in Nederland deze medische verklaring wel maken? Of moet ik gewoon naar een willekeurige huisarts gaan die het wel wil?

Lees verder…

Visum voor Thailand: Welk visum is voor mij het meest geschikt?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
25 februari 2019

Momenteel ben ik in Thailand (Phrae) met een toeristenvisum (wat ik in het verleden vaak gebruikt heb, omdat ik tot hiertoe nog nooit langer dan 60 dagen verbleef in Thailand), op 17 maart keer ik terug naar België. Nu had ik graag willen weten wat de meest efficiënte oplossing is voor de volgende situatie, namelijk ik had graag begin mei 2019 willen terugkomen naar Thailand voor het opvolgen van mijn bouwproject, maar het huwelijk met mijn Thaise partner is voorzien begin juli 2019… Hoe pak ik dit best aan?

Lees verder…

Er zijn heel wat visums beschikbaar. Elk voor een bepaald doel en/of duur. Een overzicht.

Lees verder…

De TB Immigratie Infobrief 005/19 – 90 dagen melding Chiang Mai Immigration werd afgesloten met de vraag ” Hoe gebeurt de 90 dagen melding in jouw immigratiekantoor, of doe je het misschien per post of on-line en wat zijn de ervaringen daarmee?”

Lees verder…

Er zijn twee belangrijke perioden die rechtstreeks aan een visum gekoppeld zijn. Namelijk de geldigheidsduur van een visum en de verblijfsduur die je met dat visum kan bekomen. Beiden hebben dan wel een directe link naar het visum, maar toch is het belangrijk om ze los van elkaar te zien. Ze hebben namelijk rechtstreeks niks met elkaar te maken. Het is daarom zeer belangrijk om goed te begrijpen wat ze betekenen, want ze zijn dikwijls de oorzaak van veel misverstanden.

Lees verder…

Op de website van Khaosod English staat een verhaal van Teeranai Charuvastra over de opkomst van de Thaise superpolitieman Lt. Gen. Surachate Hakparn, beter bekend met zijn bijnaam Big Joke. In het artikel worden ook de plannen van deze generaal ten aanzien van expats en de daarmee samenhangende visumregeling genoemd, zoals hij die in een recente persconferentie toegelicht heeft.

Lees verder…

Wij komen al een aantal jaren hier naar Jomtien in de erste maanden van het jaar. Deze keer voor het eerst een ‘Receipt of Notification’ gekregen. Volgens de estate agent ‘a very important document’!

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website