In Thailand kan je prima eten voor weinig geld. Een voorbeeld daarvan zijn de vele restaurants volgens het ‘All you can eat’ concept.

Je betaald een vast bedrag per persoon en je kan zoveel eten als je wilt. Er zijn restaurants waar je voor 300 baht (€ 7,50) terecht kunt. Drankjes moet je wel apart afrekenen.

Verwacht dan niet teveel want ook hier geldt: kwaliteit heeft zijn prijs. Wil je meer keuze, variatie en een wat luxere ambiance dan kan je het beste naar een buffetrestaurant gaan dat iets duurder is. Ook populair is een ontbijt of lunchbuffet in een 4- of 5-sterren hotel (meestal in het weekend) in Thailand. Je betaalt dan ongeveer 800 baht, maar daar krijg je veel voor terug. Een luxueus dinner-buffet in een 5-sterren hotel is ook mogelijk maar die is vanzelfsprekend duurder. De prijzen beginnen dan bij ongeveer 1.500 baht.

Hoe werkt het?

In een ‘All you can eat’ restaurant heb je de keuze uit veel verschillende gerechten. Deze zijn al opgediend als buffet. Meestal is er een salade bar met hapjes, verschillende soorten internationale en Thaise gerechten en desserts. Je pakt een bord, loopt even rond en kiest het eten wat jou lekker lijkt.

Je kan natuurlijk ook verschillende gerechten uitproberen. Wel is het zo dat sommige buffetrestaurants het niet accepteren als je eten op je bord laat liggen om verspilling te voorkomen. Je moet dat dan alsnog apart afrekenen. Het is daarom aan te raden om te starten met kleine porties.

Buffet Thailand – All you can eat Guide for Thailand

Er is een handige website beschikbaar waar je een overzicht hebt van de beschikbare restaurants en de prijzen: www.buffet-thailand.com

Video: All You can eat restaurant

Bekijk hier de video van de Ibis Bangkok Riverside Hotel een seafood buffet voor 790 baht

32 reacties op “‘All you can eat’ restaurants in Thailand”

 1. Sjaak S zegt op

  In Hua Hin ken ik twee restaurants – maar er zijn er meer – waar je voor nog geen 300 Baht kunt eten. Het ene heet Backyard Steak bij Soi 62 waar je voor rond de 200 baht kunt eten en het andere is een Thai buffet restaurant op de weg naar Pala-U. Ik weet helaas de naam niet meer. Daar kun je aan tafel grillen en koken en je betaalt rond de 180 baht. En dan ken ik ook Shabusushi van de Oishi-keten, een Japanse keuken, waarbij je zoveel kunt eten als je wilt binnen twee uur. Drank inclusief. Het kost ongeveer 380 baht per persoon.
  Het is al lang geleden dat ik naar zo’n restaurant ging, daarom weet ik de prijzen niet meer uit mijn hoofd. Ik ga er niet zo graag heen, omdat je per definitie te veel zal eten.
  In ieder geval is het ook voor de kleine beurs geschikt!

 2. Eric Donkaew zegt op

  Zo’n all-you-can-eat-BBQ-formule is natuurlijk ideaal is als je een Thais gezelschap uitnodigt. En als het Thaise gezelschap jou uitnodigt eveneens, omdat de rekening toch bij jou terechtkomt.
  In Pattaya kun je terecht voor 199 baht per persoon, ergens in de buurt van de Big C aan de Second Road. Maar ik heb ook wel eens voor 99 baht gegeten in Jomtien, al was dat zo’n vijf jaar geleden. Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=HfixHlkzJQI

