Vraagsteller: Luc

Ik verblijf momenteel in Thailand met een zogenoemd “retirement visa”, aangevraagde jaarverlenging met mijn Non- Immigrant ‘O-A’ visum verkregen op de Thai ambassade in Brussel.

Ik ben ondertussen getrouwd en zou dus in de toekomst willen opteren voor “marriage visa”. Blijkbaar zou dit NIET kunnen met mijn ‘O-A’ en is die aanvraag enkel mogelijk met een Non Immigrant ‘O’ visum? Dit wordt althans bij Pattaya immigration beweerd.

Enig alternatief zou zijn om Thailand te verlaten en binnenkomen met een Non O , aangevraagd op de Thaise ambassade. Gezien de covid situatie is dit momenteel niet een goede oplossing.


Reactie RonnyLatYa

Normaal moet een verlenging van een verblijfsperiode bekomen met een O-A ook kunnen op basis van Thai Marriage. Dat men dat niet wil is dan een lokale immigratieregel in Pattaya. Er zijn andere immigratiekantoren die daar geen probleem over maken, en terecht denk ik.

Wat je kan doen indien men toch niet wil?

1. Voorlopig verlengen als “Retired” zoals voordien.

2. Eens alles normaal is, Thailand verlaten en terug binnenkomen met een nieuw Non-immigrant O.

3. Eens alles normaal, een “borderrun” maken, terug binnenkomen op “Visa Exemption” en die in Thailand laten omzetten naar een Non-immigrant O en vanaf daar die verblijfsperiode weer gaan verlengen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website