Beste redactie/Ronny,

Wegens de nieuwe wet dient elke expat een ziektekostenverzekering te hebben (minimum 400.000 baht) bij nieuwe jaarlijkse visumaanvraag.

Nu mijn vraag, is er nu werkelijk geen betaalbare verzekering af te sluiten voor dit bedrag (400.000 a 500.000 baht bij hospitalisatie) ik veronderstel dat vele expats met een gezin zomaar geen 250 a 300 euro per maand kunnen ophoesten?

Groetjes,

Ludo


Beste Ludo,

Enkel bij het Non-immigrant “O-X” visum bestaat die eis.

“1.7 Applicants must have Thai medical insurance during their stay in Thailand (per the approval of the Office of Insurance Commission) and medical claims for outpatient must not be less than 40,000 Baht, for inpatient must not be less than 400,000 Baht”

www.thaiembassy.org/hague/th/services/81359-Non-Immigrant-Visa-O-X-(Long-Stay).html

Dit visum is trouwens niet door Belgen te bekomen. Nederlanders wel.

De financiële eisen zijn trouwens ook niet min.

Voor de gewone jaarverlengingen van de verblijfsperiode op basis van “Retired” of “Thai Marriage” is die eis er niet. Tenminste vorige week nog niet toen ik ging.

Van de ambassades of consulaten heb ik het ook nog niet vernomen dat ze die eis nu ook hebben bij de aanvraag van een visum. Voor zover ik weet is daar ook geen nieuwe wet over. Daar was wel sprake van vorig jaar, maar ik heb er verder niets meer van vernomen.

Maar wat niet is kan in de toekomst wel komen natuurlijk.

Maar als het een nieuwe wet is waar ik niet van af weet, mag u met altijd de referentie sturen. Ik kan ook altijd wat gemist hebben natuurlijk.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website