Beste Ronny,

Veronderstel je hebt een paspoort waar een stempel Extention of stay voor 1 jaar in staat. Je verliest dat paspoort of het wordt gestolen gedurende dat jaar of je moet je paspoort vernieuwen omdat het vol is en je moet een nieuw aanvragen in België.

Wat moet je dan doen om toch nog van die Extention of stay te kunnen gebruik maken?

Groet,

Bob


Beste Bob,

Bij verlies of gestolen paspoort zal het wat van de bereidwilligheid van immigratie afhangen denk ik, maar normaal kan je dat wel terugkrijgen.

Er bestaat een “Lost or Stolen Passport Form” bij immigratie dat je moet invullen om je “Extension” terug te krijgen. Zie https://www.immigration.go.th/download/ Zie Nr 32.

Lukt dat niet, dan zal je alles terug van voor af aan moeten beginnen, d.w.z. terug eerst een nieuw Non-immigrant visum halen.

Ga je naar België om een nieuw paspoort omdat het oude vol of bijna verlopen is en in het oude staat nog een geldige jaarverlenging (re-enrty niet vergeten) dan is het vrij eenvoudig.

Je vraagt in België een nieuw paspoort aan.

Vraag dat men de jaarverlenging, visumgegevens en “re-enrty” in het oude paspoort niet ongeldig maakt en vraag dan het oude paspoort terug.

Bij aankomst in Thailand toon je beide paspoorten. In het nieuwe paspoort zal men dan de “Arrival” stempel zetten met de einddatum van je jaarverlenging die in je oude paspoort staat.

Ga nadien naar je lokaal immigratiekantoor en vraag om de jaarverlenging van je oude paspoort in je nieuwe paspoort over te zetten.

Eens dat gebeurd is heb je het oude paspoort niet meer nodig. Kan je de volgende keer dan binnenleveren in je gemeente.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website