Een eis voor het bekomen van een non immigrant O-A visum is de gezondheidsverklaring. Ik heb bij mijn huisarts hierover gevraagd en deze kan deze niet ondertekenen omdat hij niet over de “gereedschappen” beschikt. Waar kan ik zo een verklaring laten ondertekenen?

Lees verder…

Visum voor Thailand: Voor 6 maanden in Thailand met een METV

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
20 april 2019

Momenteel zit ik in Thailand voor 6 maanden, heb een multiply entry visum voor 6 maanden en dus moet elke 60 dagen een nieuwe stempel hebben. Weet iemand of ik ook een stempel/sticker kan kopen op een immigratiebureau of moet ik perse het land uitreizen en daar mijn stempel halen?

Lees verder…

Heeft er iemand al ervaring met het immigratiebureau voor de jaarverlening met de visumondersteuningsbrief in Nakhon Sawan. Wordt deze nog gewoon geaccepteerd?

Lees verder…

Mijn Thais rijbewijs vervalt op 25 mei. Ik verblijf op dit ogenblik in België omdat mijn Thaise dochter moet naar school gaan. Ik heb gepland om begin mei naar Thailand te gaan, 1 week om te rijbewijs te verlengen, en ga weer terug voor 2 maanden tijdens de vakantieperiode. Welk visum moet ik hebben om de verlenging te vragen?

Lees verder…

Visum voor Thailand: Online 90 dagen aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
14 april 2019

Ik heb een vraag over 90 dagen on-line aanvragen, hoe checken ze dat je genoeg geld op de bank heb. Ik heb dit eigenlijk nooit gedaan en is wel makkelijk om dat thuis te doen via een pc?

Lees verder…

Visum voor Thailand: 90 dagen melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 april 2019

Ik heb een visum geldig tot 14 november (non-immigrant) en had me al een keer gemeld bij immigration op Changwattana Road en daar een briefje gekregen waarop stond dat ik me op 17 april diende te melden. Toen ik afgelopen week terug kwam van een weekend Myanmar kreeg ik een stempel aankomst 7 april en geldig tot 14 november. Ik vroeg de medewerker, ook van immigratie, of ik me nu evengoed moest melden bij immigratie op 17 april waarop hij mij bevestigde dat ik dat moest doen.

Lees verder…

Kan u mij zeggen hoe lang een ‘proof of income’ (afgeleverd door het Oostenrijks consulaat in Pattaya) geldig is?

Lees verder…

Wij zijn al voor een paar keer 1 en 2 maanden in Thailand geweest nu willen we voor 4 tot 6 maanden naar Thailand. We werken beide niet meer mijn man is 64 en is met een levensloopregeling dus heeft nog steeds een loonstrook die heeft hij tot aan zijn AOW en ABP pensioen. dat is nog afwachten waarschijnlijk oktober 2021 op 67 jarige leeftijd. (i.v.m. het gesteggel over de AOW leeftijd).

Lees verder…

Het Thaise consulaat in Amsterdam heeft de redactie van Thailandblog laten weten dat zij een nieuwe website hebben. Natuurlijk heeft onze visum-expert Ronny er even naar gekeken.

Lees verder…

Is er al ervaring met het verlengen van het zogenaamde retirement visum en de financiële afwikkeling met gebruik van de combinatie methode (visumondersteuningsbrief + banksaldo)? Wat zijn de eisen voor wat betreft het banksaldo (aantal maanden vasten wanneer weer beschikbaar). Ik heb hierover nog geen ervaringen gelezen.

Lees verder…

Ik heb zeer uitgebreid gegoogeld, uitgeplozen, gezocht, maar ik kom er alleen echt niet uit. Misschien is er bij u een dame of heer die mij kan helpen? Ik ben 47 jaar. Ontvang een WIA via uitkering (€ 1.200,- netto per maand). Heb dus wel een vast inkomen.

Lees verder…

Klopt het dat vanaf 1-1-2020 of uiterlijk 1-1-2021 mensen die in Thailand langverblijver zijn voor komende verlengingen van hun verblijfsperiode zouden moeten beschikken over een ziektekostenverzekering. Erg verrassend nieuws denk ik?

Lees verder…

Visum voor Thailand: Vraag aangaande de Medical Certificate

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 maart 2019

Ik wilde graag een vraag stellen n.a.v. het prachtige overzicht van Ronny inzake zijn artikel www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief en grote dank uitspreken voor al het werk dat Ronny voor de ‘Thaise’ gemeenschap doet. Verder heb ik een aangaande de Medical Certificate.

Lees verder…

Op het TM 7 formulier wordt gevraagd naar de reden van extension (verlenging van een jaar). Ik doe het voor het eerst. Wat moet ik invullen, of juist zeker niet. Ik ben “retired”, heb AOW + klein pensioen. Immigratie Chiang Mai gaat het om.

Lees verder…

Wordt een affidavit van de Belgische ambassade van je inkomen aanvaard voor de verlenging retirement 1 jaar bij immigratie in Jomtien. Ik heb het steeds gedaan met de verklaring van het Oostenrijkse consulaat Pattaya.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website