  • Rob V. zegt op

   Zo’n “all you can eat” is gewoon ideaal als je een groepje mensen trakteert of zij jou. Ik weet niet wat voor Thai jij kent die jou uitnodigen en dan jou de rekening ook nog eens geven.. een wat hebberig familielid wellicht? Normale Thai die jou uitnodigen om te komen eten/drinken presenteren je niet op het eind een rekening. Wil je toch wat geven dat wordt het soms een ” gevecht” dat dat niet de bedoeling was want ze wilde nu juist jou trakteren. Diverse keren uitgenodigd door Thai (ex) collega’s etc. sommige die mijn life al een paar jaar niet gezien had maar een uitnodiging is ook echt een uitnodiging. Een middenklasse Thai kan dit goed betalen, en het zit dan ook vol Thai bij dit soort restaurants. Heerlijk. Maar ook de minder bedeelde Thai die je uitnodigen bij hun thuis delen met plezier hun eten/drinken als ze je uitnodigen al zou ik er dan geen schranspartij van durven maken. Je vol proppen bij zo’n “all you can eat” hoeft nu ook weer niet, zonde om haast misselijk het restaurant te verlaten. Leuk voor een keertje maar daarna moet het toch lukken gewoon genoeg te eten?

 3. Ruud zegt op

  Typisch Nederlands; wil je veel eten voor 1000 baht, ga naar een goed Thai restaurant en bestel 10 verschillende gerechten, variërend van 80 – 120 baht per stuk en kijk of je dan genoeg hebt. Ik weet zeker, dat je vanaf dan je elke dag vol kan eten voor minder dan 200 baht per maaltijd. Leer van de Thai, bestel voor ieder persoon aan tafel een ander gerecht en deel, dan kan je zelfs voor 100 baht per maaltijd goed en divers eten. succes in Thailand.

 4. Franske zegt op

  Eén van mijn favorieten is Oishi buffet.
  519 Thb en je kan zo veel schransen als je wil.
  Je krijgt hiervoor bijna twee uur de tijd.
  Japans, Thais, Chinees… Alles vind je er.
  Ik ga voornamelijk als ik zin in Japans heb. Sushi, sushimi, enz…
  Je vindt die in de meeste Central Plaza winkelcentra in Bangkok. Ondertussen ook al in verscheidene steden zoals bijvoorbeeld Chiang Mai, Udon Thani… Helaas nog niet in Hua Hin.
  Een aanrader als je honger hebt…

  Een link: http://www.oishigroup.com/en_product_buffet.php

  Helaas overwegend in het Thai…

  • Sjaak S zegt op

   Franske, nu ongeveer zes jaar later wil ik je schrijven, dat ik één jaar voor jou schreef dat er in Hua Hin dat Oishi Buffet bestaat, het heet Shabusushi. Wat jij bedoelde toen, was een deel van de Oishi-keten, te vinden in Market Village in Hua Hin.
   Maar misschien weet je dat intussen… er zijn per slot van rekening al een paar jaartjes sinds dit stukje voor het eerst geplaatst werd.

   Ik ga er nog steeds niet heen. Goede prijzen, maar gewoonweg te veel eten. Liever bestel ik een set-menu bij Yayoi of Fuji. We hebben ook al in Blúport gegeten, waar je diverse andere Japanse restaurants hebt.

   Buffet…. nee dankje.

 5. Simon zegt op

  Ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst “moo chum” gegeten. Ik wist toen nog niet hoe het werkte, maar in gezelschap van alleen Thaise mensen bevond ik me in goeie handen. Dat ik aan het eind moest betalen, was totaal geen probleem. Want wat ik moest afrekenen was het zelfde als, wat ik hier in Holland in m’n eentje kwijt was. Daar at ik voor het zelfde geld, met een gezelschap van 12 man + kinderen “All in”.
  Vaak, als ik daarna in een “Gulle bui” was of ik had behoefte weer eens met z’n allen iets leuks te gaan doen ben ik “Moo Chum” gaan eten.
  Vele jaren later doken er op Kho Samui ook dergelijke restaurants op. Ik heb lang getwijfeld of ik er mijn Hollandse vrienden, voor zou uitnodigen. Maar tegen beter weten in, heb ik het toch één keer gedaan. En het heeft mij er van overtuigd, dat het een hele andere belevenis is.

