(Thanachet Maviang / Shutterstock.com)

Wie verschillende culturen in Thailand wil ontdekken moet zeker ook de Tai Dam Cultural Village bezoeken. Je vindt deze bevolkingsgroep, die van oorsprong uit Vietnam komt, in het district Chiang Kang (provincie Loei).

De Tai Dum is een culturele minderheid die sinds 1905 in Thailand leven. Ze komen oorspronkelijk uit Dien Bien Phu in Vietnam maar zijn via Laos in Thailand terecht gekomen.

Ze hebben een zeer specifieke en unieke manier van leven. Het museum heeft als doel om de culturele aspecten van de Tai Dum in stand te houden. De naam Tai Dum komt van de traditionele zwarte kleding die men draagt.

De Tai Dum zijn erg bedreven in het weven van een soort amuletten waarmee zij de goedaardige geesten plezieren. Als dank hiervoor beschermen de geesten de Tai Dum tegen onheil. Deze neon amuletten zijn erg kleurrijk, hebben allerlei vormen en stijlen, en worden volledig met de hand geweven.

(Thanachet Maviang / Shutterstock.com)

Door een bezoek te brengen aan het museum, welke dit jaar is open gegaan, kan je het nodige over deze bevolkingsgroep leren. Interessant zijn ook de bijzondere houten woningen. Alle 20 huizen zijn opengesteld voor de bezoekers. Hier worden ook zorgvuldig de smakelijke traditionele gerechten bereid. De meeste Tai Dam zijn rijstboeren of werken op tapioca plantages.

Je mag ook even plaats nemen achter een weefgetouw om dit uit te proberen. De prachtige handwerkjes zijn uniek en te koop. Leuk voor thuis!

Rating: 4.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Tai Dam Cultural Village”

  1. Bert zegt op

    Ik vond Tai Dam zeker de moeite waard. Geen open lucht museum, want er wonen en leven mensen die je graag willen delen in hun tradionelle levenswijze.
    Leuk om te combineren met Phu Tok, de heilige berg boven de Mekong bij het karakteristieke stadje Chiang Khan met de teakhouten huizen. Loei heeft een vliegveld met dagelijks vluchten vanaf Bangkok


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website