MVV-visum: Thaise vriendin met minderjarige zoon naar Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in TEV-procedure
Tags: ,
21 augustus 2016

Beste redactie,

Mijn Thaise vriendin is momenteel druk bezig met het leren voor het basisexamen inburgering buitenland om straks een MVV aan te kunnen vragen.

Nu zitten wij met de volgende vraag: Zij heeft een zoontje van 8 jaar die wij ook naar Nederland willen laten overkomen. Hij heeft aangegeven graag mee te willen met ons en in Nederland te willen wonen, ook zijn vader heeft hier geen problemen mee. Op dit moment verblijft haar zoontje nog bij haar ouders in Sisaket.

Nu begreep ik dat minderjarigen geen inburgeringsexamen hoeven te doen, en ze rechtstreeks naar de basisschool kunnen. Heeft iemand ervaring hiermee? Zou hij tegelijkertijd met mijn vriendin (zodra zij haar MVV heeft gekregen) kunnen overkomen naar Nederland?

Met vriendelijke groeten,

Max


Beste Max,

Het klopt dat een minderjarige geen inburgeringsexamen hoeft af te leggen. Als haar zoontje naar Nederland wil overkomen samen met haar dan zullen er twee procedures gestart moeten worden. Eén waarbij jij als referent voor jouw Thaise partner optreed en een tweede procedure waarin jouw partner als referent voor het kind optreed.

Uiteraard zal jouw vriendin ook de papieren rondom toestemming door van de vader en omtrent het gezag op het kind moeten regelen zodat er voor de Thaise en Nederlandse autoriteiten geen twijfel over kan bestaan dat het kind rechtmatig en met instemming van de vader het land zal verlaten (en er dus geen spraken is van ontvoering). Als jouw vrouw op het Thaise gemeentehuis haar aktes (ongehuwdheidsverklaring voor de TEV aanvraag, geboorteakte ook meteen maar regelen) kan ze meteen de papieren van haar kind (geboorteakte en toestemmingspapieren) regelen.

Inschrijven op de basisschool kan spoedig na aankomst in Nederland. lees voor enkele ervaringen bijvoorbeeld: www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-vrouw-en-stiefkind-afwachting-van-mvv-tev-procedure/

Succes!

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website