Thailand visumvraag: 60 dagen visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
13 november 2019

We willen een 2 maanden visum aanvragen voor 16 januari tot 16 maart. Daarna hebben we het plan om op het einde van dit visum een trip te maken naar Siem Reap om dan een 30 dagen Entry te verkrijgen. Op het einde van deze 30 dagen willen we het visum verlengen bij immigratie Jomtien om zodoende een kleine 4 maanden in Thailand te zijn, tot 8 mei.

Lees verder…

Thailand visumvraag: In de toekomst gaan wonen in Thailand en een visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
17 september 2019

Ik ben 63 jaar en stop met werken. Ga eerst met levensloop en daarna met pensioen. Ik wil omstreeks 15 december 2019 een half jaar naar Thailand tot omstreeks 1 juni 2020. Dan ongeveer 3 maanden terug naar Nederland/Schengenlanden met mijn Thaise vriendin (niet gehuwd of samenwoningscontract) en vervolgens weer terug naar Thailand.

Lees verder…

Cambodja: visum en geld

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reistips, Reizen
Tags: , , ,
15 september 2019

Om aan alle onduidelijkheid een eind te maken; voor Cambodja heb je -ook voor een korte border run- een visum nodig. Tot voor kort moest je een formulier invullen waarna je bij aankomst op een vliegveld een zogenaamd ‘visa on arrival’ kreeg.

Lees verder…

Thailand visumvraag: Nieuwe ziekenhuistarieven en mijn visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
5 september 2019

Sinds begin september 2019 mogen ziekenhuizen verschillende prijstarieven legaal toepassen naargelang je visum. Toeristen en pensionados vallen in de hoogste nieuwe tarieven (dit kan oplopen zoals de prijsverschillen in nationale parken). Ik moet binnenkort een extension of stay aanvragen (momenteel bezit ik een retirement visum). Mijn vraag is als ik een extension of stay op basis van huwelijk (hetgeen ook mogelijk is voor mij) vraag, val ik dan niet langer onder de tarieven “retirement” en kan ik dan de tarieven als gewone Thai betalen.

Lees verder…

Vandaag jaarverlenging en 90 dagen gedaan in Mabtaphut (Rayong Immigration) met de ondersteuningsbrief van het Oostenrijks Consulaat welke mijn inkomen bevestigde. Veel nieuwe en frisse gezichten daar…In jàren had ik dit nog nooit meegemaakt maar alles ging super vlot. De dames aan de loketten gaan professioneel te werk aan een ongezien tempo.

Lees verder…

In navolging op het ‘visum dossier’ kan ik jullie melden dat de kosten voor een Non Immigrant visum O met een single entry verhoogd is van €60,- naar € 70,-. Dit was het bedrag dat ik deze week moest betalen bij het consulaat in Amsterdam.

Lees verder…

In de zeer informatieve infobrieven van Ronny staat bij de beschrijvingen van de non immigrant en de tourist visa dat de geldigheidstermijn van het visum kan worden afgeleid van de data achter “date of issue” en “enter before”. Bij mijn laatst verstrekte visa (zowel non immigrant als tourist) blijkt de geldigheid iets anders aangegeven. Nu staat er “valid from” en “valid until”. De datum, aangegeven achter “valid from” is overigens de datum dat het visum is uitgegeven, dus gelijk aan de vroeger vermelde datum “date of issue”.

Lees verder…

Ik wil volgend jaar voor een maand of 4/5 maar niet langer dan 6 maanden naar Thailand. Ik heb de volgende vragen. Bestaat er een visum voor een half jaar?

Lees verder…

Kan iemand mij meer informatie geven over een Visum C om wettelijk te kunnen samenwonen met mijn Thaise vriendin in België? Op mijn gemeentehuis zeggen ze dat ik beter een toeristenvisum aanvraag en dan in België een aanvraag doe voor wettelijk samenwonen, zij beweren op het gemeentehuis dat je dit niet kan aanvragen in Thailand.

Lees verder…

Ik wil graag van december tot begin maart naar Koh Samui in totaal 95 dagen. Na het nalezen van het visum dossier ben ik tot de conclusie gekomen dat dit alleen kan door een 60 dagen visum aan te vragen, dit eenmalig met 30 dagen te verlengen en vlak voor het einde van mijn verblijf een borderrun (bijvoorbeeld via Satun) te doen om zo aan de 95 dagen te komen.

Lees verder…

Ik ben op zoek naar de juiste procedure voor het verkrijgen van een visum voor mijn toekomstige Thaise echtgenote. Ik lees veel over dit en dat maar heb nog nergens een duidelijke en verstaanbare procedure gezien. Hebben jullie een flow beschikbaar?

Lees verder…

Ik heb veel gelezen bij jullie wat betreft een Non O Immigrant visa. Mijn vraag is nu, ik ben getrouwd met een Filippijnse vrouw, zij is 40 jaar jong, ik heb een retired visa en we zijn getrouwd voor de Thaise wet. Gelden dan dezelfde voorschriften en documenten als dat je getrouwd bent met een Thaise?

Lees verder…

Vorig jaar is mijn Thaise vriendin naar Nederland gekomen met China Southern Airlines. Geen probleem ook de transfer in Guangzhou verliep gladjes. Vanmorgen zou zij mij weer bezoeken dit keer met Xiamen airlines via de plaats Xiamen. Echter, zij belde mij geheel overstuur, vanuit Bangkok, dat zij niet mee mocht. Als je via Xiaman naar Nederland vliegt heb je als Thaise vrouw een visa voor China nodig dus zij kon niet mee! Wat een ramp!

Lees verder…

Wij zijn al voor een paar keer 1 en 2 maanden in Thailand geweest nu willen we voor 4 tot 6 maanden naar Thailand. We werken beide niet meer mijn man is 64 en is met een levensloopregeling dus heeft nog steeds een loonstrook die heeft hij tot aan zijn AOW en ABP pensioen. dat is nog afwachten waarschijnlijk oktober 2021 op 67 jarige leeftijd. (i.v.m. het gesteggel over de AOW leeftijd).

Lees verder…

Op reis gaan is voorbereiden. Zoals zorgen dat je paspoort geldig is, een reisverzekering afsluiten, eventueel een visum aanvragen en ook er voor zorgdragen dat je voldoende geld bij je hebt, anders kan je voor een onaangename verrassing komen te staan.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website