Lezersvraag: Visum vervalt en geen 800.000 baht op mijn bankrekening

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 februari 2017

Beste lezers,

Mijn NON-IMM re-entry permit vervalt 24 februari, over een paar dagen dus. In de tussentijd is er mij van alles wijsgemaakt over het verkrijgen van een nieuw visum. Ik heb geen 800.000 Baht meer op mijn bankrekening, dus zegt men nu dat ik 65.000 baht per maand aan inkomsten moet hebben.

Nu dat heb ik nu met de lage bahtkoers van 36,49 dus niet, ik heb € 1517,00 per maand. Niet toereikend dus. Ik zelf had eerder gelezen dat je minimaal een inkomen moest hebben van € 1250,00 dus ik was van mening dat ik makkelijk een visum kon verkrijgen

Mijn vraag is, zijn er nog suggesties of moet ik gewoon as vrijdag naar nederland en afwachten tot de baht meer waard word 43 baht, voordat ik in nederland weer een nieuw visa aankan vragen.

Groet,

Willem

31 reacties op “Lezersvraag: Visum vervalt en geen 800.000 baht op mijn bankrekening”

 1. Rob Huai Rat zegt op

  Nee Willem je hoeft niet terug naar Nederland. Een combinatie van inkomen en bankrekening is ook mogelijk. Als het samen maar genoeg is, Dus geen paniek.

 2. Rene zegt op

  Als je kunt aantonen dat je een inkomen hebt van 1500 per maand (dat is 1500 x 12 x 0,36) = 648.000 per jaar, dan hoef je nog maar 152.000 baht op je rekening te hebben.
  Je kan bij de ambassade / consulaat een inkomensverklaring laten opmaken, kost 1.200 baht of zo.
  Doe ik elk jaar, ik heb alleen AOW.

 3. JCM zegt op

  Als je 55 + bent, kun je hier in Pattaya een visum voor een jaar kopen bij de diversen bureaus. Ee reterment visa kosten lopen erg uit een kosten recent 15.000 tot 22.000 Bath plus evt re-entry kosten 2.000. Dit is voor verblijf buiten Thailand. Tijdens het jaar elke 90 dagen naar de Immigration voor verlenging dit is gratis en quick line.Let op je non imm grant O moet nog wel geldig zijn. SUC 6

  • rene23 zegt op

   Hoi JCM, weet je een website waar dat jaarvisum te regelen is ?
   Groet, Rene

   • JCM zegt op

    Neen helaas niet, maar je moet persoonlijk langs gaan, het is boter bij de vis, je nodig Thaibank boekje, pasfoto. Ik weet wel de bureaus te vinden

   • Bertus zegt op

    @rene23, http://www.speedy-visa.com + http://www.thaivisa-express.com 2 van de vele.

 4. erik zegt op

  Je komt wel laat met deze vraag. Vrijdag vervalt jouw visum al.

  Dus morgen-donderdag naar de ambassade, neem jouw inkomenspapieren voor de zekerheid maar mee, en dan hoop ik voor je dat je niet onder een Immigration valt die dat papier gelegaliseerd wil hebben op Chaeng Wattana want dat red je niet op een dag.

  Inkomen plus geld in de bank (drie maanden tenminste) 8 ton baht.

  Succes.

 5. Daniel Vl zegt op

  Houd er rekening mee dat het bedrag normaal 3 maand op de rekening moet staan. Als er niet voldoende op staat wat er drie maanden geleden nog opstond en ook het laagste peil van de rekening.
  Ik heb een rekening waar ik niet aan raak enkel de intrest wordt er afgehaald. De vereiste 800000 blijft er op. Dit leide tot de vraag waar ik van leefde; Mijn pensioen blijft in Belgie en wordt aangesproken als ik het echt nodig heb.
  De oplossing staat hierboven. Mogelijks een betere oplossing mogelijk als het bericht meer dan 3 maand geleden was gepost. Nu is het dringend en de tijd tekort.
  Ik hoop voor U dat U niet teruggestuurd wordt. weer exrta kosten
  Nu met de lage bahtkoers van 36,49 of de slechte euro koers???

  • Jos zegt op

   Klopt niet. Een vriend van mij uit Udon Thani zat in dezelfde situatie. Vrienden van hem hebben hem 1 week voordat het visum zou vervallen 250.000 baht geleend en 1 week later weer teruggekregen.

   • janbeute zegt op

    Beste Jos het hierboven geschreven verhaal van Daniel , klopt echter wel .
    Je moet de 800000 bath minimaal 3 maanden op een Thaise bankrekening hebben staan .
    Bij een combinatie met inkomen en spaargelden , moeten deze spaargelden ook 3 maanden aanwezig zijn op je Thaise boekje .

