Floating Market Damnoen Saduak (topten22photo / Shutterstock.com)

De drijvende markt in Damnoen Saduak staat garant voor schilderachtige plaatjes. Ga vroeg in de ochtend als er nog geen toeristen zijn, want dan is het op z’n mooist en heb je het gevoel dat alles wat er gebeurt authentiek is.

Vanaf de bruggen zie je dan de marktlui die in hun met groente, fruit, vis, kleding of huisraad beladen bootjes onder je door varen, je met hun liefste glimlach proberen te verlokken tot een tochtje temidden van deze kleurige wirwar of een smakelijk hapje aanbieden dat ze op de voorplecht van hun boot hebben bereid.

De meeste hotels en boekingskantoortjes in Bangkok kunnen een excursie naar de Floating Market voor je regelen. De bussen hebben een Engelstalige gids en stoppen meestal wel even onderweg, zodat je de kans krijgt om wat geld uit te geven bij de kraampjes langs de weg. Als je bij de markt bent aangekomen brengen de typische Aziatische boten je door het labyrint van kanalen naar de ‘Talat khlong’ (wat letterlijk vertaald ‘markt gracht’ betekent). De reisgezelschappen arriveren meestal gelijktijdig, wat wel wat afbreuk kan doen aan de ervaring. Toch blijft het grappig om de verplicht lachende, zwaaiende kinderen en dorpelingen te passeren, voordat je de eigenlijke markt bereikt.

De drijvende markt in Damnoen Saduak (puwanai / Shutterstock.com)

Op de markt krijg je de gelegenheid om fruit, Thaise lekkernijen, handwerk en souvenirs te kopen, terwijl de handelaren met je mee peddelen. Houd je handen en armen altijd binnen de boot. De grachten zijn smal en de boten varen dicht langs elkaar, waardoor ze regelmatig tegen de kant aan stoten. Er zijn wandelpaden en bruggen die uitzicht bieden op de hele markt en er zijn, net als overal in Thailand, genoeg plaatsen om wat te eten te kopen. De markt begint om 6.00 uur in de ochtend en gaat door tot ongeveer 22.00 uur in de avond. De meeste reisgezelschappen komen ongeveer om 9.00 uur in de ochtend aan. Op de terugweg naar Bangkok doen de meeste tourbussen nog twee plekken aan, de stad Nakhon Pathom en het Rose Garden Country Resort, die beide wel leuk zijn om te bezichtigen.

Het is ook mogelijk om de markt op eigen houtje te bezoeken. Hiervoor dien je vooraf wel het een en ander te plannen. De vroegste bus vertrekt om 6.00 uur in de ochtend vanaf de Southern Bus Terminal in Bangkok. In ongeveer 2,5 uur reis je naar Damnoen Saduak en je bent er dus ruim voordat de reisgezelschappen aankomen. Als je de markt al om 6.00 uur ’s ochtends wilt bezoeken, lang voordat het druk wordt, dan zit er niets anders op dan te overnachten in Damnoen Saduak.

Video Floating Market Damnoen Saduak

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website