Beste Ronny,

Hier in Changmai woont een oudere man van 82 jaar. Hij heeft een AOW uitkering van 1100 euro p/m. Een pensioen pensioen van 200 euro p/m. Tot nu toe heeft hij door een bureau laten doen en betaald 25.000 Thb. voor een jaarvisum, + de 90 daagse wordt door het bureau gedaan.

Volgens mij is het illegaal.

Aan jou de vraag kan dat, volgens de berekening die ik voor hem heb opgemaak.( zie attach).

Groetjes

Hans


Beste Hans,

1. Zich laten bijstaan door een “bureau” is niet illegaal. Zolang de bijstand binnen het wettelijke gebeurt is er ook niks verkeerd mee. Natuurlijk kost zoiets geld want gratis doen die dat niet.

Maar het zal wel geen geheim zijn dat vele ook een beroep doen op zulke “bureaus” om bepaalde immigratie eisen te omzeilen. Dan ga je natuurlijk wel de illegale weg op en waarschijnlijk zal de prijs dan ook wel afhankelijk zijn van de gevraagde diensten. Altijd een heel gevaarlijke overeenkomst vind ik, al zullen vele dat weglachen…. maar alles gaat goed tot het mis gaat natuurlijk.

2. Zijn inkomen op zich (1100 Euro + 200 Euro )= 1300 Euro x 33,.. Baht = +/- 43 000 Baht is onvoldoende om een jaarverlenging te bekomen op basis van “Retirement”, wel voor een “Thai marriage”.

Op welke manier dat “bureau” er dan in slaagt om een jaarverlenging te verkrijgen voor hem weet ik niet, maar het zal daar waarschijnlijk wel de weg voor weten. De vraag of dat dan legaal is kan ieder wel voor zichzelf beantwoorden denk ik.

3. Voor zijn jaarverlenging op basis van “Retirement”, kan hij zelf ook de combinatiemethode toepassen. Hij moet dan ook wel een bankbedrag bewijzen, want enkel met het inkomen zal het niet lukken.

Om het inkomen van 1100 Euro + 200 Euro te bewijzen zal hij ook een “Visumondersteuningsbrief” moeten voorleggen.

Het totaal van zijn inkomen op jaarbasis zal dan (1100+200) x 12 = 15600 Euro zijn of 15600 x 33,.. = +/- 515 000 Baht.

Hij dient dat bedrag dan aan te vullen met een bankbedrag van minsten 285 000 Baht om aan het jaarbedrag van 800 000 Baht te komen.

Alle bedragen zijn natuurlijk afhankelijk van de werkelijk gebruikte wisselkoers.

4. 90 dagen meldingen zijn op zich gratis. Moet hij zelfs niet in persoon doen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website