Thailand visumvraag: Bezoek aan het immigratiekantoor in Jomtien

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
11 september 2019

Beste Ronny,

Volgende week plan ik mijn bezoek aan het immigratiekantoor in Jomtien voor de verlenging van mijn jaarvisum. Mijn visum zelf verloopt pas op 29/9, maar ik ga wat vroeger om niet voor verrassingen te staan.

Mijn concrete vraag: ik hoor allerlei tegenstrijdige geruchten over een verplichte ziekteverzekering waarvan men het bewijs moet leveren dat je die hebt. Is die ziekteverzekering intussen verplicht? En zo ja, voor welke risico’s en voor welke bedragen moet je dan verzekerd zijn?

Zijn er recent nog andere zaken bijgekomen die je moet voorleggen?

Bijkomende inlichtingen: ik ben Belg en 71 jaar oud.

Dank bij voorbaat,

Michel


Beste Michel,

Een ziekteverzekering is niet verplicht bij het aanvragen van een jaarverlenging. Je verlengt trouwens niet je (jaar)visum maar je verblijfsperiode.

Enkel bij het aanvragen van een Non-immigrant “O-A” visum (dat is dan via een ambassade) gaat men dit in de nabije toekomst verplichten, maar momenteel heb ik nog nergens gelezen dat het al zou zijn ingevoerd.

Ik kan er dan ook nog geen verdere details over verstrekken. Van zodra dat is zal je het op TB kunnen lezen.

Of er recente zaken zijn bijgekomen? Mogelijk bewijs van TM30 melding? Is tamelijk “hot” tegenwoordig maar elk immigratiekantoor heeft daar ook zo weer zijn eigen regeltjes over.

En de financiële eisen zijn aangepast, maar daar is ook al genoeg over geschreven.

Misschien zijn er lezers die je bijkomende info kunnen geven over wat Jomtien nu vraagt, of wat er daar recent veranderd is.

Aan de lezer. Indien u reageert beperk het dan tot Jomtien. Hij is helemaal niks verder met hoe het er in andere kantoren aan toe gaat en leidt enkel tot verwarring

Vriendelijke groeten.

RonnyLatYa

 

 

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visumvraag: Bezoek aan het immigratiekantoor in Jomtien”

  1. Dieter zegt op

    Ik ben verleden week nog in Jomtien geweest voor een jaarverlenging. Er is niets over een ziekteverzekering of TM30 gevraagd of gezegd. Ik vraag die verlenging aan met 800.000 bath op de bank en het enige dat veranderd is dat ik nu na 3 maanden moet terug komen om te bewijzen dat die 800.000 nog op de bank staat. Dus dan terug naar de bank voor een kopie van het boekje en dit binnen brengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website