Een populair Thais dessert of een zoet tussendoortje is ‘Mango & Sticky Rice’ oftewel mango met kleefrijst. Hoewel dit gerecht nogal simpel te maken lijkt, is het dat niet. Vooral het maken van kleefrijst is vrij veel werk.

De eerste stap is het maken van de traditionele Thaise sticky rice (kleefrijst). Je moet de rijst minimaal 6 uur tot 8 uur laten weken in water. Daarna stoom je de rijst ongeveer 30 minuten in een bamboe stoommandje of een rijstkoker. De rijst is pas goed als deze plakkerig aanvoelt en een heldere kleur heeft.

Stap twee: Verhit de kokosroom in een pannetje op een laag vuur, voeg de suiker en het zout toe en roer het geheel goed door. Houd het vuur laag anders verbrand je het gerecht. Voeg de rijst toe, roer door en laat dit 5-10 minuten staan op een laag vuur.

Als de rijst de kokosroom heeft opgenomen is het gerecht klaar. Maak van de kleefrijst een mooi bolletjes en garneer het met wat kokosroom op een groot bord. Leg de stukjes mango in een figuur op hetzelfde bord. En smullen maar!

Ingrediënten voor twee personen:

  • 200 gram gekookte kleefrijst
  • 240 ml kokosroom (geen kokosmelk)
  • 5 eetlepels suiker
  • optioneel: 1 eetlepel palmsuiker of bruine suiker
  • snufje zout
  • rijpe mango in plakjes

Video: Mango met kleefrijst

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website