Beste Ronny,

Door een domme fout van mij heb ik slechts 1 dag om mijn jaarvisum te verlengen. Ik kom namelijk met het vliegtuig s’morgens aan om 6:00 uur op 24 juni te Bangkok luchthaven. Mijn visum loop af op de 25ste juni. Naar de bank gaan is geen probleem, dat kan ik ’s morgens doen in Bangkok (bewijs van 800.000 baht op mijn account), maar kan ik ergens in Bangkok ook mijn visum dezelfde dag laten verlengen?

De vorige keer dat ik het deed was in Maha Sarakham, 475 km van Bangkok, maar om dat te halen op de 24ste is er niet voldoende tijd. Op mijn visum staat valid until 25 june.

Kan het ook eventueel gedaan worden op de 25ste juni?

Bedankt op voorhand.

Groet,

Koenraad


Beste Koenraad,

1. Je jaarverlenging moet je halen in het immigratiekantoor dat ook administratief verantwoordelijk is voor het gebied waarin je adres is gelegen. Als je het in Bangkok wil doen kan dat, maar dan zal je ook een adres in Bangkok moeten bewijzen.

2. Bij je (jaar)verlenging staat normaal volgende standaard tekst.

“Extension of stay permitted up to…

Holders must leave the kingdom within the date specified herein.”

“Verlenging van het verblijf toegestaan tot …

Houders moeten het koninkrijk verlaten binnen de hierin vermelde datum …”

Eigenlijk wil dit zeggen dat je Thailand moet verlaten of verlengen voor die datum. Bij immigratie is het echter dikwijls zo dat het eigenlijk ook wel “tot en met” wil zeggen en dat het meestal op die dag ook nog wel kan. Dat zie je ook op de “Arrival” stempels, waar je ook pas op de dag vermeld in de stempel Thailand moet verlaten.

Ik vermoed dus dat het ook nog wel op 25 juni zal kunnen. Het zou me eerder verbazen indien van niet. Maar ik kan je echter die garantie niet geven. Dat kan enkel je immigratiekantoor.

3. Ik weet niet of je hier wat mee bent, maar probeer ze anders eens te contacteren.

Ik denk dat de kans dat je daar een Immigratie officier aan de lijn krijgt die het Engels machtig is eerder klein is. Als je het Thais voldoende onder de knie hebt is dat natuurlijk geen probleem. Anders misschien best het door iemand anders laten vragen die dat wel kan, want misverstanden zijn anders snel gebeurt.

Kaeng Loeng Chan, Mueang Maha Sarakham District, Maha Sarakham 44000 Tel: 043 971 278

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website