Mijn vraag betreft het “Non-Immigrant visum met multiple entry (1 jaar geldig)”. Indien ik een Non-immigrant visum met multiple entry (1 jaar geldig) aanvraag, zijn dan de vereisten ter verkrijging van dat visum dezelfde als bij een “Non-immigrant O-A visum” ? Of zijn de eisen voor een O-visum met multiple entry veel minder streng dan voor een O-A-visum?

Lees verder…

Mijn vraag is het volgende: ik heb sinds meer dan 10 jaar een retirement Visa “OA” die ik elke jaar laat verlengen. Onlangs las ik hier op Thailandblog dat voor het verlenging van dat visum, het nu verplicht zou zijn om een ziektekostenverzekering te nemen of te hebben voor eventuele opname in een ziekenhuis.

Lees verder…

Een eis voor het bekomen van een non immigrant O-A visum is de gezondheidsverklaring. Ik heb bij mijn huisarts hierover gevraagd en deze kan deze niet ondertekenen omdat hij niet over de “gereedschappen” beschikt. Waar kan ik zo een verklaring laten ondertekenen?

Lees verder…

Voor diegene die minstens 50 jaar zijn bestaat er een visum dat hun toelaat een jaar ononderbroken in Thailand te verblijven. Het is het Non-immigrant “O-A” Multiple entry visum. “O” komt van “Others”(andere). De “A” komt van “Approved” (toegestaan).

Lees verder…

Is het mogelijk voor met een Non Immigration O, Multy Entry, een overschakeling naar een OA Visa aan te vragen in het Immigratie kantoor waar ik verblijf in Thailand, voordat het einde van de jaarlijkse geldigheidsdatum verlopen is?

Lees verder…

Wordt AOW niet als pensioen aangemerkt ivm Non immigrant O-A?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
22 januari 2019

Ik heb straks aan AOW een maandelijks inkomen van € 1.000.- en aan pensioenen een maandelijks inkomen van € 900,-. (in totaal ruim boven de vereiste 65.000 Baht per maand). Echter, op sommige Thaise sites staat aangegeven dat de 65.000 Baht puur uit pensioen-penningen moet bestaan en dat de AOW niet als pensioen gezien wordt

Lees verder…

Non immigrant O-A Visum: Wanneer moet ik Thailand verlaten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 juli 2018

Lezersvraag: Heb een vraag over mijn O-A Visum. Uit het visum dossier heb ik al gelezen dat door Thailand te verlaten en weer terug te keren mijn O-A Visum opnieuw 1 jaar geldig zal zijn. Echter mij is niet duidelijk voor welke datum ik Thailand tijdelijk dien te verlaten? Is dat voor de datum 5 november 2018 (immers dan ben ik precies 1 jaar in Thailand) of is het de datum die in mijn visum staat aangegeven, namelijk “enter before 17 september 2018”?

Lees verder…

Het jaarlijks verlengen van een Non-Immigrant O-A visum moet via ‘Immigratie’. Ik zou graag willen weten hoe dit in de praktijk gaat? Zoals, moet je je fysiek melden of is het enkel een administratieve actie? Waar te melden? Natuurlijk wil ik zo kort mogelijk reizen.

Lees verder…

Ik ben van plan om een visum “Non-immigrant O-A” aan te vragen. Retirement-visa. Daarvoor heb ik onder meer een “Medical Certificate (Ministerial Regulation No.14 – B.E.2535) nodig. Echter ik kan de link niet vinden om dit document te downloaden.

Lees verder…

Visum Thailand: Bij een O-A visum géén Re-Entry Permit?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
3 november 2016

Ik heb nog eens de tijd genomen om je dossier Visum door te lezen omdat oa de Extension of Stay voor ons weer aan de beurt is. Daarin kwam ik twee zaken tegen die zeer interessant kunnen zijn voor ons en wel de volgende.

Lees verder…

Visum Thailand: Geen 90 dagen melding met dit visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
1 november 2016

Ik heb een vraag betreft visa, mijn vriend is in 18 april 2016 geëmigreerd naar Thailand. Bij binnenkomst kreeg hij bij immigration een stempel 18-04-2016 – 17-04-2017. Nu zei hij dat hij zich met dit visum niet om de 90 dagen hoeft te melden. En dat hij pas op 17 april 2017 zich weer moet melden voor een verlenging door het land uit te gaan, met een re-enty. Daarna wordt dit visum omgezet naar een jaarvisum met verlenging.

Lees verder…

Ik ben in het bezit van een Non-immigrant O-A visum multiple entry, met als datum voor “Entry before” 21/12/2015. Bij de binnenkomst op 2/07/2016 werd door de dame van Immigration op Suvarnabhumi gezegd dat mijn visum niet meer geldig is en zij geeft mij tot 1 juli de tijd “om alles in orde te zetten”.

Lees verder…

Visum Thailand: Visum Non Immigrant OA en voorwaarden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
4 april 2016

Bij het bericht laatst op de vraag over visuminformatie is er “volgens mij” een fout advies verstrekt door RonnyLatPhrao. Het betreft zijn uitleg over het visum Non Immigrant Cat: OA. Ik bezit dit visum en wil er u op attent maken dat de uitleg van jou slechts geldig is voor één verlenging van één jaar. Bij de tweede verlenging (dus na twee jaar) moet men evenals bij het visum non immigrant, cat: O, aan alle onderstaande voorwaarden voldoen.

Lees verder…

Eindelijk is het zover en ben/ga ik met pensioen binnenkort en natuurlijk wil ik het meeste van die tijd genieten in Thailand. Ik vraag mij nu af wat voor soort visum ik het beste kan nemen, ik zal mijn plannen even toelichten.

Lees verder…

Ik woon sinds vorig jaar in Thailand en heb een visum Non Immigrant O-A (enter before 5 april 2015). Nu ga ik volgende week voor een korte vakantie naar Zuid Laos en kom op 12 maart “over land” weer terug. Wat gebeurt er nu met de afstempeling en geldigheid van mijn visum als gevolg van deze terugkeer over land?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website