Vraagsteller: Arie

Ik ben in het bezit van een ‘ extention of stay, retirement ‘, 10 jaar geleden afgegeven met een Non-O visa. Woon al meer dan 10 jaar in Thailand en ben uitgeschreven uit Nederland. Ben in het bezit van een multi re-entry permit. Ben 9 april vertrokken uit Thailand om te gaan werken op een van de schepen van mijn werkgever.

Zoals iedereen weet heeft Thailand de grenzen gesloten voor toeristen, ook voor mensen met een zogenaamd “retirement visa”. Mijn “visa” verloopt 10 oktober. Terug voor die datum is geen probleem. Maar wat moet en kan ik na 10 oktober doen om naar huis, Thailand te gaan?

Hoe kom ik dan wederom aan mijn extension of stay?


Reactie RonnyLatYa

Indien je niet in Thailand bent voor 10 oktober, door welke reden ook, zal je “Extension of Stay” komen te vervallen. Je kan dit immers niet in het buitenland verlengen. Je zal dan weer van voor af aan moeten beginnen, d.w.z. zorgen dat je eerst weer een Non-immigrant status bekomt, want dat is een vereiste om nadien weer een jaarverenging te bekomen.

Je kan dan voor je vertrek naar Thailand naar een Thaise ambassade/consulaat gaan en er een Non-immigrant O visum aanvragen. Daarmee bekom je dan bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen. Die 90 dagen kan je dan weer gaan verlengen voor een jaar net zoals voordien.

Je zou ook met een “Visa Exemption” kunnen binnenkomen en in Thailand bij immigratie dan een omzetting vragen naar een Non-immigrant. Bekom je, bij goedkeuring, eerst 90 dagen die je dan later weer kan gaan verlengen. Opletten wel dat je minstens 14 dagen verblijf rest bij het indienen van de aanvraag, want dat duurt wel even voor dat goedgekeurd wordt.

Maar wanneer die grenzen weer opengaan en wat de voorwaarden zullen zijn om binnen te komen is momenteel niet duidelijk.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website