Vraagsteller: Rob

Extension of stay Non immigrant O retirement. Zoals het er nu naar uitziet lukt het mij voor de eerste keer niet om mijn extension of stay aan te vragen voor of op de datum waarop mijn huidige termijn van 1 jaar afloopt.

Dit omdat ik verwacht de visumondersteuningsbrief van de ambassade per post niet op tijd te ontvangen. Ik heb hiervoor vandaag mijn aanvraag opgestuurd.
Mijn vraag in het algemeen is hoeveel (werk)dagen heb je respijt om je aanvraag bij immigration alsnog te doen?

Mijn huidige verblijfsperiode loopt af op zaterdag 18 december a.s


Reactie RonnyLatYa

In principe is de laatste dag dat je de aanvraag kan indienen de einddatum van je verblijfsperiode. In uw geval is dat 18 december zeg je.

Maar indien immigratie in het WE gesloten is mag je het nog de eerstvolgende werkdag indienen. Normaal zal dan maandag 20 december ook nog goed zijn. Enkel de eerstvolgende werkdag dat ze terug open zijn telt. Maar sommige immigratiekantoren laten wel eens toe dat je enkele dagen over tijd bent en mits het betalen van een overstayboete van 500 Baht per dag aanvaarden ze het dan nog. Als het niet overdreven ver er over is natuurlijk.

Let op ik zeg niet dat dit overal kan. Dat is volledig de beslissing van het immigratiekantoor en men hoeft dat helemaal niet te doen als je in overstay bent.

Ik weet niet waar je gaat verlengen, maar is het in Pattaya is misschien die Oostenrijkse Consul een oplossing. Heb je dan meteen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website