Thailand Visa vraag Nr 065/21: Thai Wife Visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
20 maart 2021

Vraagsteller: Thomas

Sinds een aantal jaren heb ik een “Thai Wife Visum” wat ik in Bangkok samen met mijn vrouw aanvraag. Dit jaar echter ben ik op het moment dat ik een nieuw nodig heb in Nederland en mijn vraag is dan ook, wat kan ik dan het beste doen?

Ik hou hier een bankrekening aan met 400.000 baht en kan foto’s aanleveren van onze huisvesting maar dat kan ik in Nederland niet en mijn vrouw gaat ook niet mee? Kan ik met een ander visum binnenkomen en dan alsnog het “Thai Wife Visum” aanvragen?

Dan heb ik nog een vraag over single of multiple entry, dat er ook een single bestaat was ik niet van op de hoogte maar las ik in een van de antwoorden die je bij een andere vraag gaf.

Omdat ik ieder jaar maar 1 keer naar Nederland ga vroeg ik me af of ik aan de single entry genoeg heb want tot op vandaag heb ik nog iedere keer een multiple entry gehaald, dit is macht der gewoonte omdat ik eerder iedere 3 maanden even de grens over ging met mijn “Retirement Visum”.
Alvast hartelijk dank voor je hulp,


Reactie RonnyLatYa

Je hebt dus een jaarverlenging op basis van “Thai Marriage”. Indien je voor je vertrek een “re-entry” hebt gehaald dan blijft je verlenging geldig tot einddatum en kan je alsnog proberen om voor die datum nog in Thailand te geraken. Kan je in Thailand opnieuw verlengen, want in Nederland kan je niet verlengen.

Ben je na de einddatum van je jaarverlenging zal je een nieuw visum nodig hebben. Indien je geen “re-entry” hebt gehaald is je jaarverlenging sowieso verlopen en moet je ook een nieuw visum halen.

Een nieuw Non-immigrant O visum op basis van Thai Marriage kan je bekomen in Nederland.  Dat kan ook als Single Entry. Ook in het Consulaat in Amsterdam.

Visum toelichting – Royal Thai Honorary Consulate Amsterdam (royalthaiconsulate-amsterdam.nl)

Je moet bewijzen dat je gehuwd bent, maar je vrouw hoeft daar niet bij te zijn.  Wel zal je een huwelijkscertificaat moeten voorleggen en ook een kopie van haar Thaise ID kaart en eventueel kopie Tabien Baan. De financiële kant mag je ook bewijzen met een Thaise bankrekening.

Met dat visum bekom je dan 90 dagen die je in Thailand kan verlengen met een jaar zoals je voordien deed.

Als je later naar Nederland komt moet je dan enkel een “Single re-entry” aanvragen en zorgen dat je voor de einddatum van je jaarverlenging terug in Thailand bent.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website