Mijn vraag is hoe kan ik mijn visum Non immigrant O-A omzetten naar Mariage visum? Wij zijn 17 jaar gehuwd in België en verblijven regelmatig in Thailand voor langere periodes. Ben hier altijd met een O-A geweest en zou dat willen veranderen. Ik heb ook mijn 800.000 baht in de Bangkok bank.

Lees verder…

Naar aanleiding van de verzekeringsproblematiek voor visumhouders OA ben ik me gaan verdiepen in wat de vlotste mogelijkheid zou zijn om van die miserie af te komen. Ik ben namelijk een 70-plusser, bezit meerdere jaren een OA visum en blijf zoals vele anderen permanent in Thailand, vlieg dus nooit terug naar België, dit om meerdere redenen.

Lees verder…

Ik heb een jaarvisuum NON-IMM O-A Multiple. Ik heb ook een jaarlijkse reisverzekering bij Allianz Golden protection. Is dit voldoende? Moet ik telkens bij verlaten Thailand een re-entry aanvragen?

Lees verder…

GROOT GOED NIEUWS? Ik had contact met een buro dat voor Visa Jaarverlengingen de werkzaamheden verricht. De vraag met betrekking tot een verplichte zorgpolis voor alle Visa O-A is door hen beantwoord. Deze eis is door Immigration afgelast/ingetrokken voor bestaande Visa O-A Retirement en geldt alleen voor nieuw aangevraagde Visa O-A.

Lees verder…

Op 28 oktober naar Immigration Buriram geweest voor mijn eerste officiele jaarverlenging op basis van retirement en maandinkomen, de vorige had ik gekregen door Thailand te verlaten en weer binnen te komen. apart, je krijgt dan een verblijfsperiode van 1 jaar zonder ook maar 1 vraag omtrent inkomen of andere formulieren, dan kan het wel, maar ok.

Lees verder…

Op 3 oktober j.l. naar immigration in Udon gegaan voor een jaarverlenging van mijn verblijfsperiode.

Lees verder…

Ik ben onlangs 69 jaar oud geworden. Mijn Thaise vrouw en ik spelen met de gedachte volgend jaar naar Thailand te emigreren. Zowel bij de aanvraag Non-Immigrant “O-A”, als bij een verlenging van mijn verblijf in 2021, dient bewezen te worden te beschikken over een ziektekostenverzekering met een minimale dekking inpatient van ฿400K en outpatient van ฿40K. Gezien mijn leeftijd zal dat een probleem worden. Het is zelfs de vraag of een (Thai) verzekeraar mij als cliënt aanneemt.

Lees verder…

Ik ben vorig jaar eind november in Thailand aangekomen met het vliegtuig uit Barcelona en een visa exemption gekregen, die ik heb verlengd. Daarna een borderrun naar Trat en ook die verlengd. Daarna een borderrun naar Mae Sai en niet verlengd. In totaal ben ik nog geen vier en halve maand gebleven en op 9 april het land weer verlaten. Het jaar daar voor heb ik precies hetzelfde gedaan. Geen problemen gehad.

Lees verder…

Dinsdag is de officiële nota verschenen waarin staat dat buitenlanders die een Non-immigrant “O-A” visum aanvragen, vanaf 31 oktober verplicht een ziektekostenverzekering dienen af te sluiten.

Lees verder…

Mijn vraag betreft het “Non-Immigrant visum met multiple entry (1 jaar geldig)”. Indien ik een Non-immigrant visum met multiple entry (1 jaar geldig) aanvraag, zijn dan de vereisten ter verkrijging van dat visum dezelfde als bij een “Non-immigrant O-A visum” ? Of zijn de eisen voor een O-visum met multiple entry veel minder streng dan voor een O-A-visum?

Lees verder…

Mijn vraag is het volgende: ik heb sinds meer dan 10 jaar een retirement Visa “OA” die ik elke jaar laat verlengen. Onlangs las ik hier op Thailandblog dat voor het verlenging van dat visum, het nu verplicht zou zijn om een ziektekostenverzekering te nemen of te hebben voor eventuele opname in een ziekenhuis.

Lees verder…

Een eis voor het bekomen van een non immigrant O-A visum is de gezondheidsverklaring. Ik heb bij mijn huisarts hierover gevraagd en deze kan deze niet ondertekenen omdat hij niet over de “gereedschappen” beschikt. Waar kan ik zo een verklaring laten ondertekenen?

Lees verder…

Voor diegene die minstens 50 jaar zijn bestaat er een visum dat hun toelaat een jaar ononderbroken in Thailand te verblijven. Het is het Non-immigrant “O-A” Multiple entry visum. “O” komt van “Others”(andere). De “A” komt van “Approved” (toegestaan).

Lees verder…

Is het mogelijk voor met een Non Immigration O, Multy Entry, een overschakeling naar een OA Visa aan te vragen in het Immigratie kantoor waar ik verblijf in Thailand, voordat het einde van de jaarlijkse geldigheidsdatum verlopen is?

Lees verder…

Wordt AOW niet als pensioen aangemerkt ivm Non immigrant O-A?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
22 januari 2019

Ik heb straks aan AOW een maandelijks inkomen van € 1.000.- en aan pensioenen een maandelijks inkomen van € 900,-. (in totaal ruim boven de vereiste 65.000 Baht per maand). Echter, op sommige Thaise sites staat aangegeven dat de 65.000 Baht puur uit pensioen-penningen moet bestaan en dat de AOW niet als pensioen gezien wordt

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website