Melding: Piet

Betreft: Financiële bewijzen

Er zijn meer wegen naar Rome

Hoewel dit onderstaande niet op mij van toepassing is, met mijn zes maanden Nederland , zes maanden Thailand verblijf ongeveer. Lees ik toch de nieuwe regels rondom langer verblijf in Thailand. Voorbeeld bedoelt voor lange tijd willen blijven zonder voldoende contanten en toch in Thailand willen verblijven. De eis voor verkrijgen van een lang verblijf zijn, 65.000 baht per maand vanuit buitenland naar Thailand over te maken en dit kunnen aantonen op je bankboekje, update een dag voor de vereiste aanvraag.

Of een gedeelte van dit bedrag, dit als je over een bepaald banksaldo op je Thailand bank vast heb staan. Zolang het maar samen 400.000 of 800.000 baht op jaarbasis is.

Een voorbeeld: Je hebt zelf, of iemand doet dit voor jouw vanuit Nederland als je zelf geen Nederlandse bankrekening hebt, een x bedrag zeg voor gemak 3000 euro op je Nederlandse bank beetje afhankelijk hoeveel je kwijt bent bij elke overboeking. En maakt via automatische betaling elke maand 1850 euro over naar je rekening in Thailand. Als op je rekening staat op de Thai bank je haalt 65000 baht er weer af. De vereiste voor je stempel voor verblijf zijn niet , dat je dit geld er niet vanaf mag halen. Maar dat elke maand over gehele jaar 65.000 baht op je rekening komt.

Daarna, stort via tweede Thai bankrekening weer 65.000 baht (anders valt misschien op,)terug op je Nederlandse bank rekening en zo staat weer 65.000 baht klaar voor de volgende maand over te maken op je Nederlandse rekening je herhaalt dit heen en weer gehele jaar.

Je kosten zijn natuurlijk heen kosten verzending Nederlandse bank en terug de Thailand bank verzend kosten twaalf keer een X bedrag +/- 1.000 euro per jaar. Maar op deze manier kunnen mensen die niet aan voldoende vermogen vast op de bank de 400.000 of 800.000 of een deel van dit bedrag kunnen aantonen.

Zo kunnen mensen met een klein pensioen en geen vele contanten voorhanden, toch voor +/- 1000 euro per jaar aan kosten aan de nodige stempels komen.

Mogelijk maak ik denkfout met bovenstaand voorbeeld. Of zijn goedkopere manieren om geld vanuit buitenland naar Thailand op je rekening zien te krijgen. Elke tip zou voor de mensen die met dit geld probleem zitten welkom zijn denk ik.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor je inzending.

– Dit idee heeft al vele vaders gehad hoor Piet.

– Ik veronderstel dat er in Thailand ook nog moet geleefd worden. Moet je ook in je berekening meenemen natuurlijk.

– In mijn artikel over het verlengen van het visum staat over de stortingsmethode “Deze vierde manier is pas recent (2019) ingevoerd om tegemoet te komen aan aanvragers van wie de ambassade geen ““Income Affidavit” meer willen uitgeven. Het is dan ook best mogelijk dat immigratiekantoren deze methode enkel toelaten voor aanvragers van die landen. Gezien Nederland werkt met de “Visumondersteuningsbrief” en België met het “Income Affidavit” bestaat dan ook de mogelijkheid dat u, als Nederlander of Belg, niet in aanmerking komt voor deze methode. Dit zijn dan lokale beslissing van uw immigratiekantoor”. Als je pech hebt kom je misschien al niet in aanmerking voor deze methode.

– Iedereen moet maar doen wat hij denk te moeten doen.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

10 reacties op “TB Immigration Info brief 027/19 – Er leiden meer wegen naar Rome”

 1. Rob zegt op

  Een vraagje: als jij zes maanden in thailand verblijft, welk visum gebruik jij dan?
  Vriendelijke groeten!

 2. Facttester zegt op

  Wat Piet hierboven aankaart is volgens mij onjuist. Ronny, laat het maar weten als ik het niet bij het rechte eind heb.
  Piet schrijft dat je 65,000.- per maand zou moeten overmaken naar Thailand en dit kunnen aantonen op je bankboekje.
  Volgens mij is dat niet zo omdat je alleen maar hoeft aan te tonen dat je 65,000.- maandelijkse inkomsten hebt (en dus 12 x 65,000 = 780.000,- Baht per jaar). Ik bewijs dit via de Oostenrijkse consul in Pattaya door hem mijn Jaaropgaven over het afgelopen jaar te tonen. Met zijn verklaring neemt Immigration al jaren genoegen en volgens mij verandert dat niet.
  M.a.w. ik hoef helemaal geen bewijs over te leggen dat ik maandelijks of per kwartaal of zo geld overmaak naar een Thaise rekening. Ik doe dat wel regelmatig, afhankelijk van hoeveel ik nodig heb en wat de koers is, maar soms breng ik gewoon contact geld mee uit NL. Dat komt nooit op mijn Thaise rekening en dat hoeft ook niet omdat de Oostenrijkse consul vastgesteld heeft dat mijn maandelijkse inkomsten toereikend zijn! Ik voldoe aan de Thaise wet: ik heb maandelijks inkomen ter grootte van 65,000.- Baht.

