Momenteel ben ik nog in België en in het bezit van een jaarvisum Non-Immigrant visum, aflopend 21 oktober en beschreven in Phetchabun, maar ben financieel niet meer in de mogelijkheid om 800.000 Baht op mijn rekening te voldoen. Ik ben nog wel in het bezit van een re-entry en deze zou ik willen gebruiken om Thailand terug binnen te komen vandaar mijn vraag.

Lees verder…

Ik zag deze week een interessante video op YouTube. Nu is dat wel betrokken op degenen die door hun ambassade geen ondersteuningsbrief krijgen, maar via hun bank moeten aantonen dat ze iedere maand 65.000 Baht binnen krijgen. Hij vertelt het volgende: hij heeft slechts 45.000 Baht inkomen. Toch stuurt hij iedere maand 65.000 Baht naar zijn rekening in Thailand. De 20.000 Baht verschil stuurt hij dan weer meteen terug naar zijn rekening in Groot Brittanië en laat het weer bij de volgende betaling mee naar Thailand komen. Dit is volgens hem volkomen legaal.

Lees verder…

Ik zit met een vervelende vraag ivm 800.000 baht die gestort moeten worden, en 65.000 baht inkomsten die bewezen moeten worden. Mijn vraag is, zijn dat dezelfde regels als je een dochter hebt met een Thaise nationaliteit, en gehuwd met een Thaise?

Lees verder…

Ik wil mijn Thaise vriendin voor 90 dagen naar Nederland laten komen maar weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken? Ik voldoe niet aan de inkomenseis aangezien ik een zwaar ongeval heb gehad en daardoor ben afgekeurd. Eigenlijk zit ik een beetje met mijn handen in het haar hoe dit nu te moeten aan pakken? Zou er hier iemand bereidwillig zijn om mij daar mee te willen helpen?

Lees verder…

Ik weet dat ik voor het Schengenvisum een vaste baan moest hebben. Dit zal voor de MVV niet anders zijn. Maar als zij haar MVV heeft gekregen, en ze mag hier dus voor 5 jaar blijven (rekening houdend met haar verdere inburgering) moet ik dan al die tijd aan deze eisen blijven voldoen? Ik wil namelijk voor mezelf beginnen. En heb dan dus geen vast inkomen meer. In ieder geval geen vast contract bij een werkgever. Zou dit een probleem kunnen zijn/worden?

Lees verder…

Ik arriveerde in Thailand na mij in Nederland te hebben uitgeschreven, op 10 oktober 2016 met een Non Immigrant ‘o’multiple entrance visum omdat ik 3 kinderen in Thailand heb. Ik ben in 2001 in Thailand van hun moeder gescheiden. Mijn jongste dochter werd op 12 oktober 2016 20 jaar oud en kan ik dus niet meer op grond van ‘familie bezoek’ of zorg / onderhouden van de kinderen voor hetzelfde visum in aanmerking komen.

Lees verder…

Lezersvraag: Visum vervalt en geen 800.000 baht op mijn bankrekening

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 februari 2017

Mijn NON-IMM re-entry permit vervalt 24 februari, over een paar dagen dus. In de tussentijd is er mij van alles wijsgemaakt over het verkrijgen van een nieuw visum. Ik heb geen 800.000 Baht meer op mijn bankrekening, dus zegt men nu dat ik 65.000 baht per maand aan inkomsten moet hebben.

Lees verder…

Hoe kan het nu, dat wij in de jaren 2013, 2014 en 2015 voor ons beiden een visum-verlenging hebben kunnen krijgen, op basis van een uittreksel uit het huwelijksregister (en de daarop gebaseerde verklaring van de Ambassade) en slechts 1 inkomensverklaring?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website