    Jan Beute .

    • Bertus zegt op

     @janbeute, wat Jos zegt kan inderdaad als je een visa agent in de hand neemt die, uh, daarvoor zorgt om het netjes te zeggen. Geen cent op de bank? Geen probleem. In pattaya bevinden er zich meerdere agents met websites en het hele. Nogal prijzig.

 6. martin joosten zegt op

  Willem. Op de inkomstenverklaring die je kunt legaliseren op de nederlandse ambassade kun je nog steeds elk bedrag invullen omdat je nog geen inkomsten bewijzen hoeft te tonen tot minstens half april 2017.

 7. Kees 2 zegt op

  Je kunt toch een nieuw Non-Immigr jaarvisum in Maleisie of Laos halen? Of kan dat niet meer? Dan hoef je niet te voldoen aan strenge inkomenseisen.

  1250 euro per maand is dan voldoende.
  http://www.thaiconsulate-amsterdam.org/test/page12/page12.html

  DIe 800.000 (of combinatie van inkomen en spaargeld) geldt als je in Thailand blijft en het Non.immg visum omzet in een retirement visum.

 8. Roel zegt op

  Je kan tot 1 april nog inkomensverklaring afhalen bij de ambassade, mag je zelf je inkomen invullen hahaha altijd genoeg inkomen dus. Je krijgt dan stempel van ambassade en vraagt visa aan, geen probleem.

  Maar wel een beetje laat he om dat nu nog te moeten regelen terwijl je wel het e.e.a. weet. Mijn visa liep de 23e af en inmiddels vandaag weer paspoort opgehaald met nieuwe visa.

 9. Frenk zegt op

  Dat je voor een euro 43 baht krijgt kan je lang wachten gaat niet meer gebeuren.
  je moet wel genoeg geld hebben in combi van bankrek. en een maandelijks inkomen

 10. Freddy zegt op

  Ga naar het bureau Cambodia Visa in soi Bukau naast massage salon en vraag het daar. Daar word uw probleem waarschijnlijk opgelost.

  • chris zegt op

   Freddy waar ongeveer ? in het midden,aan kant pattaya klang of aan de kant van pattaya thai

 11. Eddy zegt op

  Je kan altijd een valse inkomstenverklaring afleggen op de ambassade.

  Maar ik hoop dat de Nederlandse ambassade dit forum niet meer volgt.

  Alle adviezen om een valse inkomsten verklaring af te leggen stellen de “open brief” van enkele weken geleden over het bewijzen van de inkomsten op de ambassade in een ander daglicht.

  Blijkbaar is er een “grote” groep van Nederlanders dewelke valse inkomsten verklaringen afleggen, en is de reactie van Nederlandse Buitenlandse Zaken en Thailand hierop begrijpbaar.

  Alle argumenten aangehaald in de open brief zijn dan meer kwasi argumenten om toch maar geen bewijzen te moeten neerleggen over de inkomsten.

  • janbeute zegt op

   Dat van die inkomsten verklaring vervalsen .
   Ze zijn hier bij de Thaise immigratie niet achterlijk .
   En kunnen vragen naar een bewijs van inkomsten van een pensioenfonds oid .

   Jan Beute .

   • Eddy zegt op

    De Thaise immigratie zal dat niet vragen.

    Momenteel is het nog een verklaring dewelke je kan afleggen op de Nederlands ambassade zonder enige controle door de ambassade.

    De Thaise immigratie stelde wel vast dat er veel valse verklaring waren. Het begon op te vallen toen mensen dewelke blijkbaar voldoende inkomen hadden via de inkomsten verklaring, geen afbetalings plan van een lokaal hospitaal konden afbetalen wegens te weinig inkomen.

    Daarop zijn er reacties gekomen van Thailand en Nederland Buitenlandse zaken, dewelke de NL ambassade willen verplichten eerst een controle uit te voeren voordat een inkomsten verklaring wordt afgeleverd.

    Hierop is dan extreem negatief gereageerd door de Nederlandse gemeenschap in Thailand, wat zelf via dit blog een open brief aan de Nederlandse instanties opleverde.

    Die open brief werd positief onthaald, en het invoeren van de controles door de ambassade is uitgesteld tot april 2017.

    PS : De Belgen kunnen dit op de Belgische ambassade.

 12. eugeen zegt op

  “”Als je 55 + bent, kun je hier in Pattaya een visum voor een jaar kopen bij de diversen bureaus. Een reterment visa kosten lopen erg uit een kosten recent 15.000 tot 22.000 Bath””
  Pas op met het geven van dergelijke info. Die praktijk is illegaal!!!

