Mijn non immigrant o multiple entry verloopt op 17-12-2019. Ik heb bij binnenkomst op 20-11-2019 een verblijf van 90 dagen gekregen tot 17-02-2020. Mijn vraag is, als ik een retirement visum wil aanvragen wanneer moet dit gebeuren? Voor 17-12-2019 of heb ik tijd tot 30 dagen voor afloop van mijn verblijf namelijk 17-02-2020 dit om misverstanden te vermijden zou blijven tot 24-03 en na de zomer terug keren voor 1 jaar

Lees verder…

Door een domme fout van mij heb ik slechts 1 dag om mijn jaarvisum te verlengen. Ik kom namelijk met het vliegtuig s’morgens aan om 6:00 uur op 24 juni te Bangkok luchthaven. Mijn visum loop af op de 25ste juni. Naar de bank gaan is geen probleem, dat kan ik ‘s morgens doen in Bangkok (bewijs van 800.000 baht op mijn account), maar kan ik ergens in Bangkok ook mijn visum dezelfde dag laten verlengen?

Lees verder…

Bij het betreden van het kantoor van Immigration ver buiten Hua Hin trof ik de ambtenaar die al jaren bij de ingang zit. We lachten tegelijkertijd: hij had een verband op zijn voorhoofd en ik een op het midden van mijn schedel. We moesten gelijk gaan zitten, mijn vrouw en ik. En daar begon de ellende…

Lees verder…

Visum voor Thailand: Verlenging van het jaarvisum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
24 augustus 2019

Op het Thailandblog wordt regelmatig gezegd: Verlenging van het jaarvisum. Er moet nu een onderscheid worden gemaakt tussen een visum of een extension of stay. Dat zijn twee verschillende dingen. Steeds maar zeggen ‘verlenging van een visum’ schept verwarring.

Lees verder…

Hier in Changmai woont een oudere man van 82 jaar. Hij heeft een AOW uitkering van 1100 euro p/m. Een pensioen pensioen van 200 euro p/m. Tot nu toe heeft hij door een bureau laten doen en betaald 25.000 Thb. voor een jaarvisum, + de 90 daagse wordt door het bureau gedaan.

Lees verder…

Veronderstel je hebt een paspoort waar een stempel Extention of stay voor 1 jaar in staat. Je verliest dat paspoort of het wordt gestolen gedurende dat jaar of je moet je paspoort vernieuwen omdat het vol is en je moet een nieuw aanvragen in België. Wat moet je dan doen om toch nog van die Extention of stay te kunnen gebruik maken?

Lees verder…

Op het TM 7 formulier wordt gevraagd naar de reden van extension (verlenging van een jaar). Ik doe het voor het eerst. Wat moet ik invullen, of juist zeker niet. Ik ben “retired”, heb AOW + klein pensioen. Immigratie Chiang Mai gaat het om.

Lees verder…

Vandaag weer een extension voor een jaar gekregen bij de immigration Khon Kaen. Om te beginnen de vermelding dat ze op een nieuw adres zitten, te weten op de Busterminal 3, gebouw 3, 2e verdieping. Keurig kantoor, lekker ruim. De tweede vermelding is dat ze nog steeds zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Zeker geen autoritaire uitstraling, die ik hier wel eens lees. Gewoon “gezellig formeel” en een lach wordt zeker niet geschuwd.

Lees verder…

Visum voor Thailand: Een extension of stay aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
19 februari 2019

Ik verblijf al jaren 8 maanden in Thailand en 4 in Nederland (vanwege de ziektekosten verzekering). Ik heb al die jaren steeds een nieuw multiple entry O visum aangevraagd op de ambassade in Den Haag, en gelukkig ook altijd gekregen. Als ik jou goed begrepen heb, kan ik dus ook een extension of stay krijgen in Thailand ,aan het eind van een 90 dagen periode, ook in de toekomst, als mijn visum verlopen is(17-10-2019). Mijn huidige 90 dagen periode loopt tot 4 mei 2019. Ik zou dus begin april willen beginnen om een extension of stay aan te vragen.

Lees verder…

Immigratie heeft weer eens iets nieuws?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
10 januari 2019

Bij de 90 dagen melding bij immigratie Ubon Ratchathani kreeg ik 2-tal formulieren uitgereikt voor de extension of stay in maart a.s..
Het ene is een TM7 wat je alvast kunt invullen en de andere heeft geen nummer. Ik heb op internet gekeken en het TM30 formulier ziet er anders uit en vraagt andere informatie. Het “nieuwe” formulier vraagt nu bijvoorbeeld wat de baan is van mijn echtgenote en haar salaris. Wat heeft haar baan en haar salaris nu met mijn extension of stay te maken? Als ik niet getrouwd zou zijn, wat dan?

Lees verder…

Verlenging van de Extention of Stay op Koh Samui

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 januari 2019

Vóór 29 april a.s. staat mijn Verlenging van de Extention of Stay op de agenda. Vorig jaar regelde ik dat in Krabi, sinds enige tijd woon ik op Koh Phangan en ben dus aangewezen op Immigration Office Samui. Uit de diverse opmerkingen op Thailandblog.nl heeft iedere Office zo zijn eigen uitleg van de regels met de daarbij behorende vereiste in te leveren papieren.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website