Beste Ronny,

Er is al vaker aandacht besteed aan het gebruik van Transferwise. Deze gebruikte ik ook al om geld van mijn Nederlandse bank via hen naar onze Thaise bank te storten. Met grote tevredenheid.

Sinds dit jaar moet ik van mijn immigration office in Aranyaprathet mijn maandelijks inkomen aantonen met de visumondersteuningsbrief van de ambassade en een bankoverzicht van een Thaise bank. Ik heb inmiddels een rekening geopend alleen op mijn naam en ben begonnen met maandelijkse stortingen rechtstreeks van mijn Nederlandse naar mijn Thaise bank, waaruit duidelijk blijkt dat het geld uit het buitenland komt. Dit heb ik gedaan om geen risico te lopen en mijn verlenging is vorige week o.a. op basis hiervan verleend.

Op dit moment komen er dus duidelijk minder bahtjes op mijn rekening.

Mijn vraag is nu of er TB-lezers zijn die Transferwise gebruiken voor hun extension of stay (retirement) en dit goedgekeurd krijgen door hun immigration office.

Groet,

Rob


Beste Rob,

Ik gebruik Transferwise ook wel, maar momenteel volstaat enkel mijn “Income Affidavit” nog en hoef ik bijkomend ook geen werkelijke maandelijkse stortingen aan te tonen.

Ik laat het dan ook aan de lezer die via Transferwise zijn geld overmaakt en hun ervaring hiermee bij het aanvragen van een jaarverlenging.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

27 reacties op “Thailand visumvraag: Transferwise en extension of stay retirement”

 1. peter zegt op

  Doe het al jaren zo via transferwise,maar ik woon in Nongkhai,vraag wel af of zij het wel kunnen zien of het vanuit het buitenland komt,in Nongkhai nooit gezeur hier over gehad.

  • george zegt op

   Beste

   Dit wordt sinds juli dit jaar niet meer als een international transfer op uw Thaise rekening gekenmerkt.
   Om het toch als international transfer op uw rekening te zien moet u bij transferwise de reden welke u
   gebruikt om het geld over te boeken veranderen naar de laatste optie. Ik ken de letterlijke text niet uit mijn hoofd maar is zo in de trend van proof of funds for retirement visa in Thailand.
   Bij deze optie verschijnt uw overboeking als international transfer, indien je een andere reden kiest verschijnt de transactie niet meer als een internationale transactie.

   groet George

   • timker zegt op

    Die opties van Internationale transfer schijnt alleen maar te werken met Bangkok Bank en niet met andere banken heb ik begrepen.
    Ik ga volgende week voor de eerste keer mijn Marriage verlenging aanvraag op basis van mijn inkomen, echter met een brief van de NL Ambassade. Volgens Immigration in Sakon Nakhon zou dat voldoende moeten zijn.

    • george zegt op

     Beste Timker

     Ik heb inderdaad Bangkok bank en daar werkt het.
     Of het voor andere banken niet werkt wist ik niet.
     Dat moet betreffende dus zelf uitproberen.

     groet George

     • rori zegt op

      TMB bank werkt ook. Voordeel is dat het voor 30% eigendom is van de ING. Voor mij werkt het wel in Uttaradit. Nooit problemen gehad/

 2. Jacques zegt op

  De grote vraag is natuurlijk wat de autoriteiten als bewijzen aannemen en ik kan mij niet voorstellen dat het versturen van geld uit het buitenland en gestort op je eigen Thaise bankrekening niet wordt geaccepteerd. Of je dit via je reguliere bank doet of via Transferwise is om het even. Je kunt een print maken van je transactie en daar staat alles op dat van belang is voor bewijsvoering in deze. Zelfs in het Engels geschreven dus voor velen te lezen. Het geldbedrag, de datum, de afzender de begunstigde en ga zo maar door. Dit in combinatie met uitdraai van je bankboekje moet toch voldoende zijn, anders breekt mijn klomp.

  • Jan de Ruiter zegt op

   Jacques,
   Er zijn al heel veel klompen, gemaakt van het hardste hout, gebroken hier in dit prachtige land….

 3. Wil zegt op

  Ja, hoor, word geaccepteerd.

 4. George zegt op

  Beste
  Op dit moment is het nog steeds niet nodig om bewijs
  van stortingen op uw thaise rekening te laten zien.
  Dit geldt alleen als u geen inkomsten verklaring kunt
  krijgen van de ambassade zoals dat bij o.a. Britten en Amerikanen
  het geval is.
  Om indien u het niet vertrouwt kunt u echter bij transferwise de reden
  waarom u het geld overboekt ( een verplichte optie ) aanpassen naar de
  laatste optie die hier staat aangegeven.
  Deze optie (en ik ken de letterlijke text nu niet uit mijn hoofd ) zorgt ervoor dat de transfer
  op uw Thaise rekening als international transfer wordt aangegeven.

