Melding: Sjaak S

Betreft: Immigration – Income

Ik zag deze week een interessante video op YouTube: www.youtube.com/ Nu is dat wel betrokken op degenen die door hun ambassade geen ondersteuningsbrief krijgen, maar via hun bank moeten aantonen dat ze iedere maand 65.000 Baht binnen krijgen.

Hij vertelt het volgende: hij heeft slechts 45.000 Baht inkomen. Toch stuurt hij iedere maand 65.000 Baht naar zijn rekening in Thailand. De 20.000 Baht verschil stuurt hij dan weer meteen terug naar zijn rekening in Groot Brittanië en laat het weer bij de volgende betaling mee naar Thailand komen. Dit is volgens hem volkomen legaal.

Natuurlijk zijn hier extra kosten aan verbonden. Ik weet ook niet hoeveel, maar dat zullen de experts onder ons wel weten. Ik heb een paar maanden geleden een snelle transactie moeten doen en kon het geld binnen drie uur op mijn rekening in Duitsland krijgen, omdat ik ook Bitcoin kan kopen en verkopen. Dat waren 600 Euro, dus iets meer dan zijn 20.000 Baht en het kostte me slechts 6 Euro (mede door het koersverschil).

Nu weet ik niet of wij als Nederlanders dat ook kunnen doen, maar het zou wel een oplossing kunnen zijn voor al diegenen die niet genoeg inkomen hebben. Je hoeft dan geen 800.000 Baht hier op een bank moeten laten staan.

Ik vond deze simpele oplossing geniaal en wilde deze hier met jullie delen. Of wij er iets aan hebben… weet ik niet, maar Engelsen, Amerikanen en Australiërs wel, want die krijgen geen affidavit meer van hun ambassades.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de melding.

– We hebben begin april al een gelijkaardige inzending geplaatst. (Zie link onderaan)

Zoals ik toen ook al zei “– In mijn artikel over het verlengen van het visum staat over de stortingsmethode “Deze vierde manier is pas recent (2019) ingevoerd om tegemoet te komen aan aanvragers van wie de ambassade geen ““Income Affidavit” meer willen uitgeven. Het is dan ook best mogelijk dat immigratiekantoren deze methode enkel toelaten voor aanvragers van die landen. Gezien Nederland werkt met de “Visumondersteuningsbrief” en België met het “Income Affidavit” bestaat dan ook de mogelijkheid dat u, als Nederlander of Belg, niet in aanmerking komt voor deze methode. Dit zijn dan lokale beslissing van uw immigratiekantoor”.

– Hou er rekening mee dat men altijd “Evidence showing income” kan vragen, zoals het in de nieuwe regels staat bij maandelijkse stortingen. Een bewijs van inkomen, m.a.w. waar dat geld vandaan komt.

Staat los van een visumondersteuningsbrief of Income Affidavit dat de ambassade aflevert.

TB Immigration Info brief 027/19 – Er leiden meer wegen naar Rome

TB Immigration Info brief 027/19 – Er leiden meer wegen naar Rome

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

8 reacties op “TB Immigration Info brief 062/19 – Immigration – Voldoen aan het inkomen”

 1. ruud zegt op

  Geniaal is wel wat overdreven.

  Verder is de oplossing misschien wel naar de letter van de wet, maar niet naar de geest van de wet.

  De immigratie is voor zover mij bekend, ook niet verplicht iemand een jaarverlenging te geven, ook niet al voldoet die aan alle voorwaarden.

  Er bestaat dus altijd het risico, dat dat mooie plan de mist ingaat, als de immigratie erachter komt.

  Die Engelsman zou er waarschijnlijk verstandig aan doen, spaargeld in Thailand op te bouwen, zodat hij echt aan de regels gaat voldoen.

  • Sjaak S zegt op

   Met 45000 Baht inkomsten zal hij niet veel kunnen overhouden om eventjes 800.000 Baht bij elkaar te sparen, tenzij hij een partner heeft die dat kan doen. Als hij 200 Euro zou kunnen sparen, duurt het 10 jaar voordat hij dat geld bij elkaar heeft, mits de Euro niet verder daalt of de baht stijgt. Hij zou dan 10 jaar lang van minder dan 30.000 baht moeten leven. Het is te doen, maar dan heb je weinig ruimte voor iets extra’s. Per slot zijn er iedere maand wel eens kosten die je budget te boven kunnen gaan.

