Vraagsteller: Frank

Huwelijk en 800.000 THB? Ik ben nu in België en heb een retirement visa dat op 7 augustus 2020 verloopt. Van zodra ik Thailand binnen mag met een “Visa on arrival” zou ik huwen met mijn Thaise vriendin. Kan dat met een visa van 30 dagen? En, indien ik huw met mijn Thaise dame, moet ik dan nog 800 K THB op een Thaise bankrekening staan hebben?

Welke visa krijgt ik dan en moet deze jaarlijks vernieuwd worden? Moet er dan ook meteen een “multi-entry” aangevraagd worden? Hoelang kan ik met deze visa in Thailand blijven? 3 maand en dan weer een stempel bij de immigratie?

Graag uw aanbevelingen.


Reactie RonnyLatYa

 • Er wordt van jou geen specifiek visum gevraagd bij een huwelijk in Thailand.
 • Voor Belgen (en ook Nederlanders) is de ‘Visa on Arrival” niet van toepassing. Zij kunnen gebruik maken van de “Visa Exemption” (visum vrijstelling)
 • Voor het huwelijk zelf hoef je geen geld op een bank in Thailand te bewijzen.
 • Indien je een jaarverlenging vraag op basis van Thai Marriage volstaat een bedrag van minstens 400 000 Baht.  Dat bedrag moet 2 maand voor aanvraag op een Thaise rekening staan. Of je kan gebruik maken van een maandelijks inkomen.  Dat moet dan maandelijks minstens 40 000 Baht zijn.

Mijn advies:

 • Voor je naar Thailand vertrekt vraag je in de ambassade of consulaat een Non-immigrant O visum aan op basis van “Retirement”. Je bent immers nog niet gehuwd. Een Single entry volstaat in dit geval.
 • Dit geeft je alle tijd om je huwelijk voor te bereiden.  Is een betere oplossing dan binnen te komen op “Visa Exemption” en dat je dan anders later toch weer eerst naar een non-immigrant moet gaan omzetten voor je een jaarverlenging kan vragen. 
 • In Thailand bekom je bij binnenkomst een verblijf van 90 dagen.  Dat geeft je de tijd om te trouwen en eventueel je bankrekening in orde te brengen.
 • Als je dan getrouwd bent kan je aansluitend op die 90 dagen een jaarverlenging vragen, maar dan op basis van je Thaise huwelijk. Daarmee kan je dan een jaar ononderbroken in Thailand verblijven. 
 • Wil je ondertussen een of meerdere keren naar België dan kan dat, maar moet je wel eerst een Re-entry aanvragen. Doe je dat niet dan verlies je de jaarverlenging en moet je weer helemaal opnieuw beginnen vanaf het visum.
 • Elk jaar kan je nu een jaarverlenging vragen die volgt op de vorige en dit zolang je aan de eisen voldoet.
 • Je kan met die jaarverlenging ononderbroken in Thailand verblijven en bent niet verplicht om Thailand te verlaten.  De enige eis is dat je bij een ononderbroken verblijf van 90 dagen een adresbevestiging dient uit te voeren bij immigratie. Dit moet je dan elke 90 dagen van ononderbroken verblijf herhalen. Je zal daar trouwens een melding van meekrijgen op welke datum je volgende 90 dagen periode afloopt. Let op. Die datum is enkel ter herinnering en geeft je geen verblijfsrecht tot die datum.  Een verblijfsrecht staat altijd en enkel in het paspoort vermeld.

Lees ook volgende link. Heb ik vorig jaar eens gemaakt en er staan zaken in die je kan gebruiken bij het verlengen van je verblijfsperiode op basis van huwelijk. Het is beperkt tot een opsomming van de standaardformulieren die meestal gevraagd worden.  Lokaal kunnen er natuurlijk meer of minder eisen gesteld worden

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O”  visum (2/2)

www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

 • Dat was hoe je het zou kunnen afhandelen in een normale situatie.  Zoals je weet is de situatie momenteel niet normaal en is er ook nog geen enkel teken dat Thailand zijn grenzen zal openen voor de groep waartoe u nu behoort.  En als dat ooit wel het geval zal zijn, is het nog maar de vraag welke de voorwaarden dan zullen gelden om binnen te komen. Misschien zijn de voorwaarden dan helemaal anders dan wat tot nog toe het geval was.
 • Ik heb me enkel beperkt tot uw verblijfsperiode in Thailand en op basis van een Thai huwelijk. Maar kijk ook maar eens welke weg je moet volgen en de documenten die je nodig hebt om te huwen in Thailand. Kan je op de website van de ambassade voor terecht.

thailand.diplomatie.belgium.be/nl/consulaire-diensten/huwelijk-attest-geen-huwelijksbeletsel

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website