Museum of Siam (video)

Door Redactie
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Musea, Thailand tips
Tags: , ,
18 oktober 2023

(Somluck Rungaree / Shutterstock.com)

Museum of Siam in Bangkok is gehuisvest in een prachtig gebouw uit 1922, ontworpen door de Italiaanse architect Mario Tamagno.

Het was jarenlang in gebruik als huisvesting van het Thaise Commerce Ministerie. Nu is het drie verdiepingen tellende pand een museum die de bezoeker meeneemt van het oude Siam tot het hedendaagse Thailand.

Het museum geeft vooral een beeld van Thailand zoals Thai het zelf graag zien. Desondanks is het wel een bezoek waard.

Het museum biedt een eigentijdse kijk op de geschiedenis, cultuur en identiteit van Thailand, waarbij het traditionele museumconcept wordt getransformeerd in een interactieve leeromgeving.

Hier zijn enkele hoogtepunten en kenmerken van het Museum of Siam:

 • Gebouw en locatie: Het museum is gehuisvest in een neoklassiek gebouw dat oorspronkelijk diende als het voormalige hoofdkantoor van het Thaise ministerie van Handel. Het gebouw zelf is al een architectonisch juweeltje, gelegen in het historische deel van Bangkok nabij het Grand Palace en de Wat Pho tempel.
 • Interactieve tentoonstellingen: In tegenstelling tot traditionele musea die vooral gericht zijn op statische displays, maakt het Museum of Siam gebruik van interactieve technologieën, multimedia-presentaties en hands-on activiteiten om bezoekers een meeslepende ervaring te bieden.
 • Verkenning van identiteit: Het centrale thema van het museum is “Wat betekent het om Thai te zijn?”. Dit wordt onderzocht door middel van verschillende tentoonstellingen die de culturele, historische, geografische en sociale aspecten van de Thaise identiteit belichten.
 • Geschiedenis: Het museum neemt bezoekers mee op een reis door de tijd, van de vroegste beschavingen die het gebied bewoonden tot de moderne tijd, waarbij de evolutie van de Thaise cultuur en maatschappij wordt belicht.
 • Educatieve programma’s: Het Museum of Siam biedt ook verschillende educatieve programma’s en workshops aan, ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen, om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen of vaardigheden gerelateerd aan de Thaise cultuur.
 • Tijdelijke tentoonstellingen: Naast de vaste tentoonstellingen biedt het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen over verschillende onderwerpen, wat zorgt voor een steeds veranderende en evoluerende ervaring voor terugkerende bezoekers.
 • Café en winkel: Voor degenen die even willen uitrusten of een souvenir willen meenemen, biedt het museum ook een café en een winkel met een selectie van boeken, ambachten en andere artikelen die gerelateerd zijn aan de Thaise cultuur.

Kortom, het Museum of Siam is meer dan alleen een plek om artefacten te bekijken; het is een levendige en dynamische ruimte waar bezoekers worden uitgenodigd om de rijke tapestry van de Thaise identiteit en geschiedenis te verkennen en te ervaren. Voor iedereen die Bangkok bezoekt en een dieper inzicht wil krijgen in de cultuur en het verleden van het land, is een bezoek aan het Museum of Siam een must.

Het Museum of Siam kan je vinden aan de Sanam Chai Road in het oude centrum van Bangkok, is zes dagen per week geopend (op maandag gesloten) van 10.00 uur tot 18.00 uur.

1 reactie op “Museum of Siam (video)”

 1. Rob V. zegt op

  Entree is 100 baht voor Thai en 200 baht voor buitenlanders. Na 16.00 is de toegang gratis. Je kunt er onder borg van bijvoorbeeld je paspoort, rijbewijs of creditcard ook een audioguide lenen. Een must als je het mij vraagt want niet alles stond op de informatiepanelen.

  Of je koop er een ‘Muse Pass’ museumjaarkaart voor 299 baht. Dat kwam mij wel handig uit want ik had geen plastic kaartjes op zak en in tegenstelling tot enkele andere musea kun je niet borg staan met (1000 baht) geld. Ik mocht mijn Muse pass als borg gebruiken.

  Best leuk om een keertje te bezoeken. Je loopt er in 1 a 2 uur wel doorheen. Het interactieve is bijvoorbeeld laadjes opentrekken (voor informatie over o.a. gebruiksvoorwerpen, kleding) of borden met eten op een tafel zetten (voor informatie over die gerechten). Leuk bedacht maar als elk museum zo interactief is ben je wel een stuk langer bezig om alle displays en informatie tot je te nemen. Maar gewoon een informatie paneel zal wel te saai zijn. En ja het laat vooral zien hoe ‘de Thai’ zichzelf graag zien. Dat is niet storend ofzo maar wel iets om te beseffen: de minder florissante aspecten van Thailand en de Thaise maatschappij komen niet aan bod. Desniettemin een bezoekje waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website