Museum of Siam (video)

Door Redactie
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Musea, Thailand tips
Tags: , ,
10 juli 2021

(Somluck Rungaree / Shutterstock.com)

Museum of Siam in Bangkok is gehuisvest in een prachtig gebouw uit 1922, ontworpen door de Italiaanse architect Mario Tamagno.

Het was jarenlang in gebruik als huisvesting van het Thaise Commerce Ministerie. Nu is het drie verdiepingen tellende pand een museum die de bezoeker meeneemt van het oude Siam tot het hedendaagse Thailand.

Het museum geeft vooral een beeld van Thailand zoals Thai het zelf graag zien. Desondanks is het wel een bezoek waard.

Het Museum of Siam kan je vinden aan de Sanam Chai Road in het oude centrum van Bangkok, is zes dagen per week geopend (op maandag gesloten) van 10.00 uur tot 18.00 uur.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Museum of Siam (video)”

  1. Rob V. zegt op

    Entree is 100 baht voor Thai en 200 baht voor buitenlanders. Na 16.00 is de toegang gratis. Je kunt er onder borg van bijvoorbeeld je paspoort, rijbewijs of creditcard ook een audioguide lenen. Een must als je het mij vraagt want niet alles stond op de informatiepanelen.

    Of je koop er een ‘Muse Pass’ museumjaarkaart voor 299 baht. Dat kwam mij wel handig uit want ik had geen plastic kaartjes op zak en in tegenstelling tot enkele andere musea kun je niet borg staan met (1000 baht) geld. Ik mocht mijn Muse pass als borg gebruiken.

    Best leuk om een keertje te bezoeken. Je loopt er in 1 a 2 uur wel doorheen. Het interactieve is bijvoorbeeld laadjes opentrekken (voor informatie over o.a. gebruiksvoorwerpen, kleding) of borden met eten op een tafel zetten (voor informatie over die gerechten). Leuk bedacht maar als elk museum zo interactief is ben je wel een stuk langer bezig om alle displays en informatie tot je te nemen. Maar gewoon een informatie paneel zal wel te saai zijn. En ja het laat vooral zien hoe ‘de Thai’ zichzelf graag zien. Dat is niet storend ofzo maar wel iets om te beseffen: de minder florissante aspecten van Thailand en de Thaise maatschappij komen niet aan bod. Desniettemin een bezoekje waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website