 6. filip schippers zegt op

  de cherry’s in third road in pattaya goed restaurant westers aangepast 400 baht. woensdagavond en zaterdagavond. een aanrader. check maar op internet cherry’s restaurant pattaya groetjes filip

  • philippe zegt op

   De Cherry’s is al een heel lange tijd definitief gesloten

 7. Nicole zegt op

  Ook in chiang Mai heb je volop keuze. Thaise BBQ voor 200 Baht, Shabu, Internationaal in vele hotels, prijzen varieren daar van 260 tot………..
  Wij gaan vaak in Holliday in op zondagmiddag. Wel een kortingkaart aanvragen. kost je niks, maar wel 15 % korting. De ene heeft beter s’ avonds, de andere lunch, enz. gewoon uitrpoberen. Voor de prijs moet je het meestal niet laten

  • niek zegt op

   Het Japans buffet in hotel Duangtawan, Loi Khroh road in Chiangmai is ook een aanrader; alleen vrij- en zaterdagavond; 450 Baht maar je kunt direct een geldende kortingskaart krijgen (kosten 200B. als ik me goed herinner) die gedurende 1 jaar 20 procent discount geeft.

  • nicole zegt op

   Ook wij gaan in Chiang mai vaak naar de zondagbrunch in de holliday inn. Ook met een kortingkaart die ons is aangeraden door een Nederlander.
   Doch wij gaan ook 1 keertje in de maand naar de Shangri La. Is weliswaar duurder (1200 baht) maar je mag dan ook gebruik maken van het zwembad. Dus komen wij smorgens rond 10 uur tot late namiddag. Gewoon een leuke dag uit met heerlijk eten

 8. pete zegt op

  tjongejonge ,ik zie hier op het blog altijd dat alles duurder word en dat is niet zo vreemd als ik bedragen zie van 500 tot 1000 baht per persoon en meer als je ergens gaat eten.
  Hier in de also geroemde Isaan[ Nongkhai, Ponpisai,Udonthani] eet je aan de straat een chickensteak met bacon en veel friet v.a 67 baht .
  all you eat restaurant v.a. 99 baht tot max 199 baht dezelaatste in airco ruimte met bijpassende muziek of flatscreen tv.
  keuze uit varkens ,kippe en rundvlees tevens garnalen, nasi en groente also velerlei toppings en champignons allerlei soorten fruit desserts en 4 soorten schepijs toe die je zelf uit de vriezer moet lepelen op een daarvoor bestemd bordje.
  iedereen betaalt voor zichzelf of er moet van te voren anders zijn afgesproken.

  welkom in de Isaan waar het leven nog goed en betaalbaar is en de mensen buitengewoon vriendelijk.

 9. liesbeth zegt op

  Helaas, in Hua Hin bestaat Backyard Steak niet meer, vorig jaar zomer wilden wij daar gaan eten maar hij lag voor de vlakte.
  Misschien wordt hij weer opnieuw opgebouwd, of ergens anders.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Oishi is leuk en weer eens wat anders dan de eeuwige BBQ. Dat je extra moet betalen voor wat je niet opeet is alleen maar als stok achter de deur bedoeld voor degenen die het echt te gek maken. De Thaise dames vinden het ook lekker.
  Je hoeft niet met kleine porties te beginnen, je kunt er juist beter mee eindigen natuurlijk, als je bang bent dat je het niet meer op krijgt.
  Zelf ben ik niet zo bang uitgevallen, en ik had ook totaal geen moeite met de vijf verschillende desserts die ik voor mezelf had uitgekozen.
  Dit betreft de vestiging aan Second Road, ter hoogte van Soi 13, letterlijk en figuurlijk een niveau hoger dan de McDonald’s.
  https://photos.app.goo.gl/aR9pSRw8WGI26Fdm1

 11. Fransamsterdam zegt op

  Een ‘buffet’ is per definitie ook ‘all you can eat’ en dat is echt niet altijd iets duurder dan een ‘gewoon’ all you can eat restaurant.
  Voor wie goedkoop veel wil eten vermeld ik graag het voor iedereen vrij toegankelijke restaurant van het Lek Hotel in Pattaya, aan Second Road tegen Soi 13 aan, niet te verwarren met het Lek Villa Hotel in Naklua.
  Ontbijtbuffet 150 Baht, of 120 als je 10 coupons tegelijk koopt. Dinerbuffet 250 Baht cq 200.
  Voor 320 Baht kun je dus twee keer per dag onbeperkt eten. Inclusief koffie, thee, jus en limonade.
  ’s Ochtends worden er

  • Gino zegt op

   Frans,
   Lek heeft ook zijn beste pluimen verloren.
   Tot ruim 2j.geleden mocht je er onbeperkt blijven zitten voor 150 Baht,sindsdien slecht 1h,tenzij de je nog eens 150 baht bijbetaald.
   Kun je beter naar Casa Pascale gaan voor 269 Baht,meer klasse en onbeperkt in tijd.
   Groetjes Gino.

