Beste redactie,

Kan mijn echtgenote met het behaalde visum van een MVV procedure reizen naar andere Schengen landen?

Als wij bijvoorbeeld een weekje Zweden aan willen doen, is deze visum hier voor geschikt, of moet er specifiek een Multiple Entry visum hierbij worden aangevraagd?

Bij voorbaat veel dank voor uw hulp!

Hartelijke groeten,

Remco


Beste Remco,

Ik kan uit je vraag niet met zekerheid opmaken of jouw partner alleen nog het MVV (inreisvisum type D) heeft of dat ze al naar Nederland is gekomen en in bezit van een VVR verblijfsvergunning. Mensen verwarren die twee nog weleens met elkaar en praten over een MVV terwijl de partner al lang op een verblijfsvergunning in Nederland woont. Gelukkig is het anwoord hetzelfde: in beide gevallen kunnen jullie samen Zweden of elke andere Schengenlidstaat bezoeken voor een vakantie. In het “Immigratie Thaise partner” dossier breng ik dat ook aan de orde. Dit dossier kun je links in het menu onder ‘Dossiers’ vinden: https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Immigratie-Thaise-partner-naar-Nederland1.pdf

Als ze in het bezit is van een VVR verblijfsvergunning dan gaat deze informatie op:

Kunnen we op vakantie binnen Europa?

Binnen het Schengengebied reizen is geen probleem want dan vervangt een verblijfsvergunning het Schengenvisum. Uiteraard reist je partner dan met het Thaise paspoort en het VVR verblijfspasje. Ook kan je partner via deze Schengenlanden naar buiten de EU reizen of via deze landen het Schengengebied betreden.
Bron: pagina 12.

Hebben jullie pas onlangs de TEV procedure afgerond en moet zij nog naar Nederland komen met een MVV, dan gaat het volgende op:

Mag mijn partner met MVV via België of Duitsland komen?

Ja, alhoewel het MVV een visum type D is geeft het ook 3 maanden toegang tot het hele Schengengebied als ware het een VVR verblijfsvergunning. Je partner mag dus ook via een andere lidstaat binnen komen, dus indien de voorkeur uit gaat naar aankomst in België of Duitsland dan is dan prima. Uiteraard wacht je jouw partner wel op bij de luchthaven. Het MVV is zelfs een multiple entry visum, dus indien noodzakelijk zou je partner zelfs binnen de geldige termijn van het MVV op en neer terug naar Thailand kunnen. Twijfel je of de luchtvaartmaatschappij dit alles ook weet, neem dan van te voren contact met hen op.
Bron: pagina 10.

Nu zullen er weinig mensen zijn die met een MVV op vakantie gaan, om discussies met bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij te vermijden -welke ten onrechte de angst kan hebben dat jouw partner Zweden niet in komt- zou mijn advies zijn liefst op haar VVR pasje te reizen in combinatie met haar paspoort.

Alvast een fijne reis gewenst!

Met vriendelijke groet,

Rob V.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website