  • Geert zegt op

   Beste George,

   Dat is niet helemaal correct wat je schrijft.
   Misschien dat je het bewijs van stortingen in sommige immigratie kantoren niet nodig hebt, maar je hebt het zeker en vast nodig in Samut Prakan.
   Hier moet je kunnen aantonen dat je ofwel 800.000 baht op Thaise bankrekening hebt ofwel dat er maandelijks minimum 65.000 baht wordt gestort op je Thaise bankrekening vanuit het buitenland. (of combinatie)
   Dit aanvaarden ze hier en niets anders!
   Een Nederlandse of Belgische bankrekening waar maandelijks het equivalent van 65.000 baht op gestort wordt in combinatie met affidavit of inkomsten verklaring van ambassade aanvaarden in Samut Prakan ook niet.

   Gegroet,

   Geert.

   • george zegt op

    Beste Geert

    Hier in Cha am is de inkomsten verklaring voldoende, ik gebruik de combinatie methode en meer als het up to date bankboek wordt hier niet velangt.

    Groet George

  • Antoine zegt op

   Bij enkele immigratiekantoren wordt ondanks een ondersteuningsbrief van de Nederlandse Ambassade toch een bewijs van maandelijkse storting geeist.

 5. HansNL zegt op

  Heb een afdruk gemaakt van mijn ING rekening in NL van het pensioen binnenkomen op deze rekening en het afboeken naar TransferWise.
  Van dezelfde transfer een receipt afgedrukt van Transferwise van de transactie naar de Thaise bank.
  En van de Thaise bank een afdruk van de ontvangst op deThaise bankrekening.
  Prima, volgens Khon Kaen.

 6. aad van vliet zegt op

  Rob het bewijs van maandelijkse inkomen heeft niets te maken met maandelikse stortingen. Dat is bovendien erg kostbaar!

  De regel is dat u moet aantonen dat u inkomen heeft van 65000 baht per maand, als volgt aan te tonen:

  1. Een brief van de ambassade dat u inkomsten heeft. U stuurt daartoe een kopie van uw uw jaaropgaven van het vorige jaar, ter hoogte van 12×65000 baht, naar de ambassade en die sturen u dan de zg Visumondersteuningsbrief. Het origineel dient u bij de Immigratie in te dienen.
  2. Zijn de inkomsten niet voldoende, (denk om de wisselkoers, op het ogenblik is 1 euro ca 33.3 baht) dient u een brief van de thaise bank te overleggen waaruit het verschil blijkt. Dat saldo dient ten minste twee maanden op uw thaise bank te staan. Zo’n brief kost bij de Bangkok bank 100 baht. En, als u met een niet Thaise vrouw bent getrouwd bent wordt het bedrag op de rekening door tweeen gedeeld dus men rekent maar met de helft van het banksaldo, als de rekening op twee namen staat!!
  3. Als u geen inkomsten heeft of dat liever die niet op wilt geven dan moet u een brief van de bank overleggen waaruit blijkt dat u ten minste twee maanden lang voor de inleverdatum bij de Immigratie 12×65000 baht (780000 baht) op uw rekening heeft en ook hier geldt: als u met een niet Thaise vrouw bent getrouwd wordt het bedrag op de rekening door tweeen gedeeld dus men rekent maar met de helft van het banksaldo, als de rekening op twee namen staat!!

  Het simpelste is natuurlijkom de brief van de ambassade aan te vragen met het formulier van de ambassade. Vanuit de ambassade duurt dat ca 4 werkdagen.

  Ik hoop dat ik heb kunnen helpen.

  • Erik zegt op

   Aad van Vliet, ad 3), is dat veranderd? Dat was toch 8 ton baht………

  • RonnyLatYa zegt op

   1. “…het bewijs van maandelijkse inkomen heeft niets te maken met maandelijkse stortingen.”
   Niet juist.
   Een maandelijks inkomen kan je wel degelijk bewijzen door maandelijkse stortingen van 65 000 Baht uit het buitenland te bewijzen. Een bewijs van uw ambassade is dan eigenlijk niet nodig. Deze methode werd net begin dit jaar ingevoerd om tegemoet te komen aan de aanvragers die bij hun ambassade geen bewijs van inkomen meer kunnen verkrijgen. Let wel. De maandelijkse stortingen moeten een regelmaat vertonen (maandelijks rond dezelfde datum) en minstens 65 000 Baht zijn als “Retired”. De combinatiemethode (stortingen/bankbedrag) kan dan volgens de regels normaal niet (maar goed het is maar wat je immigratiekantoor in dat geval wil aanvaarden natuurlijk).
   Voor gehuwde volstaat dan maandelijkse stortingen van minsten 40 000 Baht.

   2. “…als u met een niet Thaise vrouw bent getrouwd bent wordt het bedrag op de rekening door tweeën gedeeld..”
   Half juist.