  • rori zegt op

   Ik regel in eerste instantie alles voor 3 maanden alles in Essen.
   Ik maak al jaren gebruik van min of meer dezelfde documenten opgemaakt dor UWV en FSMB (RIZIV).
   Zijn in het engels opgemaakt. Laat het via de e-mail opsturen print het uit en laat het certificeren door of de nederlandse ambassade of door de consul.
   Wordt-Werd altijd geaccepteerd.

  • joskeshake zegt op

   Heel juist, ik ben gisteren naar oostenrijkse consul geweest met belgische inkomsten verklaring 283.11 en daarna naar immigration in jomtiem en alles fluitje van een cent zoals al de vorige Jaren (retirement)

 3. fred zegt op

  Ik vraag al jaren een non immigrant O-A aan in België. Duidelijk en een pak simpeler en goedkoper. Ik kan dan 2 jaar naar Thailand komen en gaan zoveel ik maar wil.

  Dat gedoe en die constante veranderingen met die verlengingen was ik kotsbeu.

 4. RonnyLatYa zegt op

  Denk dat er wat zaken door elkaar worden gehaald of het artikel van Piet niet begrepen is.
  Het heeft hier helemaal niks te maken met een “Visumondersteuningsbrief”, een “Income Affidavit”, een “Proof of income van de Oostenrijkse Consul” of wat ook.

  Wat Piet bedoelt is de stortingsmethode die sinds begin dit in voege is
  Die staat ook beschreven in de TB Immigration Info Brief nr 24
  “d. De stortingsmethode.
  Hiermee gaat u maandelijks een bedrag van minstens 65 000 Baht op een Thaise rekening storten. Dit bedrag moet van een buitenlandse rekening komen. U zal dit moeten bewijzen door een bankbrief van uw bank die dit bevestigt. Deze vierde manier is pas recent (2019) ingevoerd om tegemoet te komen aan aanvragers van wie de ambassade geen ““Income Affidavit” meer willen uitgeven. Het is dan ook best mogelijk dat immigratiekantoren deze methode enkel toelaten voor aanvragers van die landen. Gezien Nederland werkt met de “Visumondersteuningsbrief” en België met het “Income Affidavit” bestaat dan ook de mogelijkheid dat u, als Nederlander of Belg, niet in aanmerking komt voor deze methode. Dit zijn dan lokale beslissing van uw immigratiekantoor. Mogelijk kan de stortingsmethode ook gebruikt worden met de combinatie methode. Dat wil zeggen dat je maandelijks minder stort dan die 65 000 Baht en het dan gaat aanvullen met een bankbedrag tot 800 000 Baht. Dat dit kan is niet echt duidelijk in de nieuwe voorschriften, waar enkel sprake is van een bedrag van minstens 65 000 Baht. Het zal ook hier van uw immigratiekantoor afhangen of men dit al dan niet zal toestaan.”
  https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

  Je gaat je inkomen dus bewijzen door maandelijks een bedrag over te maken van een buitenlandse rekening.
  Indien je echter geen inkomen hebt van minstens 65000 Baht, wil Piet zeggen dat er nog een omweg is.
  Hij zegt dat je eigenlijk maar eenmalig een bedrag van 65 000 Bath nodig hebt.
  Je stort dat de eerste maand op je Thaise rekening en haalt het er nadien terug af. Je maakt het dan terug over naar die buitenlandse rekening en stort het de maand nadien terug op de Thaise rekening. Dat blijf je zo herhalen elke maand. Zo gebruik je steeds diezelfde 65 000 Baht. Je betaalt dan enkel de overboekingskosten van en naar die buitenlandse rekening.
  Je bewijst dus telkens wel een storting van 65000 Baht vanuit het buitenland, zonder eigenlijk een maandelijks inkomen van 65000 Baht te hebben.

 5. eugeen zegt op

  Opgepast met spelletjes. Het zijn net zulke zaken (en bv ook een kantoortje zet even 800000 baht op je rekening) dat de immigratie in de toekomst wil voorkomen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Volledig mee eens.
   Tot men hiertegen weer maatregelen gaat nemen die ook deze weg weer sluiten en men daar dan weer over verbaasd is.

   Wil meteen ook even duidelijk maken dat het niet is omdat ik van een inzending een TB Immigratie Info brief maak, dat ik het ook met de inhoud eens ben.

 6. Jan Treffers zegt op

  Ik verbaas mij dat er weer over de 400k regeling gesuggereerd wordt dat er een combi mogelijk is. Wat ik weet dat is dat je moet inkomen of thaibank tegoed hebben. Dus niet een combinatie hiermede. Ben ik fout gaarne reactie hierop.
  Jan.

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, en nog maar eens.
   De combinatiemethode is niet van toepassing bij een “Thai Marriage”.
   Enkel een 400 000 Bath bankbedrag, inkomen van 40 000 Baht (Visumondersteuningsbrief), of de stortingsmethode (maandelijks een effectieve storting van 40 000 Baht op de rekening).

   Ik heb dat al —tig keren herhaald, het stond al jaren in het VisumDossier, ik heb er nog maar pas een TB Immigratie Info brief van gemaakt, …. wat willen jullie nu nog meer ?????
   U kan het allemaal hier lezen.
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website