   • ruud zegt op

    Hij hoeft geen 800.000 Baht bij elkaar te sparen als hij de combomethode gebruikt,
    Alleen het bedrag om dat tekort van 20.000 Baht per maand te dekken.

    Het is maar waar je voor kiest, zekerheid of luxe.

    • RonnyLatYa zegt op

     Hij is Engelsman en dus kan hij de combinatie niet gebruiken omdat zijn ambassade geen bewijs van inkomsten aflevert voor het gedeelte inkomsten. Dat is een voorwaarden voor de combinatiemethode.

     Hij heeft dus enkel de keus tussen een bankbedrag of maandelijkse stortingen.
     Bij een bankbedrag moet dit minstens 800 000 Baht zijn en bij stortingen minstens 65 000 Baht.

     Zijn enige mogelijkheid om toch de combinatie te kunnen gebruiken, is proberen een consulaat te vinden zoals in Pattaya de Oostenrijkse consul. Maar ik weet niet of die paspoorthouders van UK, US of Australia aanvaard, gezien ook hun ambassade geen bewijs van inkomsten wil uitgeven

     • ruud zegt op

      Mogelijk, dat ik het verkeerd heb begrepen, maar ik dacht, dat als je geld uit het buitenland op je Thaise rekening stort, dat de herkomst van het geld niet belangrijk is.
      Die inkomensverklaring is belangrijk, in het geval je dat geld NIET naar Thailand overmaakt.
      Dan wil Thailand wel graag zeker weten, dat je geen armoedzaaier bent.

      Maar zo heb ik het begrepen, misschien heb ik het mis.

      • RonnyLatYa zegt op

       Wanneer je een inkomen voor “Retirement” gaat gebruiken geldt dat, zowel bij stortingen als bij een inkomstenverklaring, het moet gaan om “Evidence showing income such as pension or interest received or dividend received”.

       Tenminste zo staat het in de regels.
       Of men bij stortingen daar een een bewijs zal van gaan vragen is natuurlijk maar de vraag. Meestal zal een bankbewijs, dat bewijst dat het geld uit het buitenland komt, wel volstaan. Maar de mogelijk is open dat men dat bewijs kan vragen.

       Maar goed, uiteindelijk is het allemaal maar wat je immigratiekantoor wil aanvaarden.
       Er zijn er zelfs die een inkomstenverklaring en maandelijkse stortingen willen zien.
       Zo verliest de inkomstenverklaring zijn nut natuurlijk.
       En zo zijn er ook die geen stortingen aanvaarden, indien je ambassade een inkomstenverklaring aflevert.
       En zo zullen er ook wel zijn die de combinatiemethode aanvaarden met stortingen en bankbedrag…
       Maar die willekeur in het toepassen van de regels zal iedereen al wel kennen vermoed ik.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste sjaak S,

  Misschien is dit wel het probleem.
  Het kan zo maar zijn dat Thailand ook het inkomen van 65.000 Bath gaat controleren.
  Dit is nu al gaande met het nieuwe 800.000 Bath reglement.

  Ik hoop voor de mensen die bijna niet aan de combo kunnen voldoen dat er inderdaad
  nog hier en daar wat te regelen valt.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 3. khun zegt op

  In voorbereiding op mijn jaarlijkse verlenging in october heb ik bij de immigratie Tha Yang (Petchaburi) navraag gedaan wat de regels zijn. ik toonde hen een transactie lijst met de maandelijkse storting van 70.000 baht maar die accepteren ze niet omdat de nederlandse ambasade een inkomens ondersteuning brief afgeeft. Indien ze dit niet zouden doen dan worden die transacties wel ondersteund. Dan heb ik gevraagd of mijn vrouw ook mee kon verlenging op basis van een internationaal huwelijkscertificaat, wat altijd het geval was, was het antwoord: Ja, indien gelegaliseerd door min. van buitenlandse zaken en thais consulaat in Nederland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website