Schengenvisum vraag: Kan mijn Thaise partner naar de USA vliegen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags:
11 februari 2019

Mijn Thaise partner is al 3 maanden in Nederland met een 5 jaar visum/IND verblijfsvergunning. In mei van dit jaar gaat haar dochter die in de USA woont, trouwen. Mijn partner heeft een geldig Thais paspoort en ook een nog steeds geldig visum voor de USA. Kan zij in Nederland een retour vliegticket voor de USA kopen. Of zijn er speciale regels van toepassing?

Lees verder…

Ik wil een afspraak maken bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok voor de aanvraag van een Schengenvisum Kort Verblijf. Ik lees dat de aanvraag maximaal 90 dagen voor aankomst in de EU kan worden aangevraagd. Wij landen op Schiphol op 4 mei.

Lees verder…

Sinds twee jaar heb ik een Laotiaanse vriendin. We hadden het plan dat ze hier voor 6 weken naar Nederland zou komen en hebben een Schengenvisum aangevraagd in Vientiane. Helaas kregen we vandaag te horen dat het visum is afgewezen. Als reden kreeg ze te horen dat ze niet over voldoende financiële middelen beschikte.

Lees verder…

Op Thailandblog duiken regelmatig vragen op over Schengenvisums. In dit Schengenvisum dossier worden te belangrijkste aandachtspunten en vragen behandeld. Een goede en tijdige voorbereiding erg belangrijk is voor een voorspoedig verloop van de visumaanvraag.

Lees verder…

De IND heeft op haar website bekend gemaakt dat met ingang van 1 januari 2019 een aantal leges met 1,7 % worden verhoogd. Daarnaast wordt een aantal leges verlaagd. De verlaagde leges zijn gerelateerd aan EU richtlijnen. Voor een Visum Kort Verblijf oftewel een Schengenvisum zijn de kosten gelijk gebleven.

Lees verder…

Het visum is geweigerd, om de volgende reden: Het doel en de omstandigheden van het voorgenomen verblijf zijn onvoldoende aangetoond. Heb de brief gisteren gekregen. Wat kan ik nog doen, om alsnog een visum te krijgen? Misschien naar de ambassade gaan, zonder afspraak?

Lees verder…

Ik heb online een Thais meisje ontmoet, en ben na enkele maanden contact in Thailand op vakantie geweest om haar te ontmoeten. Dit is goed verlopen. Nu willen we samen 3 maanden in Nederland doorbrengen a.d.h.v. een toeristenvisum (Schengenvisum). Ze heeft op dit moment vrijwel geen geld (enkel voor dag tot dag eten) en geen baan. Ze geeft aan dat dit een probleem is, omdat bij de visumaanvraag de Thaise overheid zal denken dat ze gaat vluchten om elders haar geluk te zoeken. Als ze echter zo’n 2.000 euro (in Baht) op haar rekening heeft staan en dit aan kan tonen, zal de Thaise overheid weten dat ze iets heeft om naar terug te komen, en sneller een visum verstrekken.

Lees verder…

Elk voorjaar publiceert EU Home Affairs, de afdeling Binnenlandse Zaken van de Europese Commissie, de laatste cijfers rondom Schengenvisums. In dit stuk neem ik de aanvraag van Schengenvisums in Thailand onder de loep en probeer ik de statistiek rondom de afgifte van visums inzichtelijk te maken om te zien of er opvallende cijfers of trends waarneembaar zijn.

Lees verder…

De aantrekkingskracht van Nederland voor toeristen en zakenreizigers uit het buitenland groeit. Het aantal door Nederland verstrekte visa voor kort verblijf is in de periode 2011-2017 fors gestegen met ruim 45 procent naar 621.000 per jaar.

Lees verder…

In Thailand heb ik een Thaise schone leren kennen en ik ben nu haar visum in orde aan het maken. Ze mag maximaal drie maanden in NL blijven, maar als zij naar het buitenland gaat (bijv. Engeland) voordat haar visum verloopt mag ze dan weer naar NL voor drie maanden? Wat is de beste reden voor uitnodiging?

Lees verder…

Ik heb een vraag over het multiple entry Schengen visa C van een Thaise collega in combinatie met een nieuw paspoort en een nieuw visum (multiple entry).

Lees verder…

De Raad voor Rechtsbijstand heeft besloten om geen toevoeging meer te verlenen voor bezwaar- en beroepszaken die betrekking hebben op visum kort verblijf.

Lees verder…

Schengenvisum: Mag mijn vriendin twee weken langer blijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags:
27 april 2018

Ik heb een vraag over het Schengenvisum van mijn partner. Ze is in Nederland voor de periode 28 maart tot 28 april. Haar visum geeft aan dat dit geldig is van 28 april tot 15 mei. Wij zouden haar verblijf aan willen passen tot 12 mei. Is dat toegestaan, zonder dat dit consequenties zou hebben op volgende visum aanvragen?

Lees verder…

Voor mijn vriendin hebben wij voor de tweede keer een Schengenvisum aangevraagd en deze is goedgekeurd. Nu is het zo dat haar visum geldig is vanaf 27-5-2018 t/m 10-8-2018 de duur van het verblijf is 60 dagen. We gaan naar Nederland van 30 mei t/m 30 juni. Nu is mijn vraag: kan ze met dit visum eind juli/begin augustus nog een keer gaan? Het type visum is C en het aantal binnenkomsten MULT.

Lees verder…

Helaas heeft de familie er toen alsnog vanaf gezien om naar Nederland te verhuizen. Inmiddels zou mijn schoonzus (voor een jaar) alleen naar Nederland willen komen om in ons bedrijf te komen werken. Wij hebben zowel een fulltime baan als huisvesting voor haar, ze zal dus geen beroep doen op een uitkering.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website