Loei

De provincie Loei grenst in het noorden aan Laos, vanuit hoofdstad Bangkok ben je er met een binnenlandse vlucht binnen een uurtje. In de zomer is het er behoorlijk warm, in de winter daalt de temperatuur naar een graad of 10. Loei behoort tot de regio die Isaan wordt genoemd. Velen kennen de provincie Loei van het beroemde en kleurrijke Phi Ta Khon Festival in Dan Sai, maar er is meer.

Reizigers trekken vaak naar het noorden van Thailand als ze even genoeg hebben van het strandhangen op de idyllische eilanden. De Loei provincie is een geweldige plek om een andere kant van Thailand te ontdekken. In Loei kun je prachtige hikes maken door het heuvelachtige landschap terwijl je van de kleurrijke flora en fauna geniet.

Bezoek Chiang Khan en stap hier op een traditionele vissersboot voor een verkenningstocht over de adembenemende Mekong rivier. Chiang Khan, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier is een levendig en authentiek Isaans dorpje waar de tijd heeft stil gestaan. Je zult hier geen hordes toersten tegenkomen. Neem je camera mee want je kan er prachtige foto’s maken.

Phu Ruea National Park

Een ander letterlijk hoogtepunt in Loei is het Phu Ruea National Park. Het park is 120 km² groot en het hoogste punt is al vijf jaar lang het koudste plekje van Thailand. Naast prachtige routes en mooie uitzichten, zijn er watervallen, rotstuinen en grotten. Daarnaast zijn er verschillende resorts en kampeerplekken op de hellingen van Phu Ruea, evenals Chateau de Loei Winery, een enorme wijngaard.

Het Phi Ta Khon Festival (Geestenfestival) in Dan Sai (Poring Studio / Shutterstock.com)

Dan Sai

Heb je het Phi Ta Khon Festival (Geestenfestival) gemist? Reis dan toch naar Dan Sai en bezoek het Dan Sai Folk Museum. Dit museum toont een collectie over de cultuur en traditie van de stad Dan Sai. Je kan een slfie maken met de beroemde maskers die worden gebruikt tijdens het geestenfestival.

Reis af naar de top van de Phu Pa Po om het geweldige uitzicht op de Mount Fiji-achtige Phu Ho heuvel te bewonderen, of bezoek een van de kleurrijke tempels.

Amphoe Chiang Khan, Amphoe Phu Ruea, Amphoe Dai Sai… Er zijn genoeg mooie plekken op te noemen in Loei.


» Laat een reactie achter


3 reacties op “De provincie Loei in de Isaan mag je niet overslaan”

 1. Bedankt!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Jurjen zegt op

  Phu kradueng national park is ook zo’n pareltje in Loei.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. Rob V. zegt op

  เลย spreek je uit als ‘Leuj’ (middentoon). De Engelse schrijfwijze zet menig Nederlander op t verkeerde been.

  Leuj is niet alleen een naam maar ook een woord dat bekrachtiging of nadruk uitdrukt. ไปเลย! (pai leuj) kun je vertalen als:
  1) (ik/hij/jij/…) gaan naar Leuy
  2) (ik/hij/jij/…) ga weg!! (irritatie)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website