Beste redactie,

Ik heb een vraag over de verblijfsvergunning voor 5 jaar die de IND uitgeeft na goedkeuring van de MVV aanvraag. Stel het volgende doet zich voor: de aanvraag MVV van mijn echtgenote is goedgekeurd en zij zou dus een verblijfsvergunning voor 5 jaar krijgen. Haar paspoort is echter nog maar 2 jaar geldig. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Mij staat namelijk bij dat in het verleden alleen een verblijfsvergunning werd verstrekt voor de duur van de geldigheid van het paspoort. Dat zou in dit geval dus 2 jaar zijn. Als dit nog steeds zo is, hoe gaat het dan verder na die 2 jaar?

Na vergeefs lang gezocht te hebben op het internet stel ik mijn vraag maar op het forum in de hoop wat duidelijkheid te krijgen over bovenstaande situatie.

Groet,

Martin


Beste Martin,

Na inreis op het MVV ligt na een week of 2 de VVR verblijfsvergunning klaar bij de IND. Deze is gewoon 5 jaar geldig en staat los van de geldigheid van het Thaise paspoort.

Waarschijnlijk ben je in verwarring met een regulier visum kort verblijf van 1 of meer binnenkomsten. Daar zal het visum de geldigheidsduur van het paspoort niet kunnen overtijgen.

Maar met een VVR speelt dat dus niet. Je moet uiteraard wel tegen de tijd dat het paspoort af gaat lopen tijdig een nieuw paspoort regelen. Dat kan in Thailand of via de ambassade in Nederland.

Succes met de migratie perikelen!

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website