Beste redactie,

Ik heb een vriendin die woont in Thailand. We kennen elkaar al 2 jaar, en in december 2017 ben ik bij haar geweest, en het klikte heel erg goed. Nu is ze dit jaar (2018) voor 3 maanden bij mij geweest, en we hebben heel veel gepraat, en willen verder met elkaar. Ik wil haar voorgoed naar Nederland halen.

Echter heb ik een vaste baan van 24 uur per week, aanvullend met een bijstandsuitkering. Kan ik haar naar NL halen? (ivm een aanvullende bijstandsuitkering).

Groet,

Rudy


Beste Rudy,

Helaas niet, indien er geen bijzondere omstandigheden zijn zoals blijvende arbeidsongeschiktheid zul je gewoon aan de eis van een ‘duurzaam en voldoende inkomen’ moeten voldoen. Beroep doen op publieke middelen (lees: de Bijstand) accepteert de IND onder normale omstandigheden niet.

Ik citeer van de IND website met eisen:

“Uw partner heeft voldoende inkomen. Dit inkomen is zelfstandig en duurzaam.
In de volgende situaties geldt deze voorwaarde niet:
– Uw partner heeft de AOW-leeftijd. Bereken of uw partner de AOW-leeftijd heeft bereikt.
– Uw partner is blijvend en volledig arbeidsongeschikt. Neem contact op met de IND voor meer informatie.
– Uw partner is blijvend niet in staat aan de plicht tot arbeidsinschakeling te voldoen. Neem contact op met de IND voor meer informatie.”

Bron: ind.nl/Paginas/Algemene-voorwaarden.aspx

En ja, uit eigen ervaring weet ik dat niet iedereen zo 1-2-3 aan de inkomenseis kan voldoen. Ik heb ook maanden gezocht naar een betere baan (met meer uren) om aan de eis van 100% minimumloon te kunnen voldoen. Gelukkig steunde mijn wijlen partner me daarin, bij een afwijzing zei ze ‘(dat) geeft niet schatje, สู้สู้ [sôe sôe]’ . Wat zoveel betekent als ‘Maakt niet uit, blijf vechten!’

Dus ik hoop dat het je zal lukken om aan de eisen te gaan voldoen. Mocht dat binnen enkele maanden niet lukken dan zal ze voorlopig op een visum kort verblijf moeten blijven komen. Maar wellicht kan je die tijd dan goed gebruiken om haar voldoende Nederlands voor het examen Inburgering Buitenland op de ambassade te laten leren. Voor meer informatie zie mijn dossiers voor het Schengenvisum (kort verblijf) als ook die voor immigratie (de TEV procedure) in het menu links hier op het blog.

Succes!

Groet,

Rob V.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website