Thailand visumvraag: Ziekteverzekering bij mijn jaarvisum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
26 december 2019

Beste Ronny,

Vraag betreffende ziekteverzekering. Ik bracht mijn papieren, ter staving dat mijn 800.000 THB na 3 maanden nog steeds op mijn bankrekening stonden, binnen bij immigratie Jomtien. Dit was snel afgehandeld.

Ik maakte van de gelegenheid gebruik om te vragen of ik nu bij mijn volgende aanvraag voor een verlenging van mijn jaarvisum een ziekteverzekering diende voor te leggen. De vriendelijke Thaise bediende vroeg en bekeek mijn paspoort en antwoordde dat ik inderdaad verplicht een ziekteverzekering diende af te sluiten en het bewijs daarvan bij mijn volgende aanvraag diende voor te leggen! Ze gaf me daarbij een lijst met de aanvaarde verzekeringsmaatschappijen.

Ik was tot op dat ogenblik er van overtuigd dat daarvoor de 800.000 THB op mijn bankrekening volstonden.

Wat nu? Ik vermoed dat ik als 72-jarige ofwel geen, ofwel een nauwelijks betaalbare verzekering, kan krijgen.

Oplossingen?

Groet,

Michel


Beste Michel,

Al ik het goed begrijp het je een verblijfsperiode op basis van een Non-immigrant O-A visum en heb je die verblijfsperiode 3 maande geleden laten verlengen voor een jaar. Maar nu willen ze bij een volgende jaarverlenging toch een ziekteverzekering zien. Dan heeft Jomtien zich toch ook aangepast. Voordien las ik dat men in Jomtien enkel een verplichte ziekteverzekering zou eisen, indien de verblijfsperiode bekomen werd met een O-A visum dat na 31 oktober2019 werd aangevraagd.

Voor verblijfsperiode bekomen met een O-A visum dat voor 31 oktober werd aangevraagd zou men dan geen ziekteverzekering eisen. Maar dat is dan blijkbaar niet meer zo.

Je hebt nog 3 mogelijkheden:

– Ofwel zorg je voor die ziekteverzekering;

– Ofwel laat je deze verblijfsperiode verlopen en komt je terug binnen op een toeristenstatus (Visa Exemption of Tourist visa). Die toeristenstatus kan je bij immigratie omzetten in een Non-immigrant O status. Dan bekom je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen, net alsof je zou binnenkomen met een Non-immigrant O visum en die kan je dan later weer verlengen met een jaar op de gekende manier. Alleen zal je dan geen ziekteverzekering nodig hebben. De eisen voor omzetting zijn ongeveer hetzelfde als voor een jaarverlenging. Al kan men vragen om te bewijzen dat het geld uit het buitenland komt. Maar ga bij immigratie eens langs voor de details;

– Ofwel laat je deze verblijfsperiode verlopen en ga je zelf in een ambassade/consulaat een Non-immigrant O visum halen en komt je daarmee terug binnen. Ook voor een Non-immigrant O is een ziekteverzekering geen eis.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website