Immigratie heeft weer eens iets nieuws?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
10 januari 2019

Beste lezers,

Bij de 90 dagen melding bij immigratie Ubon Ratchathani kreeg ik 2-tal formulieren uitgereikt voor de extension of stay in maart a.s..
Het ene is een TM7 wat je alvast kunt invullen en de andere heeft geen nummer.

Ik heb op internet gekeken en het TM30 formulier ziet er anders uit en vraagt andere informatie. Het “nieuwe” formulier vraagt nu bijvoorbeeld wat de baan is van mijn echtgenote en haar salaris.

Wat heeft haar baan en haar salaris nu met mijn extension of stay te maken? Als ik niet getrouwd zou zijn, wat dan?

Misschien dat Ronny de visum expert er iets over kan zeggen.

Groet,

Wim

4 reacties op “Immigratie heeft weer eens iets nieuws?”

 1. RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

  Geen idee.
  Kan best een nieuw formulier zijn dat landelijk vanaf 1 januari wordt toegepast, maar daar heb ik nog niets over vernomen. Indien zo, zullen we daar binnenkort wel meer over lezen vermoed ik.
  Maar in de meeste gevallen hebben zulke formulieren een lokale oorsprong en worden meestal ook enkel lokaal gebruikt.

  Misschien, als je voor het “Thai marriage” gaat, staan er vragen op die anders ook gesteld worden bij de aanvraag of het huisbezoek, maar krijg je het nu alvast mee om in te vullen.
  Of bepaalde vragen dan relevant zijn of niet….? Tja, dat is nu eenmaal afhankelijk van diegene die de vragen opgesteld heeft. Bovendien wordt in Thailand, zoals je wel zal weten, weinig rekening gehouden met het recht op de privacy. Bepaalde vragen kunnen dan bij ons wel eens vragen oproepen.
  Kan trouwens best zijn dat ze een gelijkaardige formulier hebben gemaakt voor als je voor een “Retired” gaat, maar dan met aangepaste vragen.

  Het is in het verleden wel meer gebeurd dat men plotseling met vragenlijsten kwam aandraven.
  Sommige gaan landelijk, andere blijven lokaal, maar ze hebben meestal wel één ding gemeen. Na een tijdje sterven ze bijna allemaal een stille dood. Het is dikwijls voldoende dat er een nieuw baas komt en die veegt dan alle ideeën van zijn voorganger van de baan. En maakt misschien dan wel een nieuwe lijst. 😉

  Het formulier waarvan ik weet dat momenteel nog rondgaat en ook wel bij de meeste immigratiekantoren voorgelegd wordt, is datgene met de straffen bij “overstay” op. Moet je dan gewoon tekenen voor kennisname of je krijgt het zo mee.
  Krijg je nog andere formulieren voorgelegd is dit meestal iets dat lokaal ontwikkeld werd.

  Lezers kunnen misschien eens laten weten welke formulieren ze, buiten de standaardformulier, lokaal moeten invullen of tekenen. Als die er al zijn natuurlijk.

 2. Louise zegt op

  90 dagen.
  Paspoort waarin een papiertje in zit met nietje en waarop een barcode staat. Die houdt immigration onder de scanner en klaar is Kees.
  LOUIzsE

 3. lung addie zegt op

  ‘Wat heeft haar baan en haar salaris nu met mijn extension of stay te maken? Als ik niet getrouwd zou zijn, wat dan?’
  Ja, als er een vraag gesteld wordt die niet op iemand van toepassing is dan heeft die een hemels groot probleem. Bij ons zetten we dan bij het topic een schuin streepje en dat betekent zowat overal: niet van toepassing.

 4. nadenken zegt op

  ALS je al zo lang in TH woont, met ook nog een Thaise echtgenote, dan zou je toch moeten weten hoe regerings/zaken in TH lopen. Als er geen staats/formulier/nr op staat, dan is het lokaal uitgevonden. En de Thaise burokratie reageert op elk voorval waarbij iets onregelmatigs of corruptie wordt ontdekt, met het opstellen van alweer nieuwe papieren, die naar hun )veelal beperkte) inzicht trachten die mogelijkheid uit te sluiten bij anderen/totdat er weer een slimme jopie opstaat die weer een andere sluipweg ontdekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website