Op de website van Khaosod English staat een verhaal van Teeranai Charuvastra over de opkomst van de Thaise superpolitieman Lt. Gen. Surachate Hakparn, beter bekend met zijn bijnaam Big Joke. In het artikel worden ook de plannen van deze generaal ten aanzien van expats en de daarmee samenhangende visumregeling genoemd, zoals hij die in een recente persconferentie toegelicht heeft.

Lees verder…

Wij komen al een aantal jaren hier naar Jomtien in de erste maanden van het jaar. Deze keer voor het eerst een ‘Receipt of Notification’ gekregen. Volgens de estate agent ‘a very important document’!

Lees verder…

Toen ik gisteren mijn huurder uit Zwitserland verwelkomde vertelde hij mij een nieuwigheid bij het aanvragen van een 3 maanden visum. Er werd hem gevraagd om bij de aanvraag een verblijfsadres op te geven en een kopie van het paspoort van de verhuurder. Zijn er meer van deze ervaringen die naast de inkomens problematiek het opnieuw niet makkelijker maken om als expat (en ondernemer) aanwezig te zijn?

Lees verder…

Kan er mij iemand vertellen hoeveel de prijs bedraagt voor de aanmaak van een Thais paspoort en een visum om naar België te reizen?

Lees verder…

Naar Belgie en visum aanvragen voor mijn Thaise zoon

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 januari 2019

Ik zal mezelf even kort voorstellen. Ik ben Tom 28 jaar, wonend in België, getrouwd met een 30 jaar oude Thaise dame
waarmee ik samen een zoon heb. Nu wij bezig zijn met alle paperassen in orde te brengen ivm ons huwelijk en de geboorte en erkenning van onze zoon (waren op het moment van de bevalling niet gehuwd).

Lees verder…

Visum aanpassingen om het toerisme te stimuleren

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
27 december 2018

Om het toerisme naar Thailand te stimuleren zijn een aantal visa veranderingen aangebracht. Het eerste werd de inreisvisum, die toegang gaf tot een eenmalige entree in Thailand verandert in een entree, die tweemaal geldig zou zijn binnen een termijn van zes maanden.

Lees verder…

Reist u naar Vietnam? Let goed op hoe u een visum aanvraagt. De Vietnamese ambassade in Nederland waarschuwt namelijk reizigers tegen het aanvragen van ‘visa on arrival’ bij andere dienstverleners en websites dan de Vietnamese ambassade in Den Haag zelf. De (enige) juiste website van de Vietnamese ambassade is vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/

Lees verder…

Wanneer moet ik de eerste keer 90 dagen melding doen in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 november 2018

Mijn eerste vraag: wanneer moet ik mijn eerste 90 dagen melding gaan doen? Moet ik beginnen te rekenen vanaf mijn binnenkomst op 01 september 2018 of vanaf 16 oktober 2018 (de dag dat ik mijn jaarverlenging heb gekregen) of vanaf 29 november 2018? Mijn tweede vraag: heeft iemand goede of minder goede ervaringen gehad met het online 90 dagen melden in Chiang Mai?

Lees verder…

Drie maanden naar Thailand, 45 jaar oud, welk visum hebben wij nodig?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 november 2018

Samen met een vriendin willen wij drie maanden naar Thailand, wij zijn 45 jaar oud. Welk visum hebben wij nodig? Wanneer wij een toeristenvisum aanvragen voor 60 dagen zijn wij bang dat wij problemen krijgen op de luchthaven Schiphol of om Thailand binnen te komen met een ticket voor 3 maanden. Wij willen verschillende gedeeltes van Thailand aandoen, Laos en weer Thailand in, over land.

Lees verder…

Visum verlengen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 november 2018

Ik kom er tot mijn schrik achter dat ik vergeten ben een visum aan te vragen. Ik vertrek zaterdag 3-11-2018 en ga naar Udon Thani voor 6 weken dus dat is 2 weken te lang.

Normaal  vraag ik dat ruim op tijd aan in Den Haag maar gaat me nu niet meer lukken. Ik heb wel eens op TB gelezen dat je ook kan verlengen bij immigratie. Kan iemand mij vertellen waar dat zit en wat ik mee moet nemen?

Lees verder…

Moet mijn Thaise vrouw met Nederlandse nationaliteit een visum aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 oktober 2018

Mijn vrouw heeft dubbele nationaliteit Nederlandse en Thais. Ik heb een ticket gekocht op haar Nederlandse paspoort maar ze blijft wat langer dan 30 dagen, moet ik nu ook een visum voor haar aanvragen?

Lees verder…

Visum voor Thailand verlengen of het land uit?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 oktober 2018

Ik heb het hele dossier Visum Thailand doorgespit, maar het duizelt me van alle teksten en uitleg. Ik begrijp dat ik het beste een Multi Entry Tourist Visum (METV) kan gaan aanvragen, omdat ik tot 90 dagen in Thailand verblijf. Maar heb ik het juist als ik denk dat ik na 60 dagen, dus omstreeks 30 januari 2019 naar Immigration moet om een verlenging te halen voor de rest van mijn verblijf tot 28 februari 2019? Of moet ik eind januari één of meerdere dagen het land uit?

Lees verder…

Binnenkomst over land in Thailand en visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 oktober 2018

Ik heb een vraag over het visumvrije verblijf in Thailand, wanneer je over land binnenkomt. Op de website van de ambassade staat 15 dagen, maximaal 2x per kalenderjaar. Omdat wij vaker naar Thailand en omringende landen reizen, weet ik dat het enige jaren geleden is verlengd naar 30 dagen.

Lees verder…

Taallessen volgen in Bangkok en mijn visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 oktober 2018

14 nov as. vlieg ik naar Thailand en ga ik in principe 15 mei 2019 weer terug.De bedoeling is dat ik Thaise taallessen ga volgen in Bangkok. Na wat zoekwerk kwam ik op internet uit op een naar mijn idee goede school. Na wat heen en weer mailen werd het uiteindelijk duidelijk dat een ED visum niet mogelijk is, althans bij hen.

Lees verder…

Kan een vliegmaatschappij mij weigeren om mijn visum voor Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 september 2018

Kan een vliegmaatschappij je ook weigeren mee te nemen indien je een vliegticket hebt voor 5 maanden (overwinteren), in het bezit bent van een Non-Immigrant-O visum welke 90 dagen geldig is en geen bewijs dat je Thailand binnen die 90 dagen verlaat door het aantonen van bijvoorbeeld een extra vlucht naar een naburig land?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website