  • Cornelis zegt op

   Zeg maar gerust ‘hoogst illegaal’……… .

  • Bertus zegt op

   @eugeen+janbeute. Valt wel mee. Heb je geen cent te makken is dit een uitkomst. Je moet zelf bij de Immigration komen, waar de Visa-agent je opwacht en die overhandig je het geld. Dit gebeurt open en bloot, ook het natellen, en je krijgt een kwitantie, met het bedrag erop, wat je hem/haar betaald hebt.Ook moet je een bankrekening hebben, zorgt de visa-agent voor, waar je zelf maandelijks wat geld opzet, zoiets van Bht 25000 of 30000-. en er dan wekelijks wat afhaalt. Dit om te bewijzen dat je niet werkt. Het is moeilijk als je 50 of 60 jaar oud bent want dan kun je nog steeds werken. Maar ben je een ouwe gabber wordt er niks gevraagd. Je geeft het geld en je paspoort en gaat naar huis. Je wordt gebeld als het klaar is. Fluitje van een cent.

   • janbeute zegt op

    Beste Bertus ook voor een retirement extension moet je zo wie zo altijd inpersoon aanwezig zijn bij je verlenging of aanvraag .
    Met of zonder hulp van een visaagent .
    Soms wordt er een uitzondering gemaakt bij ziekenhuis verblijf oid .

    Jan Beute .

 13. Philippe zegt op

  Even gaan horen bij cambodia travel op soi buokhao, zij regelen alles voor u, ook is het zo dat uw inkomen cumuleerbaar is met het bedrag op uw thaise rekening dus bijvoorbeeld 600000 baht inkomsten per jaar en 200000 op een thaise rekening is voldoende om uw visum te krijgen.

 14. toon zegt op

  je kan ook ander visums daar verblijven en keertje borderrun doen is ook leuk.
  geld ergens anders uitgeven, thailand is sowieso te duur geworden
  kijk eens om je heen
  succes

 15. Jan S zegt op

  Afhankelijk van je woonplaats even naar de Nederlandse ambassade in Bangkok gaan of en dat heeft zeer zeker mijn voorkeur naar de Oostenrijkse in Pattaya.

 16. Ardie zegt op

  In pattaya, soi 5 , immigratie, eerste verdieping verkopen ze een jaarvisum voor 20.000 bath, ern koopje als je de 800.000 niet hebt op je bankrekening.

  • David H. zegt op

   Niet netjes .!!..iemand die blijkbaar alles gelooft wat op een barstool verteld wordt zulke grove leugen influisteren ….. iemand die dit op zulke wijze zou voorstellen aan deze immigratie officers zou wel eens een aantal verkeerde kunnen treffen , met zware gevplgen voor hem ….FOEI ….

   • Bertus zegt op

    @David, geen leugens. Dit is al vele jaren zo. Wordt niet eens stiekem gedaan maar open en bloot. De meeste long stayers weten daarvan en er zijn er velen die er dankbaar gebruik van maken. 3 werf hoera.

 17. lung addie zegt op

  Prachtige raadgevingen worden hier gegeven. De ene nog meer illegaal dan de andere.

  Een vals inkomstenbewijs invullen. Deze verklaring is een “verklaring op eer” waarvan, tot heden, enkel de handtekening eronder gewettigd werd. Blijkbaar is deze “eer” bij sommige “raadgevers” ver te zoeken. Dat zijn dan wel diegenen die op hun achterste poten zijn gaan staan toen er controle van de aangifte aangekondigd werd. Laat de mensen welke het goed menen maar open brieven brieven schrijven, als deze raadgevingen gelezen worden, en dat worden ze, zal er zeker tegemoet gekomen worden aan de grieven en voorstellen in de open brieven.

  Een visum kopen. Volgende week kunnen deze “raadgevers” een artikel schrijven waarin ze corruptie en wanpraktijken bij het bekomen van een visum aanklagen. Dat de mensen, welke op eerlijke manier voldoen aan de visumeisen, het steeds moeilijker en moeilijker krijgen, dat kan deze “raadgevers” gewoon worst wezen, doch ik zeg: met dank aan hen!

  Drie dagen voor het feit zich voordoet, zoals in dit geval, aan de alarmbel trekken … deze man zal waarschijnlijk andere prioriteiten gehad hebben dan er voor te zorgen dat zijn verblijf hier op een eenvoudige en wettige manier kan verlengd worden. Had een jaar tijd om er over na te denken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website