   • Bert zegt op

    Frans gaat helaas nergens meer heen.
    Hij is veel te jong overleden
    Mis zijn leuke anekdotes en verhalen

 12. Fransamsterdam zegt op

  (vervolg) doorgaans ook nog verse omeletten on demand gebakken en ’s avonds met vlees idem dito.
  Zowel ruime keuze uit westerse als uit thaise gerechten. De Thaise dames geven vaak de voorkeur aan deze zaak boven de wat duurdere bedienende a la carte restaurants.
  Een vakantiebudget van € 8.- per dag voor complete voedselvoorziening, met elke dag gebakjes erbij, zonder boodschappen doen, in de keuken staan of af te wassen blijft toch een heerlijkheid op zich.
  Hier een voorbeeld van de eerste keer opscheppen bij het ontbijt, english style voor mij en thai style voor de dame.
  https://photos.app.goo.gl/K7lDGF4wd9lIpUYj1

 13. Henny zegt op

  In Pattaya: Lek Hotel (al genoemd), Sand Bar 250 baht (heerlijke “tapas”) met levende muziek, Made in Italy 400 baht (Italiaans buffet).

  • l.lagemaat zegt op

   Sand Bar heeft soms “levende muziek”, vaak zondagavond, soms woensdag avond

 14. brabantman zegt op

  Zou de prijzen genoemd op de website met een korreltje zout nemen en zelf controleren.
  Website is niet up to date.

 15. Kevin zegt op

  Wat dachten jullie van een lunch bij SIZZLER voor minder dan 500 baht eten wij met z’n 2en en zoveel je op kunt 3 uur lang kan je je bord vol scheppen aan de saladebar.

  • nicole zegt op

   Wij eten ook wel eens een enkele keer bij Sizzler aan de saladebar, maar 3 uur lang, krijgen wij niet voor mekaar. weet niet wat je dan allemaal eet.

   • Kevin zegt op

    Je hoeft natuurlijk niet achter elkaar alles op te eten maar met pauzes er tussen lukt het best om er 3 uur te eten.

 16. BramSiam zegt op

  Als ik de reacties zo lees heeft prima eten kennelijk alleen met geld te maken. De kwaliteit van het eren doet er niet toe. Als het maar goedkoop is. Hollanders, Russen en Chinezen blijken veel gemeenschappelijk te hebben.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Bram,

   En kennelijk met veel eten, dus niet alleen geld.

   Het concept “zoveel eten als je wilt” ( kunt) staat mij tegen.
   Maar ieder zijn meug.

 17. niek zegt op

  Buffetten in de grote hotels zijn over het algemeen in Bangkok tussen de 1500 en 2000 baht.
  Maar een goedkopere en wat meer bescheiden versie is in het gezellige hotel Majestic soi 2 Sukhumvit rd voor 500 Baht en 400 voor hotelgasten, op de 7e verd. met klein poedelbadje ernaast.
  Ik ga er regelmatig en met veel culinair plezier eten.
  En daarna naar Soi 4 (Nana)!

  • niek zegt op

   aanvulling: dat buffet is een lunchbuffet in Majestic hotel van 11.30- 14.30u.

 18. Louis tE. zegt op

  In het HILTON hotel op de beachroad in Pattaya lunch op de weekdagen met alle dagen een ander thema voor 650bath incl kosten en excl drankjes….De desserts zijn er FANTASTISCH….

 19. marijke. zegt op

  Ook op de changklang road all you can eet in changmai.Ik persoonlijk vind het niet geweldig daar weinig keus en geen geweldig eten.

  • Ruud NK zegt op

   Marijke, als ik in ChiangMai ben ontbijt ik meestal in Top North hotel. Beperkt ontbijt buffet met koffie, thee, Jus en ananas sap. Kost 130 baht per persoon, Deze prijs gold in 2020.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website