Zijn er wijzigingen in de diverse visa voor Thailand? Ik vraag al jaren een “Non immigrant O – Multiple Entry – 1 year” aan. Koste de laatste jaren 150 euro. Ik kan dit visum niet terugvinden op de site van de Thaise ambassade in Den Haag.

Lees verder…

Visum Thailand: Terug uit Laos over land opnieuw 30 dagen verblijf Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
1 februari 2017

Omdat ik met mijn vriendin ‘n week Laos wil bezoeken zou ik dit graag willen checken. Mijn vraag aan het consulaat werd beantwoord met niet op de hoogte te zijn van de nieuwe regel die volgens Thailandblog van kracht is geworden

Lees verder…

Thailand wil in 2018 een e-Visa invoeren

Door Redactie
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
25 januari 2017

Veel landen zoals Myanmar, Cambodja en Singapore hebben al een e-Visum, Thailand onderzoekt momenteel de mogelijkheden om deze in 2018 in te voeren.

Lees verder…

Op 1 januari 2017 is er een nieuwe Visa regel geëffectueerd. Men kan sinds vandaag nog maar twee keer per kalenderjaar Thailand binnenkomen over land. Bij meer dan twee binnenkomsten over land in een kalenderjaar is een visum nodig, of moet men via de luchthaven Thailand binnen komen.

Lees verder…

De redactie van Thailandblog krijgt veel vragen over een bericht in o.a. Bangkok Post over een nieuwe visum voor lang verblijf. Expats en pensionado’s van 50 jaar of ouder zouden in aanmerking komen voor een visum van 5 jaar, welke na afloop nog eens verlengd kan worden met 5 jaar.

Lees verder…

Thailand visum: 90 dagen backpacken in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
7 november 2016

Ik ga in december 90 dagen backpacken. De bedoeling is om dit in Thailand te doen. Nu ben ik een tijdje bezig met het uitzoeken van hoe het zit met het visum, en ik heb het nog niet helder. Ik heb contact gehad met een visumbureau, en heb ze verteld over mijn plannen. Daar werd me een verhaaltje verteld waar ik niet echt blij van werd en ik heb het vermoeden dat dit wat overdreven was.

Lees verder…

Vandaag heb ik een knoop doorgehakt en een definitieve beslissing genomen. Ik heb Khun Peter laten weten dat ik stop met het dossier “Visum Thailand” en het beantwoorden van de visum vragen. Dit kan voor vele misschien een verrassing zijn, maar ik ben niet over een nacht ijs geweest.

Lees verder…

Wij arriveren op 1 maart 2017 om 14.30 uur met Eva Air in Bangkok en onze terugreis is op 30 maart 2017 om 12.30 uur weer vanuit Bangkok. Hebben we een visum nodig of vallen we onder Visa on Arrival?

Lees verder…

Visum Thailand: Bij een O-A visum géén Re-Entry Permit?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
3 november 2016

Ik heb nog eens de tijd genomen om je dossier Visum door te lezen omdat oa de Extension of Stay voor ons weer aan de beurt is. Daarin kwam ik twee zaken tegen die zeer interessant kunnen zijn voor ons en wel de volgende.

Lees verder…

Visum Thailand: Geen 90 dagen melding met dit visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
1 november 2016

Ik heb een vraag betreft visa, mijn vriend is in 18 april 2016 geëmigreerd naar Thailand. Bij binnenkomst kreeg hij bij immigration een stempel 18-04-2016 – 17-04-2017. Nu zei hij dat hij zich met dit visum niet om de 90 dagen hoeft te melden. En dat hij pas op 17 april 2017 zich weer moet melden voor een verlenging door het land uit te gaan, met een re-enty. Daarna wordt dit visum omgezet naar een jaarvisum met verlenging.

Lees verder…

Visum Thailand: Over land Thailand binnenkomen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 oktober 2016

Wij zijn op dit moment aan het fietsen in Laos en gaan binnenkort de grens over naar Thailand. Ons vliegtuig vertrekt 8 december vanuit Bangkok. We willen graag een week of drie in Thailand fietsen maar krijgen bij de grens (pakse-Buntharik) alleen een visum voor 15 dagen.

Lees verder…

Visum Thailand: Moeten wij een boderrun maken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
27 oktober 2016

Van de week bij de Thaise ambassade in Den Haag geweest voor het aanvragen van een visum. Daar wij 4 maanden gaan hadden wij voorheen altijd een toerist visum multiple entrees. Dit visum is dus ook niet meer in Den Haag te verkrijgen en moesten wij (noodgedwongen) een non immigrant O visum multiple entrees kopen voor 150 euro pp. Een jaar geldig.

Lees verder…

Visum Thailand: Langer dan 30 dagen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
25 oktober 2016

Begin januari gaan mij vrouw en ik voor zes weken naar Thailand. Ter plaatse willen wij dan na ongeveer twee weken een vlucht naar Myamar of Laos boeken, aldaar ongeveer een week te verblijven waarna wij voor de rest van de vakantie weer terug keren naar Thailand

Lees verder…

Visum Thailand: Mag ik maximaal 30 of 28 dagen blijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
24 oktober 2016

Graag ik juiste informatie betreffende een vakantie en visum voor Thailand. Al vier maal ben ik naar Thailand geweest voor telkens drie weken. Volgend jaar wil ik voor 30 dagen gaan. Van 21/07/2017 aankomst tot 19/08/2017 vertrek. Totaal 30 dagen uitgerekend als maximaal verblijf als toerist met visum voor 30 dagen.

Lees verder…

Pagina 1 van 1812345...10...Minst recente »

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website