Beste Ronny,

Heb mijn jaarvisum in Chiang Mai gekregen op 10 april. En dat is geldig tot 1 mei 2020 (had non immigrant O tot 1 mei 2019). Moet ik voor de 90 dagen melding nu tellen vanaf de dag dat ik het visum kreeg (10 april) of vanaf de dag dat het jaarvisum inging (1 mei)?

Groet,

Wil


Beste Wil,

De eerste aanvraag tot jaarverlenging staat gelijk met een 90 dagen melding. “The first application for extension of stay by the foreigner is equivalent to the notification of staying in the Kingdom over 90 days.” https://www.immigration.go.th/content/sv_90day

Normaal zal de referentiedatum in uw geval dan 1 mei zijn. 90 dagen later is dan 29 juli. Maar je kan natuurlijk op zeker spelen.

Als je 10 april neemt dan is de volgende melding op 8 juli. Je hebt tot 7 dagen na 8 juli de tijd en dat is dan tot 15 juli. Als je 1 mei neemt dan is de volgende melding op 29 juli. Je kan 15 dagen voordien al melden en dat is dan vanaf 14 juli. Je kan je dus melden op 14 of 15 juli. Vermits 14 juli een zondag is, rest nog 15 juli.

Ga je op 15 juli zit je voor beide datums goed.

Maar normaal zeggen ze toch wanneer je de volgende keer moet melden en geven ze een briefje mee ter herinnering.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website