Beste Rob/Redactie,

Ik heb onlangs een behoorlijke schenking gekregen van mijn ouders. Door deze schenking ben ik gestopt met werken en heb dus ook geen maandelijkse inkomen meer.

Ik ben onlangs voor de wet in Thailand getrouwd met mijn huidige vrouw. Nu wil ik mijn vrouw voor 3 maanden naar Nederland laten komen om kennis te laten maken met mijn al op leeftijd zijnde (hij 92 en zij 86) ouders.

Mijn vraag is of ik in mijn huidige situatie dus zonder werk en maandelijks inkomen maar wel met het aantoonbaar bedrag van de schenking garant voor haar kan staan? Dat zou mooi zijn als ik EN garant voor haar kan staan EN de logiesverstrekking kan doen bij de aanvraag van het visum voor haar.

Ik zie graag uw reacties tegemoet en eventuele suggestie zijn ook welkom 👍

Alvast bedankt.

Groet,

Frans


Beste Frans,

Om garant te staan dien je een “duurzaam en voldoende” inkomen te hebben gelijk aan een voltijd minimumloon. Dat inkomen mag uit loon, huur, rente enzovoort zijn. Dus alleen wanneer jij dankzij de schenking een vermogen hebt waarop je dusdanig veel rente ontvangt dat je aan de eis voldoet, kun je op deze manier garantstaan.

Ik neem aan dat dit niet het geval is. Je kunt dan wel logies bieden maar het garantdeel van het formulier ‘logies en/of garantstelling’ dus niet gebruiken. Je andere opties zijn om jouw partner zelf voldoende middelen aan te laten tonen (55 euro per verblijfsdag). Uiteraard kun je de bankrekening van je partner aanvullen, maar dat geld moet wel echt van haar zijn. Bij vreemde transacties die er de indruk geven dat het geld niet van haar maar te leen is, wijst men het visum af.

Kan jouw partner niet voor zichzelf voldoende geld aantonen, dan kan iemand anders in Nederland ook garant staan. Een vriend, familielid, buurman of wie dan ook. Dan vul jij een logies-garant formulier in waarbij je alleen onderdak geeft en die andere persoon vult een eigen formulier in en geeft aan alleen garant te staan.

Voor details, zie het downloadbare PDF Schengendossier hier op het blog in het menu links.

Succes en vriendelijke groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website