Visum voor Thailand: Verlenging van het jaarvisum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
24 augustus 2019

Op het Thailandblog wordt regelmatig gezegd: Verlenging van het jaarvisum. Er moet nu een onderscheid worden gemaakt tussen een visum of een extension of stay. Dat zijn twee verschillende dingen. Steeds maar zeggen ‘verlenging van een visum’ schept verwarring.

Lees verder…

Visum voor Thailand: Verlengen van mijn visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
21 augustus 2019

Ik weet dat er al veel is gepubliceerd over allerlei visa, maar ik heb toch nog een vraag. Ik ben in het bezit van een multiple entry non immigrant jaarvisum. Dit verloopt medio februari 2020. Aangezien ik onder andere van december t/m februari in Thailand ben zou ik graag willen weten of ik dit bij immigratie met een jaar kan verlengen. En wat hebben ze dan allemaal nodig (inkomen, spaarrekeningen?) en wat zijn dan de kosten?

Lees verder…

Ik mag geen werkzaamheden verrichten, dus daarom dacht ik, ik ga een Non Immigrant, categorie O Visum halen. Nu heb ik hier op het forum gezocht en ook op Google, maar ik kan er maar niet achter komen wat ik aan een maandelijks inkomen, liggende gelden heb ik niet meer, moet hebben. Ik heb en schrijven bij de Nederlandse Ambassade gehaald begin dit jaar waarop bevestigd wordt dat ik € 1.450 per maand aan AOW en Pensioen heb. Maar is dit genoeg? Dat is vraag 1 en tevens de hoofdvraag.

Lees verder…

Ik ga volgende maand een non immigrant O (huwelijk met Thaise) aanvragen op het Consulaat in Berchem. Ik heb een ticket heen voor 8 oktober en terug 30 maart. Kan ik een single entry aanvragen? Ik wil in Thailand “extension based on marriage” aanvragen.

Lees verder…

Visum voor Thailand: Jaarverlenging en (multiple) re-entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 augustus 2019

Mijn vraag betreft jaarverlenging N.I.-O visum (single entry)/retirement en re-entry. De Thaise website geeft ook de mogelijkheid aan van multiple re-entry.

Lees verder…

Is het mogelijk om als toerist langer dan 3 maanden in Thailand te verblijven? Ik ben middels de ‘on arrival’ via Suvarnabhumi binnen gekomen en heb al 2 keer de grens met Myanmar aangedaan voor de 30 dagen extensie.

Lees verder…

Zou graag iets meer te weten willen komen omtrent TM9 formulier. Ik ga binnenkort mijn 3e jaarvisum halen, kom ik dan in aanmerking? En zo ja kan je ingeschreven blijven in Nederland?

Lees verder…

Als je 3 jaar ononderbroken een non-immigrant jaarvisum hebt gehad kun je een permanente verblijfsvergunning voor Thailand aanvragen. Je kunt deze vergunning reeds aanvragen zodra de 3e verlenging is verkregen. Een permanente verblijfsvergunning voor Thailand is wel gequoteerd tot maximaal 100 aanvragen per nationaliteit per jaar. Hoe en waar aan te vragen?

Lees verder…

Visum voor Thailand: Een 5 of 10 jaar visum voor retirement?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
10 augustus 2019

Er word heel veel geschreven over visa’s maar mijn vraag is, wat ik ooit eens in de wandelgangen heb gehoord dat er ook een 5 of 10 jaar visum bestaat voor retirement. En dat je dan 3 miljoen Thai Bath moet vastzetten voor 1 jaar. Is hier meer informatie over te verkrijgen en waar is dat het best te vinden?

Lees verder…

Beste Ronny, Weet jij of het mogelijk is een non-immigration-o multi entry in Vietnam aan te vragen. Ik ben Nederlander maar sta niet meer in Nederland ingeschreven. Groet, Eef Beste Eef, Als gehuwd met een Thai lijkt het geen probleem om een Non-immigrant “O” Multiple entry te bekomen in Vietnam: https://forum.thaivisa.com/topic/1079547-ho-chi-minh-city-non-o-m-thai-spouse-visa/ Maar als “Retired” vrees ik ervoor. En als het al te bekomen is, dan misschien enkel nog als Non-immigrant” O” Single entry. Geen idee. Best …

Lees verder…

Visum voor Thailand: Einddatum van de re-entry?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
3 augustus 2019

Ik verblijf in Thailand met een zogenaamd retirement visa maar moet jaarlijks twee maal naar België vliegen om aan de minimale 4 maanden eis te voldoen. Tot nu toe ga ik steeds voor vertrek uit Thailand een single re-entry stamp halen voor 1.000 baht. Echter ik zal in het komende jaar waarschijnlijk vaker Thailand moeten verlaten. De datum waarop ik nu naar België zal vliegen is 27 september 2019. De datum dat ik mijn retirement (jaar) visum moet gaan verlengen is 16 november 2019. Ingeval ik besluit om een multiple stamp te nemen hoe lang is dat dan geldig? Is dat gekoppeld aan 16 november of is dat een jaar lang geldig?

Lees verder…

Mijn vraag betreft het “Non-Immigrant visum met multiple entry (1 jaar geldig)”. Indien ik een Non-immigrant visum met multiple entry (1 jaar geldig) aanvraag, zijn dan de vereisten ter verkrijging van dat visum dezelfde als bij een “Non-immigrant O-A visum” ? Of zijn de eisen voor een O-visum met multiple entry veel minder streng dan voor een O-A-visum?

Lees verder…

Dien je, na het bekomen van een jaarvisum, de 90 dagen melding steeds in het immigratiekantoor van je verblijfplaats te doen of kan je dat ook in een ander immigratiekantoor bijvoorbeeld wanneer je reist binnen Thailand?

Lees verder…

Hier in Changmai woont een oudere man van 82 jaar. Hij heeft een AOW uitkering van 1100 euro p/m. Een pensioen pensioen van 200 euro p/m. Tot nu toe heeft hij door een bureau laten doen en betaald 25.000 Thb. voor een jaarvisum, + de 90 daagse wordt door het bureau gedaan.

Lees verder…

Veronderstel je hebt een paspoort waar een stempel Extention of stay voor 1 jaar in staat. Je verliest dat paspoort of het wordt gestolen gedurende dat jaar of je moet je paspoort vernieuwen omdat het vol is en je moet een nieuw aanvragen in België. Wat moet je dan doen om toch nog van die Extention of stay te kunnen gebruik maken?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website