Mijn naam is Frank, 38 jaar en getrouwd met mijn Thaise vrouw Nom. Ik ben Nederlands staatsburger, mijn vrouw heeft de Thaise nationaliteit.

Zijn voornemens om 1 week rond Oud en Nieuw naar het Verenigd Koninkrijk te gaan (citytrip Londen).
Hier willen wij dan per vliegtuig heen vanuit een vliegveld in Nederland, België of Duitsland.

Lees verder…

Ik ben de formulieren voor het aanvragen van de MVV aan het invullen. Nu is er mij (uiteraard) het e.e.a. onduidelijk. De bijlagen “Bewijs omtrent medische situatie vreemdeling” en “Toestemmingsverklaring medische gegevens” moeten die altijd worden ingevuld?

Lees verder…

Ik wil in september MVV aanvragen voor mijn Thaise vriendin. Ik wil ook een c-visum voor 3 maanden aanvragen voor het geval dat MVV afgekeurd wordt. Mogen deze aanvragen tegelijk lopen of wat is het IND beleid in deze?

Lees verder…

Hoe lang duurt de reactie op een aanvraag MVV?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in MVV visum, TEV-procedure
Tags:
5 augustus 2018

Is er iets te zeggen over hoe lang het duurt, nadat je alle benodigde papieren die nodig zijn voor de aanvraag van de MVV op de juiste wijze hebt aangeleverd, voordat je daar reactie (afwijzing of akkoord) op krijgt?

Lees verder…

Ik weet dat ik voor het Schengenvisum een vaste baan moest hebben. Dit zal voor de MVV niet anders zijn. Maar als zij haar MVV heeft gekregen, en ze mag hier dus voor 5 jaar blijven (rekening houdend met haar verdere inburgering) moet ik dan al die tijd aan deze eisen blijven voldoen? Ik wil namelijk voor mezelf beginnen. En heb dan dus geen vast inkomen meer. In ieder geval geen vast contract bij een werkgever. Zou dit een probleem kunnen zijn/worden?

Lees verder…

Ik heb een vraag over de verblijfsvergunning voor 5 jaar die de IND uitgeeft na goedkeuring van de MVV aanvraag. Stel het volgende doet zich voor: de aanvraag MVV van mijn echtgenote is goedgekeurd en zij zou dus een verblijfsvergunning voor 5 jaar krijgen. Haar paspoort is echter nog maar 2 jaar geldig. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Mij staat namelijk bij dat in het verleden alleen een verblijfsvergunning werd verstrekt voor de duur van de geldigheid van het paspoort. Dat zou in dit geval dus 2 jaar zijn. Als dit nog steeds zo is, hoe gaat het dan verder na die 2 jaar?

Lees verder…

Ik heb een vriendin die woont in Thailand. We kennen elkaar al 2 jaar, en in december 2017 ben ik bij haar geweest, en het klikte heel erg goed. Nu is ze dit jaar (2018) voor 3 maanden bij mij geweest, en we hebben heel veel gepraat, en willen verder met elkaar. Ik wil haar voorgoed naar Nederland halen. Echter heb ik een vaste baan van 24 uur per week, aanvullend met een bijstandsuitkering. Kan ik haar naar NL halen? (ivm een aanvullende bijstandsuitkering).

Lees verder…

Ik ben een Nederlander en woon samen met een Thaise, al weer ruim 10 jaar samen. Wij willen naar Nederland verhuizen, maar aangeraden werd om dit via de Belgie route te doen. Ik ben ruim 10 jaar uitgeschreven uit Nederland.

Lees verder…

De IND gaat met zijn tijd mee: sinds begin november is het mogelijk om een Toegangs En Verblijfs procedure (TEV) online te doen.

Lees verder…

Wij hebben een heel lieve schoondochter in spe, maar ze woont bijna aan de andere kant van wereld in Chiang Rai (Thailand). Onze zoon (24) was in 2016 een maand op vakantie in Thailand en daar ontstond meer dan alleen een vakantieliefde. Het stel is echt gek op elkaar en wil samen verder.

Lees verder…

Sporadisch lees ik hier al eens een reactie vanwege een Belg die met zijn Thaise liefjein Spanje woont. Nu is mijn vraag of er specifieke voorwaarden zijn voor Spanje?

Lees verder…

Kan mijn echtgenote met het behaalde visum van een MVV procedure reizen naar andere Schengen landen?

Lees verder…

Al enige tijd praat ik met mijn Thaise vriendin uit Bangkok. Dit jaar wil ik bij haar op vakantie gaan voor een periode van 3 tot 4 weken. Na mijn verblijf wil ik haar meenemen naar Nederland voor een periode van maximaal 90 dagen. In deze periode wil ik haar naar Nederland halen via de België-route of Duitsland-route.

Lees verder…

Ik zit met een prangende vraag. Mijn vrouw zit in een procedure voor verkrijgen visum onbepaalde tijd. Haar visum bepaalde tijd verloopt 12-11-2016. De afhandeling van de aanvraag kan nog tot 28-12-2016 duren. Zij wil snel tijdelijk terug naar Thailand. Ze zal dan pas na 12-11-2016 weer terugkeren in Nederland.

Lees verder…

MVV-visum vraag: Vestigen in Portugal met mijn Thaise vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in TEV-procedure
Tags:
25 augustus 2016

Ik ben een man van 70 jaar en uitgeschreven uit Nederland. Ik wil terug naar EU ivm gezondheid en verzekering. Wil mij eventueel vestigen in Portugal. Mijn Thaise vriendin heeft van 2001 t/m 2013 in Nederland gewoond is daarna ivm familieomstandigheden teruggegaan en uitgeschreven. Zij had een verblijfsvergunning t/m 2015. Voldoet aan alle MVV eisen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website