   Bij het gebruik van een gezamenlijke rekening wordt inderdaad slecht de helft van het bedrag aan de aanvrager toegekend (opgelet niet alle kantoren aanvaarden een gezamenlijke rekening). Maar het maakt op zich niet uit of dat een Thaise of buitenlandse partner is die op de gezamenlijke rekening staat.
   Indien je met een buitenlandse vrouw (niet Thai dus) getrouwd bent, dan kan je wel van de “dependent” methode gebruik maken. Enkel de aanvrager moet dan aan de financiële eisen voldoen. De partner moet dan geen financiële bewijzen leveren.

   3. “..brief van de bank overleggen waaruit blijkt dat u ten minste twee maanden lang voor de inleverdatum bij de Immigratie 12×65000 baht (780000 baht) op uw rekening heeft”
   Niet juist.
   Het is minstens 800 000 Baht op de bank dat telt als je enkel een bankbedrag gebruikt om je financiën te bewijzen. De berekening 12×65000 Baht (780 000 Baht) die je maakt heeft hier niets mee te maken.

 7. Rob Urbach zegt op

  Dank voor de reacties. Toevallig las ik elders de tip om de laatste optie die Transferwise aangeeft te kiezen. Zoals Jacques ook aangeeft. Ik heb vandaag op die manier een overboeking gedaan. Als het bedrag binnen is bij mijn Thaise bank ga ik bij mijn IO navragen of dit ok is.
  Overigens is het zo dat mijn IO zowel een visumaanbevelingsbrief van de ambassade en de maandelijkse stortingen op een Thaise bank wil zien waarbij zichtbaar is dat deze uit het buitenland komen. Wel vreemd eigenlijk. Maar je hoort mij niet klagen. Ik ging in september informeren over de vereiste een Thaise bankrekening te hebben. De medewerker gaf aan dat dit al verplicht was vanaf maart. Hij ging ermee akkoord dat ik bij mijn verlenging in december dan in ieder geval de drie voorgaande maanden kon laten zien. Ik heb mijn stempel inmiddels gekregen met de opmerking dat ik bij mijn volgende verlenging wel 12 maanden stortingen moet tonen.

 8. Kees zegt op

  In Nakhon Phanom volstaat de visumondersteingsvrrklaring van de Ned. Ambassade

 9. William zegt op

  Je kan ook buitenlandse rekeningen openen met Transferwise, in diverse valuta met bankrekeningnummers, zodat het zichtbaar is als rekening in b.v. USA.

 10. Peter zegt op

  Ga volgende week weer voor mijn verlenging 800.000 bht op de bank,alle transacties via transfereisen gedaan,woon in nongkhai hou jullie op de hoogte. gkhai

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je enkel het bankbedrag van 800 000 Baht gebruikt hoef je dat bedrag normaal niet te bewijzen met buitenlandse transacties.
   Wel :
   – Bankbrief dat het wel degelijk op je rekening staat.
   – Dat het er lang genoeg op staat.
   – Dat het op de dag van aanvraag er nog op staat

   Maar je ervaring met Immigration Nong Khai is altijd welkom natuurlijk.

 11. Arnoldss zegt op

  Ik heb vorige week een jaarverlenging gekregen.
  Hierbij heb ik de visumondersteuningsbrief van de NL ambassade en een print van mijn netto maandpensioen ingeleverd.

  Verder had ik een kopie van mijn bankboekjes,bankboek met recente spaarbedrag en kopie stortingen van Transferwise.Dit was allemaal niet nodig.

  Het ging vrij vlot, wel had Ik de formulieren met kopies van vorig jaar, thuis alvast ingevuld.

 12. Aduard zegt op

  Wat een gedoe hierboven !, gewoon een rekening openen in Thailand en stort er de 800.000 BHT op, en laat her er opstaan, jaar na jaar, wat maakt het uit, een mooi spaarcentje voor misschien later, heb er zelf meer Bahtjes op gestort, want je weet maar nooit hier, TiT.

  • RonnyLatYa zegt op

   Mogen mensen nog zelf beslissen op welke manier zij het financiële gedeelte bewijzen.
   Dat zijn allemaal legale manieren en daar is niks mis mee.

   Maar dtr laatste heb je wel gelijk in
   “…want je weet maar nooit hier, TiT.” En dat geldt ook voor je 800 000 (of meer) Bahtjes (zoals je het noemt).

 13. Jan Nongbua zegt op

  Aad van Vliet, ook als je met een Thaise getrouwd bent, wordt het bedrag van een rekening op tweenamen, in tweeen gedeeld, dus minimaal 1.6 miljoen, voor retirerment extention.

 14. Aad van Vliet zegt op

  Erik het gaat in eerste instantie om het MAANDBEDRAG niet om het jaarbedrag. Ook de ambassade bruef is uitgedrukt in maandinkomen.

 15. Aad van Vliet zegt op

  Jan daar kun je gelijk in hebben, ik heb er echter geen ervaring mee.
  Overigens is de officiele naam Extension of Stay.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website