Thailand visumvraag: Bezoek aan het immigratiekantoor in Jomtien

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
11 september 2019

Kan ik zonder visum Cambodja inkomen? (voor borderrun). Wat kost het om Cambodja in te komen? En welke valuta?

Lees verder…

Ik ben getrouwd met een Thaise vrouw en ik wil eind van volgend jaar gaan emigreren naar Thailand. Ik wil gebruik maken van een jaarvisum. Ik zal dan zorg dragen dat ik 800.000 baht op mijn bankrekening heb staan. Ik heb begrepen dat dit 3 maanden voor aanvraag visum op mijn bankrekening moet staan. Ik heb de volgende vragen.

Lees verder…

Visum voor Thailand: Verlenging van het jaarvisum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
24 augustus 2019

Op het Thailandblog wordt regelmatig gezegd: Verlenging van het jaarvisum. Er moet nu een onderscheid worden gemaakt tussen een visum of een extension of stay. Dat zijn twee verschillende dingen. Steeds maar zeggen ‘verlenging van een visum’ schept verwarring.

Lees verder…

Omdat ik verleden jaar met een nieuw paspoort precies één dag te laat was en daarvoor een boete van 200 Baht moest betalen, ben ik er dit jaar tijdig bij. In de pers staan soms verhalen dat mensen zonder geldig visum uit het land gezet worden en dat kan ik niet riskeren.

Lees verder…

Hier in Changmai woont een oudere man van 82 jaar. Hij heeft een AOW uitkering van 1100 euro p/m. Een pensioen pensioen van 200 euro p/m. Tot nu toe heeft hij door een bureau laten doen en betaald 25.000 Thb. voor een jaarvisum, + de 90 daagse wordt door het bureau gedaan.

Lees verder…

Heb mijn jaarvisum in Chiang Mai gekregen op 10 april. En dat is geldig tot 1 mei 2020 (had non immigrant O tot 1 mei 2019). Moet ik voor de 90 dagen melding nu tellen vanaf de dag dat ik het visum kreeg (10 april) of vanaf de dag dat het jaarvisum inging (1 mei)?

Lees verder…

Ik heb een jaarvisum multiple entry retred die vervalt op 23 september. Is het zo dat als ik voor die datum terug Thailand binnenkom, ik dan opnieuw een jaarvisum krijg zonder slag of stoot? Op de Thaise ambassade te Brussel kon men dat mij niet bevestigen, dat was een zaak van immigration zij men daar.

Lees verder…

Ik heb een vraag over het inkomen voor een jaarverlenging. Mijn vriendin is zwanger en de baby wordt in juli geboren. Hoe zit het nu met het inkomen voor een visum jaarverlenging? Is dat 800.000 baht minimaal of wordt dit bedrag gehalveerd wanneer je erkend dat het mijn kind is?

Lees verder…

Mijn Thais rijbewijs vervalt op 25 mei. Ik verblijf op dit ogenblik in België omdat mijn Thaise dochter moet naar school gaan. Ik heb gepland om begin mei naar Thailand te gaan, 1 week om te rijbewijs te verlengen, en ga weer terug voor 2 maanden tijdens de vakantieperiode. Welk visum moet ik hebben om de verlenging te vragen?

Lees verder…

Hoewel dit onderstaande niet op mij van toepassing is, met mijn zes maanden Nederland , zes maanden Thailand verblijf ongeveer. Lees ik toch de nieuwe regels rondom langer verblijf in Thailand. Voorbeeld bedoelt voor lange tijd willen blijven zonder voldoende contanten en toch in Thailand willen verblijven. De eis voor verkrijgen van een lang verblijf zijn, 65.000 baht per maand vanuit buitenland naar Thailand over te maken en dit kunnen aantonen op je bankboekje, update een dag voor de vereiste aanvraag.

Lees verder…

Wegens de nieuwe wet dient elke expat een ziektekostenverzekering te hebben (minimum 400.000 baht) bij nieuwe jaarlijkse visa aanvraag. Nu mijn vraag, is er nu werkelijk geen betaalbare verzekering af te sluiten voor dit bedrag (400.000 a 500.000 baht bij hospitalisatie) ik veronderstel dat vele expats met een gezin zomaar geen 250 a 300 euro per maand kunnen ophoesten?

Lees verder…

De eerste keer dat je een jaarvisum aanvraagt (en ik doe dat met een Non Immigrant O), moet het bedrag op je (Thaise) rekening staan. Ik heb een combinatie van AOW en gespaard geld, genoeg voor BHT 800.000. Mijn Non Immigrant O loopt af op 1 mei. Als ik de aanvraag doe op zeg 17 april, moet het bedrag er dan opstaan op 17 februari (2 maand voor de aanvraag) of pas op 1 maart (2 maand voor afloop Non Immigrant O op 1 mei)?

Lees verder…

Ik ben op een retired visum jaarvisum naar Nederland gevlogen, maar door de ouderdom vergeten een re-entry permit aan te vragen. Wat wacht mij nu bij terugkomst?

Lees verder…

Wanneer 90 dagen melding doen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
18 januari 2019

Een vraag van mijn vriend zonder pc. Zijn 90 dagen verlopen op 15 februari. Nu mag je 14 dagen ervoor en 7 dagen later komen voor je te melden. Op 18 februari  vliegt hij terug naar Nederland. Kan hij weg zonder zich te melden voor die 90 dagen?

Lees verder…

Als ik een Euro rekening open bij bijvoorbeeld de Kasikorn bank en daar € 23.000 op stort (dus ruim boven de 800.000 Baht eis) wordt deze dan door de immigratie geaccepteerd voor die 800.000 Baht eis? De rekening kan dus dagelijks gebruikt worden en is dus geen beleggingsrekening.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website