Vraagsteller: Pieter

Ik ben in 2006 met een Non-O visum Thailand ingereisd op 24 augustus. Sinds die tijd heb ik ieder jaar in augustus een Extension of Stay en Re-entry Permit gekregen tot 23 augustus het jaar daarop. Mijn huidige Extension of Stay en Re-entry Permit zijn geldig tot 23 augustus 2020.

Er is een mogelijkheid dat ik binnenkort met een repatriëringsvlucht terugkeer naar Thailand en moet dan bij aankomst in quarantaine. In dat geval zal ik op 23 augustus nog in quarantaine zitten en heb dan geen gelegenheid voor het einde van de huidige geldigheidsperiode van mijn Extension of Stay de jaarlijkse verlenging aan te vragen.

Een ambassade medewerker liet mij weten dat dit geen probleem is omdat ik bij aankomst 90 dagen verblijf in mijn paspoort gestempeld zou krijgen en dan na de quarantaine genoeg tijd heb om de Extension of Stay te regelen. Echter, voorgaande jaren kreeg ik bij aankomst op het vliegveld begin augustus slechts “Admitted until 23 august” in mijn paspoort gestempeld (en dus geen 90 dagen).

Weet iemand of ik nu eerst een nieuw Non-O visum moet aanvragen, of dat ik met mijn huidige Extension of Stay en Re-entry Permit niet in de problemen zal komen terwijl ik in quarantaine zit en daarna de Extension of Stay aanvraag?


Reactie RonnyLatYa

Je hebt gelijk volgens mij. Gezien je een “re-entry” hebt zal je bij binnenkomst de einddatum van je nog geldige verblijfsperiode bekomen, d.w.z. tot 23 augustus. Normaal zal je geen 90 dagen in je paspoort gestempeld krijgen. Mij is daar in ieder geval niets over bekend, tenminste toch niet zonder een geldig visum.

Wat je nu kan doen?

– Een nieuw visum vragen.

Dan maakt je best bij binnenkomst, als dat voor 23 augustus is, de immigratieofficier er attent op dat je geen gebruik wil maken van je “re-entry”, maar van je visum. In dat geval zal je wel 90 dagen krijgen.

Kom je na 23 augustus binnen zal je natuurlijk sowieso met een nieuw visum moeten beginnen.

– Maar misschien is het volgende ook een optie, alhoewel geen garantie dat het overal kan.

Momenteel is er een vrijstelling van de verblijfsperiode tot 26 september.

Je komt dus binnen met je “re-entry” en zal dan een verblijfsperiode bekomen tot 23 augustus bekomen. Vervolgens heb je, door die vrijstelling, normaal de tijd tot 26 september om je jaarverlenging aan te vragen. Die zal dan ingaan op 26 september.

Alleen is het niet altijd duidelijk of deze mogelijkheid wel in alle immigratiekantoren aanvaard zal worden. Sommige immigratiekantoren lieten voordien al weten dat jaarverlengingen op de normale tijden dienen verlengd te worden en de vrijstelling niet voor die groep geldt.

Hou daar dus rekening mee. Ik kan je dan ook de garantie niet geven. Oppassen dus als je hiervoor kiest.

Zie ook dit

TB Immigration Info Brief 047/20: Wat met de vrijstelling na 31 juli?(3)

TB Immigration Info Brief 047/20: Wat met de vrijstelling na 31 juli?(3)

Misschien zijn er lezers die door eigen ervaring weten dat ook de jaarverlenging later kon aangevraagd worden. Hiermee bedoel ik dat men na afloop van de vorige jaarverlenging niet meteen verlengd heeft, maar eerst gebruik heeft gemaakt van de vrijstelling alvorens een nieuwe aan te vragen.

Zeg dan ook welk immigratiekantoor en liefst ook eigen ervaring. Van horen zeggen dat het kan wordt niemand beter.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

2 reacties op “Thailand visavraag Nr 132/20: Re-entry gebruiken of nieuw visum aanvragen?”

  1. Peter zegt op

    Moderator: Dit soort vragen moeten via de redactie en niet in een reactie.

  2. Pieter zegt op

    Gisteren bericht gekregen van de ambassade dat ik toch een nieuw non-O visum moet aanvragen.
    Overigens uitstekende service van de ambassade !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website